Mot bedre viten

"Dette er skremmende. Det er grunn til å reagere når en 15-åring blir tatt med kokain. Kokain er ikke noe inngangsstoff, og det er klart at her må det være noen voksne inne i bildet. Det er ikke så enkelt for en 15-åring å få tak i kokain selv, sier Vibeke Kleveland i helse og overdoseteamet i Trondheim kommune til Adresseavisa" ifølge VG.

Det er klart det er skremmende at så unge bruker narkotika, men Vibeke Kleveland i overdoseteamet snakker mot bedre viten eller ihvertfall burde hun vite bedre. Det er nemlig slik at det er lettere å skaffe narkotika enn det er å skaffe sprit fra polet for mindreårige. Ihvertfall i de litt større stedene. Det er derfor svært enkelt for hvem som helst, også for 15-åringer, å skaffe seg et hvilket som helst narkotisk stoff.

Narkotika finnes over alt og i alle aldersgrupper. At en 15-åring blir tatt med kokain overrasker ikke meg noe særlig og det behøver slett ikke være noen voksen inne i bildet slik Kleveland hevder. Jeg sier ikke at det ikke er det i denne saken, men det er ikke et must at det må være en voksen inne i bildet. Snarere motsatt.

Kleveland hevder også at kokain ikke er noe inngangsstoff. Også her snakker hun antakelig mot bedre viten. Alle typer narkotika fungerer helt fint som inngangsstoff. Hver gang jeg ser "fagfolk" hevde at man går gradene i stoffbruk blir jeg litt oppgitt. Det er nemlig ikke slik. De aller fleste som bruker narkotika er blandingsbrukere. De tar det de får tak i der og da.

Kommentarer:
Postet av: Cake

tilgjengeligheten på stoff er høyere enn tilgjengeligheten på alkohol, helt enig. og hvis noen ungdommer vil ha det, så får de tak i det uansett!


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2145560