...and justice for all

Det var en gang... Slik begynner mange av våre kjente og kjære eventyr og jeg skal fortelle ett bitte lite eventyr for dere om et land langt, langt mot vest, hvor frihet og menneskers rettigheter ble høyt verdsatt og respektert av alle sittende administrasjoner (nesten). Men alt er desverre ikke helt som det skal være her i dette landet nå. I det en gang så fantastiske landet med den populære betegnelsen "the land of the free" er man ikke lenger så fri som man kanskje vil ha det til eller så frie som man kanskje skulle ønske at man var. Man blir faktisk mer og mer bundet av sine egne myndigheter og disse myndighetenes "War on terror"...

Det er egentlig veldig, veldig synd og veldig, veldig trist at dette landet - som var et forbilde for mange andre land hva gjelder rettssikkerhet, menneskerettigheter og demokrati - begir seg ut på den veien de er i ferd med å gå nå. Men slik er det nok desverre i ferd med å bli i landet "over there" med en konstant trussel om overvåkning av egne borgeres e-post, avlytting av telefoner, registrering av bøker man låner på biblioteket, fengsling av mennesker uten lov og dom, tortur av "ulovlige stridende krigsfanger" etc etc...

Landet som liker å se på seg selv som "a beacon of freedom" er i ferd med å bli noe helt annet enn dette. Landet kommer skritt for skritt litt nærmere et totalitært styresett hvor myndighetene bruker borgernes frykt for terror til å innskrenke den enkelte borgers frihet. At ikke disse borgerne ser dette selv er intet mindre enn et mirakel, men kanskje er de så hjernevasket at de ikke ser hva som er i ferd med å utfolde seg rett foran øynene deres? Eller kanskje de er så lamslått av skrekk at de faktisk er villige til å gi slipp på sine friheter for litt ekstra trygghet...?

Med ett aldri så lite kritisk blikk på denne propagandaen fra myndighetenes side kan man selvsagt spørre seg hvor reell denne terrortrusselen egentlig er for den jevne innbygger i dette landet og hvor stor sannsynligheten er for at man blir rammet av slike terrorhandlinger, med de følgene det vil kunne ha fått. Det er nok slik at sannsynligheten for å bli rammet av terror er veldig forsvinnende liten, mer eller mindre lik null, men likefult er det dette, den noe abstrakte "War on terror" som myndighetene lever godt på og som de gjentar til det kjedsommelige for å legitimere sine kriger i andre land.

Myndighetene bruker denne "War on terror" for det den er verdt og de eneste som har noe særlig å tjene på dette er den gigantiske våpenindustrien i dette landet og selvsagt diverse underleverandører til dette landets enorme krigsmaskineri. Et gigantisk krigsmaskineri de bruker for å fremme fred og demokrati rundt om på denne jorden (hvor ironisk er ikke det)

Adolf Hitler ville ha frydet seg av glede over å ha kontroll over et slikt krigsmaskineri som dette landet har til rådighet, men samtidig som over 12 millioner husstander i dette landet ikke har nok til et skikkelig måltid mat og lever på grensen til sult og underernæring så bruker myndighetene her mange hundre milliarder $ i året på å videreutvikle sin militære slagkraft og på krigen sin mot noen få tusen terrorister.

"War on terror"-propagandaen er i mine øyne egentlig ikke noe annet enn en unnskyldning for myndighetene i dette landet til å innskrenke sine borgeres opparbeidede rettigheter og friheter - og alt dette skjer fordi borgerne i dette landet er blitt overbevist (hjernevasket av administrasjonen) om at terrorister vil gjøre alt de kan for å frata dem den friheten de setter så høyt. Men det er nettopp det disse terroristene er i ferd med å klare allerede, og det med svært så god hjelp fra det man må kalle uventet hold - nemlig fra myndighetene selv i dette landet. Myndighetene i dette landet har blitt terroristenes nærmeste allierte (om enn ufrivillig) og de hjelper terroristene som best de kan med å spre frykt blant sine egne borgere som dermed godtar innskrenkninger i sine opparbeidede friheter.

F.eks så endrer Presidenten i dette landet loven slik at man i dette landet legger til det som blir kalt "Patriot Act". Denne loven er det første og et stort og farlig steg mot det totalitære samfunn hvor politimyndighetene har fått større mulighet til å overvåke og anholde terrormistenkte uten siktelse eller rettergang. Selvsagt får han flertall for denne loven, for hvem vil vel stemme mot en patriotisk lov - uansett innhold?

Nevnte noen ...and justice for all her nå? Denne (u)rettferdigheten gjelder kun for de heltmodige soldatene fra dette landet som torturerer mennesker, voldtar kvinner og barn og dreper sivile i alle aldre og ikke for mennesker fra andre steder enn nettopp dette landet. Disse soldatene er beskyttet av sitt lands rettssikkerhetsprinsipper og vil få en skikkelig rettergang mens de som er internert på en øy i Karibien sitter i årevis under svært så kummerlige forhold uten noen rettferdig rettergang eller muligheter til å forsvare seg mot det de er anklaget for og angivelig har gjort.

En gang var dette landet et land jeg drømte om å flytte til og arbeide og bo i. Et land jeg drømte om å skape meg en fremtid i og et land jeg så opp til på grunn av den frihetstanken som landet er tuftet på. I dag er dette landet et land jeg til stadighet har mareritt om og som jeg overhodet ikke kunne tenke meg å flytte til eller arbeide i eller ha en fremtid i. Jeg vil ha en fremtid i frihet både for meg og mine etterkommere og den friheten kan ikke lenger det landet på den andre siden av dammen gi.

Desverre...


Kommentarer:
Postet av: Shoaib

veldig bra post knut stian, er helt enig. Jeg bodde der faktisk ganskel lenge, men tror ikke jeg ville orket n.Det er skremmende hvordan frykt kan brukes av makthaverne til f folk til godta at de mister retigheter. Det er mange som har hevet sin rst og advart, men de er mer eller mindre blitt utelukket eller overdvet av "patriotiske eksperter".

26.11.2006 @ 13:05
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Takk Shoaib!Ja det er skremmende at det er blitt slik

30.11.2006 @ 23:34
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Terrorister jages s lenge de lever.

The ICU then fled to Kismayo, where they are currently fighting Ethiopian/TFG forces in the Battle of Jilib. The Prime Minister of Somalia claims that 3 terror suspects from the 1998 Embassy Bombings are being sheltered in Kismayo.


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2858917