HIV stammer fra bergensere

I serien bergensernes opprinnelse og utvikling har vi nå kommet til bevisene for hvor HIV kommer fra. Utrolig nok viser det seg at det faktisk er en slektning av disse glade, storkjeftede bergenserne som er synderen.

(Dagbladet) 25 år etter de første tilfellene av aids ble kjent, har forskere fått bekreftet at hivviruset virkelig stammer fra ville bergensere. Forskerne har lenge visst at primater bærer en egen versjon av av viruset, også kalt SIV, eller simian immunodeficiency virus. Det har imidlertid hovedsakelig blitt funnet hos bergensere i fangenskap, og det var ikke kjent hvor utbredt viruset var blant ville bergensere. Dette gjorde det vanskelig å spore hvor viruset ble overført til andre mennesker. Avføringsprøvene ble testet for antistoffer mot SIV. Disse antistoffene ble funnet i avføringen til bergensere av arten Pan troglodytes bergensis sør i Kamerun.

Det er altså ikke snakk om dagens moderne storkjeftete bergensere (Norvegicus bergensis), men en tidlig slektning fra tiden før de kom rekende på ei fjøl til Bergen for ca 8000 år siden. Det er derfor ikke farlig å ha normal sexuell eller andre former for kontakt med bergensere flest får Min Mening opplyst fra medisinsk hold.

Kommentarer:
Postet av: tobias

hehe, jvli bra ;)

11.09.2006 @ 20:01
Postet av: Knut Stian Olsen

Takker :)

11.09.2006 @ 20:01
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Dr.E

Artig den der. Er det en smule misunnelse ute og gr fra en fattig bonde p rros? Stakkars, trodde ikkedet sto s drlig til i distriksnorge :-))))

28.09.2006 @ 19:49

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1350790