Geelmuydens tapere

Hans Geelmuyden skriver N24 i dag om fordelene ved boligbeskattning. Han skriver bl.a:

"Andre land som vi liker å sammenligne oss med ser på eiendomsskatten som en naturlig del av skattegrunnlaget. Det er like naturlig å skattelegge eiendom som å beskatte forbruk, kapital, kapitalinntekter og lønn. Internasjonale og nasjonale toppøkonomer, Skauge-utvalget og Det internasjonale Pengefondet (IMF) mener entydig at den norske skattepolitikken i for stor grad favoriserer investeringer i eiendom. Der svensker og dansker velger aksjer, fond og investering i ny virksomhet, sparer nordmenn i bolig. Kapitalen flyttes fra høyproduktive næringer til fast eiendom. Samtidig øker boligprisene og gjør det vanskelig for unge å komme inn på boligmarkedet. Taperne står i kø, uten tak over hodet."

Vel Hans Geelmuyden, det vil bli tapere med din løsning også vettu. Taperne med denne modellen er alle som eier bolig, men som av en eller annen grunn ikke er i jobb. F.eks trygdede, pensjonister etc etc. I dag er det nemlig slik (stort sett) at det er mer rettferdig å skattlegge arbeid fremfor bolig.

En som har vært i arbeid, men som blir trygded har faktisk råd til å beholde boligen sin med dagens system. Med tung skattlegging av bolig vil ikke så være tilfelle. Geelmuyden vil favorisere arbeidstakere fremfor syke mennesker (trygdede), gamle mennesker (pensjonister) og sosialklienter.

Geelmuyden fortsetter: "For å tette skattehullene, for å få folk flest til å stå opp enda tidligere morgenen, for å stagge den eksplosive boligpriseveksten, så bør Norge innføre en høy eiendomsskatt og redusere skatten på arbeid. Det skal lønne seg å jobbe. Strandlinje, karnapper og varmekabler i oppkjørselen skal koste."

Jo takk, det skal visst koste å få lov til å eie sitt eget. Geelmuyden ser dessuten bort fra det faktum at de færreste her i landet har strandlinje, karnapper og varmekabler i oppkjørslen. Selv om Geelmuyden har slike fasiliteter selv betyr ikke det at alle andre har det.

Med Geelmuydens forslag skaper man en ny gruppe tapere enn de unge han påstår er taperne i dag. Taperne blir nemlig de trygdede, pensjonistene, sosialklientene, langtids arbeidsledige, skilte aleneforsørgere osv osv...


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1351816