Nødverge og rovdyr

Kan man egentlig påberope seg nødverge for å redde husdyr fra rovdyr? I følge norsk lov så kan man det, men jeg mener at det burde man ikke ha lov til. Det er bare hvis rovdyr truer mennesker på liv og helse jeg mener at man burde kunne påberope seg nødverge.

Et rovdyr ser desverre ikke forskjell på dyr som er lov å spise og hvilke dyr det ikke har lov til å spise og det er ikke enkelt for en flokk sauer å fortelle rovdyret at de er ulovlig bytte...

Ikke en gang et menneske må bøte med livet her i landet hvis det begår drap og hvis man skyter en sau ulovlig får man kanskje en bot og betinget fengsel, men et rovdyr må bøte med livet hvis det tar feil bytte... Hvor er logikken?

Hvis man trekker sammenligningen over til hunder så kan hunden bli avlivet hvis den angriper husdyr, men hundene skal være under kontroll av eierne (i bånd etc) og for jakthunder var det i hvertfall slik tidligere at man måtte "dressere" dem med strømhalsbånd for å forhindre angrep på sau, men skal man fange inn rovdyr og "dressere" rovdyrene på samme måten? Nei jeg tror ikke det.

Jeg mener at rovdyr må få være rovdyr og så får vi som samfunn betale bøndene for eventuelle rovdyrskader... Her vil kanskje noen rope opp og si, "tenk på lidelsene til sauene, hvaordan skal vi betale for dem?" Ja og tenk på lidelsene til elgkalven/elgen som blir tatt, eller rådyret eller haren... Vi kan da ikke forby rovdyrene å jakte i det hele tatt og gjøre dem alle til vegetarianere, eller???


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/117450