Arild Holtas kamp

Arild Holta kjemper en kamp mot barnevernsovergrep utført av barnevernet, eller barnefjernet som han ynder å kalle det. På mange måter er Min Mening enig i at vi behøver å se på barnevernet selv og barnevernets rolle i samfunnet i dag. Ofte hører vi om saker i mediene der barnevernet har vært litt vel ivrige i tjenesten. Til skade for både barnet/barnene og familiene rundt.

Men måten Arild Holta går frem på for å fronte sin sak er heller av en heller tvilsom karakter. Holta angriper nemlig alt og alle som ikke er 100 prosent enig med han. Hører du ikke på det Arild Holta har å fortelle ja da er du stokk dum og/eller i lommene på det offentlige, politisk korrekt, brunskjorte, barnevernefantast, nazist osv osv.

Selv om Holtas kamp kan rettferdiggjøres med alle de sakene der vi ser at barnevernet har sviktet så er måten Holta kjemper på en lite tillitsvekkende måte og han vil aldri kunne vinne denne kampen ved å kjempe slik han gjør. Man vinner nemlig ikke så mange tilhengere ved å komme med grove karakteristikker av sine diskusjonspartnere (dessverre må jeg nok innrømme at jeg selv gjorde nettopp det overfor Holta i en kommentar på Anti-konservativt forum for litt siden).

Hvis Holta og Redd Barna Våre skal ha noen som helst mulighet til å vinne den kampen de fører mot barnevernet så bør de begynne å utvise respekt ovenfor meningsmotstandere og heller prøve å overbevise om at de har rett på en mer tillitsvekkende og troverdig måte. Det hjelper ikke å komme med fakta(?) samtidig som man kaller motdebattanten en tulling.

Selv om Holta har litt vanskelig for å forstå det så er de aller fleste mennesker (ikke alle riktignok) i stand til å selv trekke slutninger ut i fra fakta, men man ser gjerne ikke på fakta hvis man blir kalt nazist eller det som verre er hvis man er litt uenig i Holtas fremstilling av synspunktene.

Jeg har selv opplevd barnevernsovergrep på nært hold. Ikke personlig, men i nær familie. Derfor er det ikke vanskelig for meg å være enig i mye av det Holta mener. Men måten han presenterer sin sak på gjør nok dessverre større skade en det er til hjelp for å få et bedre barnevern.


Kommentarer:
Postet av: Victoria

Enig. I forhold til andre grupper/organisasjoner er jo RBV en liten gruppe. Det som er fint med store organisasjoner, er den naturlige tyngden de fr, nettopp fordi de har et hyt medlemsantall. Da er det lettere bli hrt og f gjennomslag. Mitt inntrykk er at de sm organisasjonene er sm fordi: 1. De kjemper for saker som angr/fenger f2. Fremgangsmtene deres er slik at folk ikke sttter, selv om saken er godDet finnes ogs mange andre grunner, men jeg tenker at RBV sliter med en blanding av disse to. Saken er viktig, den fenger mange, men de er for sinte til f bred og massiv sttte. Det er ikke slik at de sinteste ropene hres av flest. For en tid tilbake prvde jeg sprre Arild Holta om et par ting. Jeg hadde lest et innlegg han skrev, jeg var helt ny som blogger og visste verken hva han eller RBV stod for. Jeg fikk ikke noen respons fra ham, hper det gr bedre for deg. http://vic.blogg.no/160606080714_kommentar_til_arild_holta.html

27.07.2006 @ 19:19
Postet av: Bjrn Magne Solvik

Godt skrevet og jeg er veldig enig med deg. Som liberalist er det vanskelig forsvare barnevernet, men ufattelige pstander, slik du helt riktig tar opp, gjr at jeg faktisk kan f sympati for de som jobber der og som prver gjre en god jobb. Barnevernet bestr som andre instanser av noen som er dyktige og noen som ikke er fullt s flink. Slik blir det fordi vi alle er forskjellige. Jeg har et positivt syn p menneskene, og tror derfor ikke at alle i denne tjenesten prver gjre livet s ille som mulig for alle som er i kontakt med tjenesten. I egen vennekrets har jeg folk som jobber i barnevernet og sosialtjenesten. De er faktisk ikke drlige mennesker selv om de er forvaltere i et vanskelig, tungrodd og uoversiktig system. Jeg tror at i et liberalistisk samfunn ville det vi i dag kaller for barnevernet bli overfldig. De fleste ville ha vrt i stand til ta vare p seg og sine. De som ikke ville ha klart det ville ha valgt andre lsninger. Det finnes noen jeg kaller for veldig liberal, ikke som liberalister, som vil bygge opp et sikkerhetsnett for de som faller utenfor. I og med at jeg i dag vil rive ned sikkerhetsnettene, klarer jeg ikke argumentere for dette. Jeg forstr poengene med at vi ikke vil noen noe vondt, men argumentasjonen om betydelig redusert stat kolliderer med alle sikkerhetsnettene. Arild Holta og hans meningsfeller som argumenterer p nettstedet jeg bruker tid p er lite taktisk i sin argumentasjon. nevne bruke barn som brensel er lite taktisk hvis en skal f oppslutning for et systemskifte. Kritikk mot barnevernet og et systemskifte innenfor barnevern er en vinner sak politisk fordi folk skjnner at folk flest er i stand til ta vare p egne barn, uten inngrep fra kommunene. Det gjelder kommunisere p riktig mte for ke oppslutningen i kampen mot politikernes mte lse barns og familienes problem p gjennom barnevernet. Det er ikke de som jobber der som er problemet. Det er systemet, alle skjnnordningene. Vi som vil gi makten tilbake til familien har en stor jobb foran oss. Skoler, barnehager tar mer og mer over oppdragelsen. Eksemplet p skolemat kan fortsatt brukes. La meg legge til at Arild Holta ikke kom med brenseleksemplet, men han stttet personen. Ideologisk kan det forsts for oss som prver vre konsekvent, men det er umulig vinne oppslutning med publisere slike uttalelser.

27.07.2006 @ 19:29
Postet av: Betty Johnsen

I de fleste yrker her p jord, er hvordan du blir mtt, veldig styrt av personen du mter. Det er den menneskelige sosiale kompetansen personen har, som teller (det er mange dyr i Arken).Betty, barnevernspedagog.

27.07.2006 @ 20:23
URL: http://betty42.blogspot.com
Postet av: Trond

Fint innlegg Knut Stian. Her viser du hvor lett det er ta den tullingen med skikkelige argumenter.

27.07.2006 @ 23:20
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: Arild Holta

Knut Stian:Jeg henvender meg til sinte, fortvilte og desperate barnevernsoffer. I den leiren faller min hn og forakt i god jord.Kan hende vi lykkes med noen franske tilstander nr vi blir mange nok...Bjrn Magne Solvik:Jeg sa meg ikke enig med CJ om at man ikke kan straffe foreldre for galt mot barna. Ellers s har jeg jo lsningen p hvordan man fjerner pakk som bruker barn som fyringsved - lenge fr de fyrer p barna. Det ligger ogs innbakt i CJ's filosofi og moderne psykopatforskning.Betty Johnsen:Etter ca 15 r med barnevernsgalskap forandret jeg tonen til... ja, dere vet. P en av barnefjernspedagogene brukte jeg prof Robert Hares diagnoseverkty for psykopati. Etter 18-20 r er saken henlagt, trolig for godt. Jeg hper inderlig at jeg er det verste de har mtt. Med tanke p flere anmeldelser s tyder det p noe slikt.Trond:Du m sette deg inn i hva som er premisser i skikkelige logiske oppsett. Har jeg misforsttt m.h.t dine studier. Trodde det var enkel filosofi frst. Slik var det i gamle dager.

28.07.2006 @ 06:07
URL: http://r-b-v.net
Postet av: Trond

I gmle dager var det vel ikke vnlig kalle sin emeningsmottandere for psykopater, barneovergripere, naresister, pk og det som verre var s fort man var uenige med dem. kasnkje i din lukkede verden, men den mennesker bor i foregikk det ikke snt.

28.07.2006 @ 14:25
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: Arild Holta

Det er ikke snakk om primrt uenighet.Det handler om overgripere og deres stttespillere.

28.07.2006 @ 14:34
URL: http://r-b-v.net
Postet av: Arild Holta

Victoria:http://vic.blogg.no/160606080714_kommentar_til_arild_holta.htmlSvar er sendt. Desverre fr jeg ikke alltid med meg alle innlegg.

28.07.2006 @ 14:40
URL: http://r-b-v.net
Postet av: Vicoria

Arild Holta: Har lest kommentaren din og kommentert den. Skjnner det ikke er mulig f med seg alt p nettet!

28.07.2006 @ 15:08
URL: http://vic.blogg.no
Postet av: Trond

Arild sier: Det handler om overgripere og deres stttespillere.det det dreier seg om er de personene som kan vre sakleig debaterere og mennesker som deg som ikke aner vanelig form for dannelse, forstelse av mennesker eller klarer komme opp med noe vettdugt.

28.07.2006 @ 17:01
URL: http://trond.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1696129