Negre i fjellet

Kan være mange grunner til det.. Men for meg gjør det ikke noe... Dem kan sitte hjemme å sope - Ole Martin

Ja, la oss inderlig lyve og si "vi savner innvandrere i fjellet" når vi ikke gjør det. Det er heller du som bør skjerpe deg, som oppfordrer andre til uærlighet, og som prøver å tvinge alle inn i politisk korrekte A4-meninger - Tom

Integrering er en god ting, men noen særtrekk synes jeg det er hyggelig at vi, den norske urbefolkning (ikke kom med babbel om samer og annet nå, er dere snille - dere skjønner hva jeg mener), har noe for oss selv - Tom (igjen)

Jeg har ikke tidligere hatt noen problem med andre hudfarger eller framende kulturer. Problemet oppstår når en konfronteres med personer der utviser dårlig oppførsel, så som å kjefte opp på arabisk på supermarked, går med kniv og har et forkvaklet forhold til kvinner - Bjarne Lindholt (Danmark)

Al den snakk om rasisme er bortforklaring fra det som er saken. Det er ikke rasen eller hudfarge der er problemet. Feilen er i religionen - det er en forkvaklet oppfatning av religionen deres, som gjør dem til skrullet - Bjarne Lindholt (igjen)


Altså, jeg fant denne saken på Dagbladet og den debatten som har rast på Fjellforum viser ganske klart at det er helt utrolig hvilke holdninger enkelte har til det som kalles allemannsretten i Norge. Allemannsretten skal tydligvis kun gjelde for etniske nordmenn og feite turister, mens innvandrere som er bosatt i Norge ikke skal få ta del i den norske fjellheimen. Og grunnen? Fordi disse innvandrerne "forringer" naturopplevelsen til slike som Tom her.

Jeg leste hele debatten på dette forumet og når sant skal sies så var det heldigvis mange som forsvarte denne allemannsretten og synes det er flott at innvandrerne kommer seg ut for å oppleve vår vakre natur. Men desverre så finnes det slike "elementer" som Tom, Ole Martin og Bjarne Lindholt. Jeg kan bare si at jeg vil mye heller møte negere, pakistanere og andre innvandrere i fjellet enn mennesker med et slikt syn som de tre nevnte.

Til alle innvandrere vil jeg si at dere er hjertelig velkomne til å gå på fjellet, i skogen eller hvor dere måtte ønske i den norske naturen og for å komme med en anbefaling så er fjellet og naturen rundt Røros et flott sted å starte  :O)

Også Trond har skrevet om denne saken i dag

Kommentarer:
Postet av: Kvinne i Kamp

Jeg stemmer i: gå i skauen, alle mann!! :o)

28.01.2006 @ 13:12
URL: http://melk.weblogg.no
Postet av: Martin

Alle må få lov å gå på fjellet, om de er svart eller hvit, muslim eller ateist. Det sier litt om folk. At de prøver å leve sunt.Det jeg har lyst å trekke frem i denne forbindelse, er at hvite menn har gjerne lyst å ha et sted der de har omgang kun med andre hvite menn. Om det er rasisme? ja, kanskje det er det. Men ser du på mange svarte i USA, er det ikke så veldig populært å henge med hvite der borte. Så vi ville ikke akkurat vært de første. Men jeg for min del liker å være med alle mulige folk- uavhengig av deres rase, eller opphav.

28.01.2006 @ 14:39
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Å ha et sted der man bare ønsker å treffe "likesinnede" er jo fult og helt legitimt og ikke noe kritikkverdig. Det som derimot er kritikkverdig er det at enkelte mener at det stedet skal være ute i naturen.At Tom m.fl ikke ønsker muslimer eller negre inn i stua si er helt greit, men å nekte dem adgang til den norske naturen er helt absurd og minner mer om apartheidstyret i Sør-Afrika enn om "den norske folkesjela"

28.01.2006 @ 14:50
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Ja, helt klart. Det er trist at enkelte skal ut med slike holdninger. Det hjelper jo ikke akkurat på integreringen, hvis det fører til at innvandrere ikke vil gå på fjellet fordi de ikke føler seg velkommen.

28.01.2006 @ 15:30
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/663665