Isralesk motstand mot Hamas

"Vi akter ikke å gjøre noe som kan legitimere gruppen" sier Israels forsvarsminister, Shaul Mofaz, til israelsk fjernsyn ifølge Nettavisen. Saken handler om forhandlinger med Hamas etter brakvalget Hamas gjorde.

Men desverre for Israel så er allerede Hamas legitim. Hamas er legitimt og demokratisk valgt til å bli palestinernes nye regjering.

Jeg skjønner at det er vanskelig å akseptere Hamas, men hvis man ikke aksepterer de demokratiske prosessene som ligger til grunn for at Hamas nå blir et regjerende parti så undergraver man også eget demokrati. Man "driter altså i eget rede".

Det hjelper fint lite at f.eks Frp og Carl I. Hagen skryter av at Israel er det eneste fungerende demokratiet i Midt-Østen hvis dette demokratiet som Israel jo er ikke klarer å forholde seg til andre demokratier.

Mofaz sa også at Israel ikke utelukker flere attentat mot Hamas-ledere, slik landet har gjennomført tidligere (Nettavisen).

Hvis Israel skal ut på tokt å drepe demokratisk valgte ledere for Hamas så vil det reiret de har begynt å drite i meget snart renne over av møkk.

Man får rett og slett ingen fred ved krig. Det gjelder forøvrig også for palestinerne så vel som for israelerne.

Kommentarer:
Postet av: Martin

Forstelig at Israel er nervse for tiden da, ettersom Hamas enda ikke har endret sitt jdehatende charter. Og rett fr valget applauderte lederen for Hamas, Irans president om utslette Israel.Men hvis Hamas n har en anelse av intelligens, vil de bruke den til inng kompromisser med Israel og legge fra seg vpnene.Hvis ikke vet jo Hamas at de vil miste flere palestinere- men om dette vil svekke Hamas eller styrke dem, det er usikkert. Mange palestinere vil i s tilfelle gjerne gjennomskue dem, men p den annen side er propaganda en nyttig ting som jeg tror Hamas er flinke benytte seg av.

28.01.2006 @ 22:34
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

S enig, s enig...

28.01.2006 @ 22:38
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Andreas

Vel frst av alt s m man slutte se p palestinerne og staten Israel som to likeverdige parter, okuperte og okkupanter verken skal eller kan behandles likt.Ja Hamas br annerkjenne staten Israel og dens rett til eksistere (etter de grensene den hadde i 1967). Men om de br legge ned vpnene er jeg ikke s sikker p, hvorfor skal de okkuperte legge ned vpnene fr okkupanten trekker seg ut av okupert land og legger ned sine vpen?

28.01.2006 @ 22:57
URL: http://erbest.com
Postet av: Einar fra vreneset

Kommenteres det i bevisstls narkorus her inne ?minner om at de tyske nasjonalsosialistene i sin tid kom til makt gjennom frie valg (med bevisst strategi om bruke demokratiet for delegge det)valgseieren gjr selvsagt IKKE terrorbanden Hamas stueren eller akseptabel, slik som kommentaren til Olsen over pstr den m gjreterroren m knuses fullstendig - med alle ndvendige midler - deretter er det mulighet for fred, men ikke fr

29.01.2006 @ 18:34
Postet av: Knut Stian Olsen

Man m frst lse rsakene til terror fr man kan finne lsningen. Spesielt gjelder det i palestilna/israel problemet.rsaken til terror i dag er jo at israel fremdeles okkuperer palestinsk land. Hvis Israel mener at de frst skal knuse hamas fr det blir fred har de en gigantisk utryddelseskampajne foran seg...

29.01.2006 @ 19:58
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/665791