Finn en feil

Finn en feil i det som Aftenposten skriver i dag:

"Karmøy-mannen risikerer fengsel i mer enn seks måneder fordi trusselen var av en slik art at den kunne fremkalle alvorlig frykt hos mottakeren. I tillegg er en student som kastet en kake på Kristin Halvorsen i oktober i fjor tiltalt for å ha begått en forbrytelse mot Norges statsforfatning 18. oktober i fjor. Strafferammen er på 15 års fengsel" (Afteposten)

Feilen er selvsagt strafferammene i det norske lovverket, eller rettere sagt hva man risikerer å få i straff. 6 måneder eller mer for bombetrussel, 15 år for kakekasting...? Nå tror ikke Min Mening at kakekasteren får noe annet enn et forelegg, men likvevel. Hvor er logikken i en slik strafferamme?

Smak litt på det; 6 måneder for bombetrussel, 15 år for kakekasting... Latterlig...


Kommentarer:
Postet av: Iversen

Ja, man burde kanskje pusse opp norske strafferammer skikkelig snart. Mye inkonsekvens ute og gr, har jeg inntrykk av.

28.07.2006 @ 17:51
URL: http://www.espeniversen.com
Postet av: yvind, Mechelen

Hvilken politiadvokat var det som kokte opp den tiltalen? Jeg s en gang en fyr som gjorde et forsk p plante en softis i hodet p Trond Giske (?). Han ble stoppet av et eller annet resolutt fagforeningsmenneske og plukket opp av polisen, men ble sluppet ut ikke mye senere, og jeg er ikke sikker p om han fikk en bot en gang. Han ble iallfall ikke tiltalt for "forbrytelse mot Norges statsforfatning".

28.07.2006 @ 18:37
URL: http://www.oyvindstrommen.be

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1701553