Finn en feil

Finn en feil i det som Aftenposten skriver i dag:

"Karmøy-mannen risikerer fengsel i mer enn seks måneder fordi trusselen var av en slik art at den kunne fremkalle alvorlig frykt hos mottakeren. I tillegg er en student som kastet en kake på Kristin Halvorsen i oktober i fjor tiltalt for å ha begått en forbrytelse mot Norges statsforfatning 18. oktober i fjor. Strafferammen er på 15 års fengsel" (Afteposten)

Feilen er selvsagt strafferammene i det norske lovverket, eller rettere sagt hva man risikerer å få i straff. 6 måneder eller mer for bombetrussel, 15 år for kakekasting...? Nå tror ikke Min Mening at kakekasteren får noe annet enn et forelegg, men likvevel. Hvor er logikken i en slik strafferamme?

Smak litt på det; 6 måneder for bombetrussel, 15 år for kakekasting... Latterlig...


Kommentarer:
Postet av: Iversen

Ja, man burde kanskje pusse opp norske strafferammer skikkelig snart. Mye inkonsekvens ute og går, har jeg inntrykk av.

28.07.2006 @ 17:51
URL: http://www.espeniversen.com
Postet av: Øyvind, Mechelen

Hvilken politiadvokat var det som kokte opp den tiltalen? Jeg så en gang en fyr som gjorde et forsøk på å plante en softis i hodet på Trond Giske (?). Han ble stoppet av et eller annet resolutt fagforeningsmenneske og plukket opp av polisen, men ble sluppet ut ikke mye senere, og jeg er ikke sikker på om han fikk en bot en gang. Han ble iallfall ikke tiltalt for "forbrytelse mot Norges statsforfatning".

28.07.2006 @ 18:37
URL: http://www.oyvindstrommen.be

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1701553