Ekte lykke

Ekte lykke!

Oi - det var slett ingen liten eller enkel oppgave klypa har valg for meg i bloggstafetten til Nordstafett, nemlig ”hva er ekte lykke”. Å finne definisjonen på ekte lykke vil kanskje vise seg å være umulig, vi får se.

///

I manges øyne er kjærlighet selve symbolet på ekte lykke, men man kan jo være lykkelig alene også ikke sant. Penger og materielle goder er også et symbol på lykke for mange, men selv uten penger og mange materielle ting kan man jo være lykkelig. Eller ta f.eks barn, for mange er det en stor lykke å få barn, men selv barnløse kan jo fint være lykkelige og ha et godt og lykkelig liv.

Så i stedet for å finne den universelle ekte lykken må jeg nok heller finne ut av hva jeg mener er ekte lykke for meg. Når jeg nå har tenkt litt på dette så koker det ned til to ting som skal til for at jeg skal være lykkelig (jeg er jo lykkelig i dag). De to tingene som gjør meg lykkelig i mitt liv er min kone og min sønn. Ikke overraskende antar jeg, men jeg har funnet ut at det er faktisk alt jeg trenger for å være lykkelige.

Jeg trenger ikke mye penger (ikke har jeg det heller), jeg trenger ikke fint vær eller mange materielle ting, jeg trenger ikke god helse heller, selv om det er greit å ha det. Jeg klarer ikke å komme på flere ting jeg trenger for å være lykkelig per i dag enn min kone og min sønn.

Dette gjelder altså meg i dag, det kan sikkert forandre seg med tiden.

I forbindelse med litt undersøkelser på nett om nettopp dette med lykke fant jeg en ganske interessant artikkel i Ukeavisen Ledelse skrevet 14.januar 2005. Der skriver Jan Spurkeland blant mye annet dette: ”Lykken finnes alltid på innsiden av hodet, ikke i de ytre rammene du omgir deg med. Derfor er tilstanden for en stor del et resultat av egen mental styring og aktivitet. Å la seg okkupere av interesser og gode følelser er delvis en treningssak. Vi kan lære å styre oss inn i mentale velværesituasjoner. Alle vet hva som gir personlige opplevelser av glede.”

Jeg tror Spurkeland har rett. Lykken finnes i oss alle bare vi tar oss tid til å finne den og kjenne på den. Ekte lykke er ikke noe en person kan si til en annen hva er, ekte lykke må du finne selv i deg selv.

Da var kanskje ikke definisjonen på ekte lykke umulig å finne allikevel!

///

Neste oppgave går til Victoria. Egentlig ville jeg at hun kunne skrive litt om homoadopsjon, men det har hun skrevet så mye og så bra om tidligere. Derfor vil jeg at hun skal komme med motargumenter mot nettopp homoadopsjon. Kort og godt: Hvorfor homofile ikke bør få adoptere barn.

Håper du setter pris på utfordringen Victoria.


Kommentarer:
Postet av: Victoria

I syke helvete, Knut Stian :-) Dette blir ikke lett!! W, n kan folk etter hvert google seg frem til motargumenter via MIN blogg. Dette blir veldig rart. Men, utfordrende, ja :-)

28.08.2006 @ 20:14
Postet av: Knut Stian Olsen

;O)

28.08.2006 @ 21:36
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Agurktid

Hm, finner det rett og slett rimelig utrolig at du har klart skrive en hel skolestil om lykke, uten nevne agurk med ETT eneste ord!At det gr an.Man blir liksom bare helt matt..

29.08.2006 @ 08:53
URL: http://agurktid.blogspot.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg trodde agurk var s innlysende at det ikke var ndvendig jeg ;O)

29.08.2006 @ 11:00
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Betty Johnsen

Jeg synes det var bra jegYtteb

01.09.2006 @ 02:07
URL: http://betty42.blogspot.com
Postet av: Nihao

Takk for interessant blogg. Jobber i Kina, og er kjekt f nyhetene i Norge godt forklart som du gjr p din blogg. -Og enig i definisjonen p hva ekte lykke er. Jeg har et godt eksempel p dette: Tjener omtrent null og niks i mneden (tenk RMB), men er lykkeligere enn noen gang. Er omgitt av ekte og herlige mennesker som er fattige p penger, men rike p noe mange nordmenn har glemt. Et annet eksempel p lykke for meg er nr jeg klarer uttrykke meg p kinesisk og de lokale faktisk forstr hva jeg forsker kommunisere. -S evnen til forst hverandre verbalt er ogs en vei til lykke. Zijin ("Ha det bra!")

09.09.2006 @ 10:43
URL: http://niha.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Tusen takk for hyggelig kommentar. Og det helt fra Kina ;O)

09.09.2006 @ 12:20
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1910400