Norske avgifter 1

Jeg vil nå fremover se litt nærmere på hvilke avgifter vi har og hva målet med dem er og jeg begynner med den nye avgiften som er foreslått på drikkekartonger.

Når regjeringen foreslår å innføre den såkalte kartongavgiften (0.40 kr per kartong juice/melk/youghurt etc) så kan man spørre seg hva meningen med denne avgiften egentlig er og hva disse inntektene er ment å gå til.

Vi har en god returkartongordning her i landet. Husholdningene er stort sett flinke til å levere inn drikkekartonger dit de skal, likevel får vi altså denne økningen på 40 øre per kartong vi kjøper. Er det virkelig nødvendig å innføre en slik avgift på drikkekartonger? Er det sosialt, som denne regjeringa var så opptatt av i valgkampen?

Hvis hensikten med denne avgiften er å spare miljøet (miljøavgift), er da målet til regjeringen at vi som forbrukere skal drikke mindre melk og juice og heller gå over til drikke som det er pant på? Er ikke det elendig helsepolitikk da?

Jeg tror også at mange rett og slett vil slutte å kildesortere drikkekartonger nettopp av den grunn at regjeringen har innført miljøavgift på disse kartongene. Er det god miljøpolitikk?

Jeg vil i hvert fall oppfordre folk til å protestere på denne avgiften. Først og fremst fordi vi er flinke til å sortere drikkekartionger her i landet og dermed sparar miljøet. Dernest mot at dette er nok en avgift som rammer svært usosialt fordi det er de med dårligst råd som vil merke denne avgiften sterkest. Det er ikke snakk om mange kronene i året, men det vil merkes hos de aller fattigste, dessverre!!!

Kommentarer:
Postet av: ole christian

40 øre?!? Disaster!! Men det er uansett teit med avgifter; vil det ingen ende ta? Hva med å ta pant på plastposene? Da hadde jeg sluppet å kaste store, svarte søppelsekken med tomme plastposer da jeg flytta ut sist gang. Eller enda bedre: selge litt mer solide bager til gjenbruk!http://www.smartbag.com.au/products.html

28.11.2005 @ 15:26
URL: http://www.oleklamas.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Det vil nok ingen ende ta, ihvertfall ikke med de som styrer(?) landet nå.Arbeiderpartiet har så langt tilbake jeg kan huske blitt kalt avgiftspartiet og det ser ikke ut til at de vil endre på det navnet med det første

28.11.2005 @ 15:33
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Andreas

Japp nokk en avgift jeg ikke skjønner poenget med, foresten skrev jeg noe om avgifter en gang det er å lese her: http://www.erbest.com/weblog/index.php?id=152

28.11.2005 @ 15:37
URL: http://erbest.com
Postet av: Martin

Avgifter er som store edderkopper. Skremmende og snikende

28.11.2005 @ 19:25
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: October

Avgifter er selvsagt til stede for å skaffe staten penger. Noen avgifter har andre primær- eller sekundærmål. Svært mange avgifter er det lettere å argumentere for enn denne.Avgifter kommer fordi vi har politikere som liker å fylle velgernes krav om at alt må prioriteres. Derfor må vi ha pengner i statskasse som på minst mulig måte går ut over velgernes krav om å ikke betale mer skatt. Avgifter er gjerne mer skjult.Dumme velgere eller ufine politikere?Skal man være mer seriøs så kan man argumentere for at avgifter på "nødvendighetsvarer" er billigere samfunnsmessig - siden det gir opphav til mindre ineffektivitet enn andre former å skaffe inntekter. Det samme gjelder å ha et bredt skattegrunnlag med lavere satsner enn hva man ville hatt med et tynnere skattegrunnlag.Spesielt sett i forhold til at tålegrensen for inntektsskatt kan være nådd - i alle fall når man insisterer på at kapital- og arbeidsinntekt skal beskattes likt - og at kapitalskatt er veldig "dyr" for staten.

05.12.2005 @ 21:55
URL: http://october.motime.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/441053