Nok en republikansk skandale

Republikanerne i USA er nok en gang rammet av en skandale. Det er kongressmannen Randy Cunningham som denne gang har sagt seg skyldig i skatteundragelser og korrupsjon.

Nettavisen skriver: "Cunningham (63) sa seg mandag skyldig i både korrupsjon og skatteunndragelser. Bakgrunnen er at Cunningham i november 2003 solgte sitt private hus i San Diego i California for 1,675 millioner dollar, eller 11 millioner kroner. Det spesielle var at kjøperen av huset var Mitchell Wade, som leder selskapet MZM. Dette er et selskap som har fått store kontrakter fra det amerikanske forsvaret. Den tidligere jagerpiloten Cunningham sitter i den kongresskomiteen som arbeider med bevilgninger til forsvaret. Saken blir ikke bedre av at Wade solgte huset videre under et år senere uten å ha bodd der, med et tap på 700.000 dollar, eller nær 5 millioner kroner. Dette skjedde mens boligmarkedet i San Diego var i en boom."

Det er ett eller annet som er litt råttent i det republikanske partiet og de har litt av en jobb å gjøre med å renske ut disse råtne elementene før valget om ett år. Jeg tror ikke de klarer det, for den siste tidens avsløringer om korrupsjon, lekkasjer til pressen, innsidehandel og bestikkelser ser ut til å være en vel innarbeidet regel i det republikanske partiet. Det er nok bare å vente på neste skandale fra den kanten.

For oss som er litt mer liberale enn republikanerne er så er dette selvsagt gode nyheter, men for USA som nasjon er det mer skadelig. Jeg både håper og tror at Demokratene vil vinne neste høsts valg i USA, jeg tror USA er tjent med en litt mer liberal politikk enn det vi har vært vitne til de siste årene under George Bush.

Andre saker som rir republikanerne i disse dager har jeg sakset fra Nettavisen:

1. Den tidligere majoritetslederen i kongressens underhus, representantenes hus, Tom DeLay, har allerede en rettslig prosess gående mot seg på grunn av angivelig uryddig omgang med pengestøtte.

2. En tidligere ansatt hos DeLay, Michael Scanlon, har innrømmet bestikkelser til politikere.


3. Bill Frist, som er majoritetsleder i overhuset, senatet, undersøkes samtidig for mulig innsidehandel med aksjer.


4. I tillegg granskes den nærmeste kretsen rundt Bush stadig for å ha lekket informasjon om CIA-agenten Valerie Plame

Det eneste positive man kan si om alle disse sakene er at de faktisk blir avslørt og at de skyldige som oftest blir straffet. Det vitner i hvert fall om at pressen, politi og rettsvesenet fremdeles fungerer på en nogenlunde tilfredsstillende måte...


Kommentarer:
Postet av: Martin

Bra det kommer frem i lyset. Jeg hper ogs at ved neste valg i USA, s vil demokratene vinne. Det er dessverre s alt for lenge til vi fr vite.

29.11.2005 @ 20:11
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/443368