Min mening anbefaler...

Forvaringsfange Halvar Dagfinn Pettersen skriver en meget god kronikk i dagens Aftenposten. Min Mening anbefaler derfor i dag kronikken "Løgnene om forvaring".

Kommentarer:
Postet av: Victoria

Jeg er helt uenig i at dette er en kronikk som bør anbefales. Samtidig er jeg glad du kommenterer den, og jeg håper på en debatt. Jeg har vært så provosert av den mannen lenge, og skrev blant annet en post om hans innlegg i Samtiden 02/06. I min kommentar til deg, klipper og limer jeg fra en e-post fra en venn, jeg spurte om hvordan man kan gå frem for å hindre HDP i å gang på gang få ytre sine sterke meninger og syte om dårlig behandling fra samfunnet, uten at hans ofre tilbys spalteplass:Fra etytringsfrihetsperspektiv kan man vanskelig forsvare athan skulle "sensureres", og politisk/samfunnsmessig erdet selvsagt verdifullt å få fremlagt de kriminellessyn på kriminalpolitikken. Det hender tross alt ganskesjelden, ettersom de færreste er ressurssterke nok tilå uttrykke seg skriftlig. (like godt som HDP, altså)Jegsynes det finnes to legitime motargumenter:1) Offeret. Medielogikken gjør at kriminelle lettereslipper til i offentligheten enn ofre, iallfall når deer enten uvanlig kjente (Orderud-gjengen, Toska) elleruvanlig ressurssterke (som HDP). Den kriminelle har enposisjon som kunstnere og intellektuelle gjernetrakter etter, eller romantiserer over: Han er blittplassert på utsiden av samfunnet, i en absoluttutenfor-posisjon, og har dermed (i prinsippet) en unikmulighet til å kritisere statsmakten. Jeg skal ikkebeskylde Åmås for å dra veksler på en slik mytologi,men den kan ha virket inn mer eller mindre ubevisst.De platte dramaturgiske effektene (særligpresentasjonen av HDP som "yrkeskriminell", som dupåpeker) kan tyde på det. Dersom HDPs tekster absoluttskulle trykkes, kunne Åmås iallfall ha tilbudt et avofrene spalteplass i samme nummer. Det ville ha værten grei måte å signalisere at også denne saken har tosider.2) Faren for represalier mot den som tar til motmæle.Dette er faktisk et vektig argument. Åmås kjennerantagelig ikke HDPs bakgrunn i detalj, men han kunneha forhørt seg. Dersom HDP er notorisk kjent for åforfølge og trakassere folk som står i veien for ham,begrenses faktisk hele offentlighetens ytringsfrihetav at han selv blir innrømmet ytringsfrihet.Forusetningen for offentlig meningsutveksling er atdeltagerne kriger med argumenter, ikke med knyttnevereller våpen. Dersom dette prinsippet ikke kan liggetil grunn, åpner vi for skolegårdensovertalelsesmidler: frykt og vold. De (fysisk) svakevil ties i hjel. Det er en skummel utvikling.Knut Stian: Halvar D. Pettersen er dømt til forvaring. Det er gode grunner til det.

29.07.2006 @ 15:49
URL: http://vic.blogg.no
Postet av: Victoria

Hvis du vil lese andre ting han har skrevet kan du lese i Samtiden 03/05 og 02/06. I tillegg har han hatt nettprat og en hel del andre sutregreier på nettet. Det provoserer meg voldsomt at han skal få såpass bred støtte som han får, men heldigvis er det andre som har ytret seg negativt på debattsidene til Aftenposten. Skumle, skumle mannen.

29.07.2006 @ 16:03
URL: http://vic.blogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg vet han er dømt til forvaring, men for meg spiller ikke det noen rolle. Den kronikken jeg anbefaler handler om hvilke forhold de forvaringsdømte lever under og hvilke muligheter de blir gitt for å komme tilbake til samfunnet igjen. Og det synes jeg er et svært så viktig tema å ta opp, uansett om det er en forvaringsdømt (for grov og brutal vold mot kjæresten) eller om det er en eller annen sosionom fra Ila som tar det opp.Jeg ville aldri funnet på å anbefale en kronikk der ofre blir trakasert osv. Men denne kronikken handler ikke om det. Det er ikke bare HDP som er forvaringsdømt og han snakker ikke bare for seg selv i den kronikken.Men siden du refererer til ytringsfriheten. Jeg er for en 100% ytringsfrihet. Selv ikke HDP eller Toska eller andre burde ha en begrenset rett til ytringsfrihet. Det legitimerer ikke vold eller trusler om vold som en del av ytringsfriheten altså, bare så det er sagt.

29.07.2006 @ 19:02
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: fehodeode

Det var faktisk undertegnede som svarte da Pettersen tok sin ukentlige telefon fra Bergen fengsel, til Samtiden-redaksjonen. Hvis han har kommet for mye til i media etter dette, sitter jeg altså med en flik av ansvaret for det.Imidlertid er jeg enig med Knut Stian Olsen her. Pettersen belyser på saklig måte hva som foregår i godt skjulte avkroker av det norske 'demokratiet', med rettsløshet og håpløshet for innesperrede straffanger. Hans skriverier står også på egne bein og uavhengig av det gale han helt sikkert har gjort for å havne i dette systemet.Det han skriver handler ikke egoistisk om ham selv, men soningsforhold og rettssikkerhet for samfunnets utstøtte. Hvis noen andre tok opp disse spørsmålene med like glimrende penn, hadde selvsagt ikke Pettersen kommet på trykk. Men slik det nå er, fyller han en nisje, og han belyser et dårlig opplyst felt av samfunnet.Dette, fx, har han jo helt rett i:«Å anta at folk er farlige fordi de velger å spise alene eller viser lite initiativ i forbindelse med pakking av skruer, kan fremstå som tilforlatelig for husblinde fengselsinspektører, og muligens også for enkelte medlemmer av Stortingets justiskomité.»

29.07.2006 @ 20:22
URL: http://fehodeode.blogspot.com
Postet av: Victoria

Nå er jo dette påstander HDP kommer med, og det er ikke sikkert verken medfanger eller ansatte er helt enige i at dette er et korrekt bilde av virkeligheten?Artikkelen hans fra 02/06 var litt komisk, egentlig. De aller færreste mennesker trenger å bekymre seg for at politiet skal komme. Ikke på en fredag og ikke resten av uka heller. Jeg skjønner argumentene deres, og er til dels helt enig. Det er fint at slike temaer tas opp. Men, det er jo først nå i nyere tid det har vært mulig å argumentere aktivt mot ham, av den enkle grunn at han sitter inne. Jeg beklager om saklighetsnivået mitt synker radikalt under disse postene/kommentarene. Av og til er det vrient å være sur og rasjonell samtidig.

29.07.2006 @ 20:36
URL: http://vic.blogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Heller ikke sosionomer kommer med den hele og fulle sannheten Victoria. Bare deler av den og denne kronikken er fra HDP's side. Helt legalt og helt greit synes jeg.I denne bloggen er det lov til å være både sur og rasjonell samtidig hehe... selv om jeg ikke kan si at du har vært sur ihvertfall ;O)

29.07.2006 @ 20:58
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Victoria

Hei! Nå har jeg rettet opp linken! Gikk litt rundt for meg, Sterke meninger var hva jeg hadde kalt en egen kategori hjemme hos meg selv :-)

29.07.2006 @ 21:30
URL: http://vic.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1705757