Mahmoud mot sionister

På en "anti sionistisk konferanse" i Irans hovedstad Teheran sist onsdag kom Irans president Mahmoud Ahmadinejad med uttalelsen: "Israel bør fjernes fra kartet". Det er en meget sterk uttalelse fra et lands president og på grunn av denne uttalelsen ønsker Israel å kaste Iran ut av FN.

Reaksjonene til Israel er på en måte forståelig. Men, og det er et stort men, mener Israel at retten til å ytre seg skal kun gjelde så lenge det ikke er ytringer som går i mot Israel eller sionismen? Det kan se ut som om Israel sitt ønske er å "kneble" alle offentlige ytringer som er kritiske og/eller anti sionistiske.

Jeg personlig er vel det som kan kalles antisionistisk hvis det å være antisionist betyr å være mot den religionen eller mot det "folket". Jeg er ikke bare i mot sionistene eller jødedommen, jeg er i mot alle religioner, trosretninger eller menneskeklassifiseringer. Jeg klarer bare ikke å fatte det at mennesker føler et behov for å tilbe noe annet enn livet selv. - Jeg sier det samme som Piet Hein: "Husk å elske mens du tør, husk å leve mens du gjør".

Jeg er; som kjent for mine faste lesere; en meget sterk tilhenger av ytringsfriheten. Jeg mener at retten til fri ytring også skal gjelde for statsledere (i tillegg til oss alle andre). Uansett om den retten praktiseres i det enkelte land eller ei (eller kanskje spesielt derfor).

At Israel ønsker å stoppe slike ytringer er forståeligen, men desto vanskeligere blir det da å forstå at de dermed ønsker å praktisere en "ytringsfrihet" som begrenser retten til fri ytring. Israel er da et demokratisk land og det er ytringsfrihet i Israel, eller det var det inntil nå, jeg velger å tro at det er det fremdeles. Det kan alikevel se ut som om Israel ønsker å hindre retten til å ytre seg fritt imot Israel.

Israel er altså for ytringsfrihet så lenge det ikke er antisionostiske ytringer og det vitner om en betydelig dobbeltmoral når det gjelder ytringsfriheten.

Jeg skal komme med en liten allogi som ikke må ses på som en fullstendig sannhet, men som alikevel kan vise hva jeg mener: Se for dere de tre statsministerene Stoltenberg, Persson og Rasmussen (Norge, Sverige og Danmark) De møttes en gang i et grisehus. Først feis soa (hunngrisen) og Rasmussen løp ut. Så dreit rånan (hanngrisen) og Persson løp ut. Til slutt slapp Stoltenberg en liten luring og både soa og rånan løp ut.

Jeg vet at dette var en liten avsporing, men slik har vi lov til i ytringsfrihetens navn. Vel kan ytringsfriheten misbrukes, slik som Mahmoud (og jeg) gjør, men det betyr alikevel ikke at vi, FN, eller andre skal innskrenke den retten bare fordi ytringene er upopulære eller upolitisk korrekte, UK (har ikke sett UK før :o)...)

Nok en avsporing. Jeg skal prøve å dra innlegget inn på rett spor igjen.. Uttalelsene til president Mahmoud har selvsagt vakt sterke reaksjoner fra "verdenssamfunnet". Det mener jeg er riktig og ikke minst viktig at skjer. Problemet er Israels ønske om å kaste Iran ut av FN på grunn av disse uttalelsene.

Hva er det Israel håper å oppnå med en slik utestengelse? En eventuell utkastelse av Iran fra "FN's gode selskap" er nok det minst produktive tiltaket for å prøve å oppnå en eller annen form for aksept eller fred eller godkjenningt av Israels eksistens i midtøsten. (Før spørsmålet blir stilt av kritiske lesere; jeg er for den israelske staten og dens eksistens og jødenes rett til en egen stat).

En slik eventuell utkastelse av Iran fra FN vil bare gi Irans ledelse (les prestestyret) og/eller andre som kjemper mot Israel/USA mer blod på tann. Effekten vil være den at f.eks Osama Bin-Laden får enda et rekruteringsgrunnlag til sin organisasjon. Ergo vil effekten av en slik utkastelse/utestengelse fra FN bli det stikk motsatte av Israels ønsker og håp.

Det er bare å se på Israels "gjengjeldelsespolitikk" ovenfor palestinske terrorister og terrororganisasjoner for å skjønne at en type politikk IKKE fungerer. Det er bare to land i verden som ikke har innsett det og det er nettopp Israel og dets nærmeste allierte, USA.

Det er ikke dermed sagt at jeg mener at vi, "vesten", skal gi etter for press fra hverken Iran, Bin-Laden eller andre terrororganisasjoner, men det er et faktum at Iran med sine nesten 70 millioner innbyggere er en suveren stat, uansett om vi liker det eller ei, og det må og skal aksepteres og respekteres uansett hva det landets ledelse måtte komme med av uttalelser.

Kommentarer:
Postet av: Israel-venn

S Irans president sier at Israel skal utslettes - et land med 70 millioner innbyggere, hvor veldig mange er enig med ham. Og du vger vinkle kritikken din inn p Israel?Om det er rette virkemiddelet at Iran ikke fr vre med i "FNs gode selskap" er n ting.Men det fr da vre grenser for hva man skal fokusere p. Dette landet str ovenfor muligheten til utslettes. Iran har atombombe og bestemmer Irans president seg for bruke den...vel...s eksisterer ikke lenger Israel. Iran kan vre en enorm trussel mot verden, og Irans president gir meg ubehagelige assosiasjoner med Hitler.

29.10.2005 @ 19:03
URL: http://www.vierforisrael.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Israel har atomvpen selv de... Det tror hverken FN eller Israel/USA at Iran har enda. heldigvis. Jeg deler din bekymring nr det gjelder Irans president...Men, poenget med dette innlegget var ikke kritisere disse uttalelsene, men forsvare retten til fri ytring. Ogs ytringer vi ikke liker...Uttalelsene til Mahmoud kom ikke overaskende eller uventet, hans syn var jo allment kjent fr han ble valgt ogs.

29.10.2005 @ 21:56
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Tja Israel-venn Iran president gir meg assosisjoner til en rekke politiske grupperinger i dag. De konservative og reaksjonre er desverre i sttet for tiden under dekke av ulike guder. Jeg skriver faktisk e del om det i min ene blogg. Gjett hvem??

Postet av: Knut Stian Olsen

Ikke vanskelig gjette det for en som leser bloggene dine fast...:o)

30.10.2005 @ 12:30
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/347386
Mahmoud mot sionistene

På en "anti sionistisk konferanse" i Irans hovedstad Teheran sist onsdag kom Irans president Mahmoud Ahmadinejad med uttalelsen: "Israel bør fjernes fra kartet". Det er en meget s...

782
29.10.2005 @ 06:51