Hvil i fred Fritz Yngvar Moen

Min Mening gråter over den urett som ble begått mot Fritz Yngvar Moen. Min Mening klarer ikke med sin beste vilje å forstå hvilke utilgivelige synder som ligger til grunn for Fritz Yngvar Moens uriktige domfellelse for to drap han ikke har begått.

Det er umulig for meg å sette meg inn i hvordan Fritz Moen selv opplevde denne uretten som ble gjort mot han og jeg klarer heller ikke å se at ingen burde stilles til ansvar for denne forbrytelsen som dette justismordet er.

Aftenposten skrev i en leder den 18.06 i år dette: "Fritz Moen-saken er en skamplett på det norske rettsvesenet. Både aktor og dommere ble kraftig advart under selve saken. Forsvareren, høyesterettsadvokat Olav Hestenes, sa allerede den gang at saken var et justismord. Tragisk nok hadde han rett.

Men en aktor blind for motforestillinger, og en lagmann uten forståelse for tvil, sperret samfunnsstebarnet Fritz Moen inne i 18 år. Moen var den sårbare funksjonshemmede "tyskerungen" som ble syndebukken for et samfunn som var opprørt over to studentdrap. Men han ble også offer for en politietterforskning som ikke holdt mål, og et system som sviktet i all sin selvsikkerhet.

Det er skremmende at det måtte en ildsjel som journalisten og privatetterforskeren Tore Sandberg til for at Fritz Moen skulle få den oppreisning han hadde krav på. Det første drapet ble Moen heldigvis renvasket for før han døde. Det andre denne uken.

"Der du nå er, kan ingen skade deg", sto det i Fritz Moens dødsannonser. Og knapt noen gang har vi sett en skjebne der samfunnet har utøvd verre vold mot en sakesløs person."

Og Aftenposten har helt rett. Denne uretten, dette justismordet, denne forbrytelsen mot en uskyldig person er en stor skam for politi, påtalemyndighet og dommerstanden i Norge. Den er en stor skam for Norge og for vår rettssikkerhet som vi vanligvis setter så høyt.

Hvil i fred Fritz Yngvar Moen - din kamp ble kronet med seier til slutt

bilde

Kommentarer:
Postet av: Trond

Det veste med det er at pesonene som str bak denne fadesen ikke blir stilt til ansvar.

30.08.2006 @ 17:29
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Martin

Stakkars fyr..han m ha hatt det utrolig tft!

30.08.2006 @ 19:34
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1926421