Kreve inn skatt fra tiggerne

- Oslo ligningskontor står for denne ukas mest umenneskelige handling i det de vil kreve inn skatt på det tiggerne har tjent på salget av magasinet =Oslo. Magasinet har kommet ut i to utgaver og hver tigger har i snitt tjent ca 3000 kr måneden.

- Initiativtaker Vibeke Omberg sier til TV2 Nettavisen: "De eneste alternativene disse menneskene har til å selge magasinet er å sitte på gata, trekke på strøket eller foreta kriminelle handlinger". Jeg er så enig med henne. Det er helt utrolig at ligningskontoret skal begynne å kreve inn skatt av de få kronene disse tiggerne tjener på salget av dette magasinet. Alternativet blir jo som Omberg sier at de istedet vil begå kriminalitet og selge sex osv...

- "Det er detaljerte skatteregler som regulerer slike forhold. Det er ikke noe vi kan gjøre noe med".
sier direktør Jan Egil Kristiansen ved Oslo ligningskontor. Det er bare tull mener jeg. Det er lov å bruke huet selv for ligningskontoret i Oslo. Dette er ikke et spørsmål om ligningskontoret skal kreve inn noen få kroner fra disse menneskene, men et sammfunnstiltak som hjelper disse menneskene til et mer verdig liv og jeg tror ikke det er meningen at ligningskontorene er til for å hindre disse menneskene i å få et bedre liv.

Kommentarer:
Postet av: Morten

Det kan da umulig være så mange skattekroner å hent inn på dette her uansett... tåpelig av skattekontoret å legge seg oppi det her.

30.09.2005 @ 20:41
URL: http://www.dragni.no
Postet av: October

Skal man mene dette, og det har jeg stor forståelse for, så bør jo det også gjelde for alle med et slikt inntektsnivå. Ergo høyere bunnfradrag.For jeg forstår jo godt at skattekontoret ikke kan gjøre forskjell på inntekter som er tjent på forskjellige måter.

30.09.2005 @ 22:05
URL: http://october.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

October:Ja det er jeg helt enig i at bunnfradaget burde økes, men alikevel så mener jeg at ligningskontoret burde kunne utvise skjønn i denne saken her. Den gjelder ikke en bestemt yrkesgruppe, men er et tiltak for å forhindre kriminalitet, prostutisjon og tigging...

01.10.2005 @ 09:30
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Bunnfradrag på 100.000 og flattere skatt.Uansett syntes jeg det er smålig av ligningskontoret å holde på slik.Velkommen tilbake Stian jeg fryktet nesten du hadde pensjonert deg som blogger.

01.10.2005 @ 14:46
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

Trond:Ingen fare for at jeg pensjonener meg med det første nei... Har vært syk en ukes tid bare...

01.10.2005 @ 20:00
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: sveiners

det er jo staten vi snakker om her... de må jo ikke gå glipp av penga sine..tenk om vi gikk konk..lol

01.10.2005 @ 22:56
URL: http://sveiners.weblogg.no
Postet av: mittlilleliv

Loven må jo være lik for alle...

02.10.2005 @ 14:10
URL: http://mittlilleliv.abcblogg.no
Postet av: Per Kristian Lomsdalen, =Oslo

Takk for støtte!Vi i =Oslo håper at selgerne våre slipper å skatte av denne inntekten. Det er nemlig slik at vi har 260 selgere som stort sett selger magasiner og tjener penger når de har brukt opp trygden sin. Dette er altså et reelt alternativ til prostitusjon, kriminalitet og nedverdigende tigging. Vi håper at også likningsetaten ser det latterlige i det at byråkratiet kan være med på å tvinge mennnesker inn i kriminalitet og et uverdig liv. Kristin Halvorsen har lovet oss at ikke regelverket skal stå i veien for denne måten å hjelpe fattige mennsker på. Takk igjen for alll støtte og fortsett med å kjøpe magasinet og slå av en prat med selgerne så får dere høre hvordan det er å leve som fattig og lavest på rangstigen i Oslo.Tips oss forresten hvis dere kjenner mennesker i stavanger, bergen eller trondhjem som kan hjelpe oss å staret ERLIK også i disse byene.PK=Oslo

05.10.2005 @ 11:40
URL: http://www.erlikmagasin.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/262117