Kreve inn skatt fra tiggerne

- Oslo ligningskontor står for denne ukas mest umenneskelige handling i det de vil kreve inn skatt på det tiggerne har tjent på salget av magasinet =Oslo. Magasinet har kommet ut i to utgaver og hver tigger har i snitt tjent ca 3000 kr måneden.

- Initiativtaker Vibeke Omberg sier til TV2 Nettavisen: "De eneste alternativene disse menneskene har til å selge magasinet er å sitte på gata, trekke på strøket eller foreta kriminelle handlinger". Jeg er så enig med henne. Det er helt utrolig at ligningskontoret skal begynne å kreve inn skatt av de få kronene disse tiggerne tjener på salget av dette magasinet. Alternativet blir jo som Omberg sier at de istedet vil begå kriminalitet og selge sex osv...

- "Det er detaljerte skatteregler som regulerer slike forhold. Det er ikke noe vi kan gjøre noe med".
sier direktør Jan Egil Kristiansen ved Oslo ligningskontor. Det er bare tull mener jeg. Det er lov å bruke huet selv for ligningskontoret i Oslo. Dette er ikke et spørsmål om ligningskontoret skal kreve inn noen få kroner fra disse menneskene, men et sammfunnstiltak som hjelper disse menneskene til et mer verdig liv og jeg tror ikke det er meningen at ligningskontorene er til for å hindre disse menneskene i å få et bedre liv.

Kommentarer:
Postet av: Morten

Det kan da umulig vre s mange skattekroner hent inn p dette her uansett... tpelig av skattekontoret legge seg oppi det her.

30.09.2005 @ 20:41
URL: http://www.dragni.no
Postet av: October

Skal man mene dette, og det har jeg stor forstelse for, s br jo det ogs gjelde for alle med et slikt inntektsniv. Ergo hyere bunnfradrag.For jeg forstr jo godt at skattekontoret ikke kan gjre forskjell p inntekter som er tjent p forskjellige mter.

30.09.2005 @ 22:05
URL: http://october.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

October:Ja det er jeg helt enig i at bunnfradaget burde kes, men alikevel s mener jeg at ligningskontoret burde kunne utvise skjnn i denne saken her. Den gjelder ikke en bestemt yrkesgruppe, men er et tiltak for forhindre kriminalitet, prostutisjon og tigging...

01.10.2005 @ 09:30
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Bunnfradrag p 100.000 og flattere skatt.Uansett syntes jeg det er smlig av ligningskontoret holde p slik.Velkommen tilbake Stian jeg fryktet nesten du hadde pensjonert deg som blogger.

01.10.2005 @ 14:46
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

Trond:Ingen fare for at jeg pensjonener meg med det frste nei... Har vrt syk en ukes tid bare...

01.10.2005 @ 20:00
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: sveiners

det er jo staten vi snakker om her... de m jo ikke g glipp av penga sine..tenk om vi gikk konk..lol

01.10.2005 @ 22:56
URL: http://sveiners.weblogg.no
Postet av: mittlilleliv

Loven m jo vre lik for alle...

02.10.2005 @ 14:10
URL: http://mittlilleliv.abcblogg.no
Postet av: Per Kristian Lomsdalen, =Oslo

Takk for sttte!Vi i =Oslo hper at selgerne vre slipper skatte av denne inntekten. Det er nemlig slik at vi har 260 selgere som stort sett selger magasiner og tjener penger nr de har brukt opp trygden sin. Dette er alts et reelt alternativ til prostitusjon, kriminalitet og nedverdigende tigging. Vi hper at ogs likningsetaten ser det latterlige i det at byrkratiet kan vre med p tvinge mennnesker inn i kriminalitet og et uverdig liv. Kristin Halvorsen har lovet oss at ikke regelverket skal st i veien for denne mten hjelpe fattige mennsker p. Takk igjen for alll sttte og fortsett med kjpe magasinet og sl av en prat med selgerne s fr dere hre hvordan det er leve som fattig og lavest p rangstigen i Oslo.Tips oss forresten hvis dere kjenner mennesker i stavanger, bergen eller trondhjem som kan hjelpe oss staret ERLIK ogs i disse byene.PK=Oslo

05.10.2005 @ 11:40
URL: http://www.erlikmagasin.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/262117