Endelig et bra forslag fra SV

Det er ikke så veldig ofte jeg finner grunn til å applaudere et forslag fra Sosialistisk Venstreparti, men nå har det endelig kommet et forslag på bordet som jeg mener er verdt å utrede og se litt nærmere på.

Det er SV som kommer med forslaget om at det skal bli mulig å binde fastrentelån i inntil 20 år ad gangen. SV's finanspolitiske talsmann, Heikki Holmås, sier til Aftrnposten at: "Hensikten er at folk flest skal få en mer forutsigbar økonomi". I tillegg til fastrente i 20 år vil også Holmås foreslå at boliglånet skal følge boligen og ikke lånetageren.

Jeg mener disse forslagene er gode forslag og at de bør ses grundig på. Et boliglån med den samme betalingen hver måned i 20 år er mye enklere å bedre for lånetakere å forholde seg til, enn om man kun får f.eks 5 års fastrente.

Jeg ser frem mot å få vite hva konklusjonen blir etter en utredning i finansdepartementet, jeg tror den vil komme lånetagerne til gode og dermed også bankene.

Kommentarer:
Postet av: October

Ja, det er enkelt og greit. Men det vil koste penger for lnetagerne som m betale bankene for bankenes kte andel av risikoen. Akkurat som med andre fastrenteln, bare med en hyere risikopremie.Hvor stort savnet er, er usikkert. Nordmenn har en sregen preferanse for flytende rente. Og, irrasjonelle som vi er, foretrekker vi flytende rente i enda strre grad nr renten i dag er lav, enn nr den er hy...

30.10.2005 @ 14:24
URL: http://october.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Du har selvsagt rett i at det vil koste, jeg tror nok ikke bankene vil gi noe i "veledighet"Men det vil vre et bra forslag for de som nsker ha en forutsigbar konomi i hele eller store deler av lnets lpetid og ikke i bare deler av den...

30.10.2005 @ 14:52
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/350234