Siv Jensen kritiserer regjeringen

Fremskrittspartiets Siv Jensen går hardt ut mot den nye regjeringas "unnfallenhet" i den mye omtalte Krekar-saken.

Jensen sier på Frp's egne nettsider: "Det har vært gitt garantier fra Iraks justisminister for at Krekar ikke risikerer dødsstraff ved tilbakesendelse. Derfor ser jeg overhodet ingen grunn til at Krekar ikke overlates til irakiske myndigheter. Norge har intet ansvar for denne mannen". Det Siv Jensen ser ut til å glemme er at Irak's nåværende regjering kun hadde som mandat å utforme en ny grunnlov og at det i den grunnloven ikke står noe om at det ikke er dødsstraff i Irak.

Dermed har vi et ansvar for denne mannen og andre som risikerer dødsstraff i hjemlandene. Det norske lovverket er nemlig slik at vi heller ikke ville ha sendt en drapsmistenkt amerikaner til USA hvis han kunne ha fått dødsstraff i USA og det er en av grunnene til at vi ikke har noen utleveringsavtale med USA.

Hun sier også på samme sted: "Krekar burde vært sendt ut for lengst. At han fremdeles kan gå fritt omkring i Oslos gater, er en hån mot rettsstaten og mot den norske befolkning. Krekar er jo karakterisert som en trussel mot rikets sikkerhet". Der begår Siv Jensen en aldri så liten bommert, for å si det sånn. Det er ikke et hån mot rettstaten at rettstaten faktisk fungerer, snarere tvert imot, for det er det den gjør i denne saken her.

Så lenge det er den minste risiko for at Krekar risikerer dødsstraff i Irak så skal nettopp rettsstaten virke slik at den beskytter mennesker mot den slags konsekvenser.

Jensen sier også at han er en trussel mot rikets sikkerhet, noe også tingretten kom frem til i saken Krekar hadde mot staten. Kanskje er han det, men hvor mange er det som tror at den mannen ikke per i dag er Norges mest og best overvåkede mann?

Jeg er hellig overbevist om at Krekar; ja den mannen har PST full kontroll på. Hvis ikke gjør faktisk ikke PST jobben sin. Hvis det hadde vært slik at Krekar hadde utgjort en alvorlig trussel mot rikets sikkerhet per i dag så skulle han ha sittet i varetekt og det gjør han ikke. Ergo er kanskje ikke denne trusselen så stor alikevel.

Kommentarer:
Postet av: Trond

Man kan ta det helt med ro. N har AP justis og da funker det som det skal. Jeg vet at Ap har full kontroll p overvkningen og n som Hkon Liue er i landet og s trenger vi ikke bekymre oss for noen hverken muslimer eller kommunister skal sprenge i stykker en buss eller fem.

31.10.2005 @ 00:56
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

Akkurat det at AP har Hkon Lie etc er ikke s veldig beroligende at det gjr noe...Jeg tok "ironien" din, men det beroliger ikke alikevel:o)

31.10.2005 @ 03:05
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/351460