USA styrer etter totalitære prinsipper

USAs utenriksminister, Condoleezza Rice, sier til avisa USA Today: "We have never fought a war like this before where..." Condoleezza Rice, dette var ingen krig før dere selv bestemte dere for å invadere to land under dekke av "War on terror" i Afghanistan og det overbevisende argumentet "Weapons of mass destruction" i Irak.

Hele denne "krigen" deres går ut på å ta en mann, Osama bin-Laden, og å knekke nettverket al-Qaida. Vel Condoleezza Rice, dere har tapt. Al-Qaida rekruterer selvmordsbombere som aldri før, Osama bin-Laden leker gjemsel med dere og dere kaster milliarder på milliarder av dollar rett i dass på grunn av denne krigføringen.

Bin-Laden oppnår helt klart sitt mål med sine terrorhandlinger mot USA. Han uttalte i en video for noen år siden (før 9/11) at målet hans var å ramme USA økonomisk og det må jo kunne sies at hittil har strategien hans fungert helt etter planen. (kilde for uttalelsene er National Geographics program om opptakten til 9/11)

Videre sier hun: "...you can't allow somebody to commit the crime before you detain them, because if they commit the crime, thousands of innocent people die." Alvorlig talt altså! Hva om de IKKE har tenkt å begå en kriminell handlig da? Er det bare å sette mennesker i forvaring fordi USA tror de hadde tenkt å begå en kriminell handling?

Og når Rice snakker om tusener av uskyldige sivile som kan rammes; det nærmer seg snart 40.000 uskyldige sivile drepte i Irak og hvor mange det er i Afghanistan vet jeg ikke, men det er sikkert ikke få det heller, alt under dekke av "War on terror." Men kanskje sivile irakere og afghanistanere ikke er like mye verdt som sivile amerikanere. I hvert fall ser det ut til at Rice har glemt alle disse.

USA ser på seg selv som en rettsstat, men styrer etter totalitære prinsipper alle andre steder enn på amerikansk jord. De påstår at de forsøker å innføre demokrati i Irak og Afghanistan, men de bruker totalitære metoder for å oppnå sine mål.

"Amerikanernes genialitet består i å aldri gjøre enkle bommerter, bare kompliserte bommerter som får oss til å lure på om det er noe ved dem som vi overser." Gudmund Hernes


Kommentarer:
Postet av: Martin

Sørgelig men sant...Det er ikke sunt å ha èn eneste supermakt i verden. Sånn sett er jo EU fristende...Men jeg er ganske skeptisk til EU da.HVa synes du om EU, Knut?

03.12.2005 @ 19:56
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg er helt klart for EU...

03.12.2005 @ 20:04
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Kan du skrive en artikkel om hvorfor du er for EU? Det hadde vært interresant å lese

03.12.2005 @ 20:55
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Det har jeg gjort en gang tidligere:http://knutstianolsen.weblogg.no/120805054828_euomkamp_i_neste_periode.html#commentMen jeg tar utfordringen din og vil skrive et nytt innlegg om hvorfor jeg mener vi bør bli EU-medlemmer. Regner med å ha det klart i løpet av uka!!!

03.12.2005 @ 21:03
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Veldig bra.ser frem til å lese det

03.12.2005 @ 23:10
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/446950