Tallene fra Bare og familidep.

Jeg lovet å komme med tallene om hva barnehager og kontantstøtte koster staten hvert år per barn under tre år. Nå har jeg fått dem fra Barne- og familidepartementet (det heter det frem til 1.1.2006) og de er som følger:

Ett barn under 3 år full tid i barnehage koster staten 71 135 kroner per år.
Ett barn med full kontantstøtte i ett år koster staten 39 636 kroner.

Tallene er fra St.prp.1. og tilleggsproposjon 2006.

Kommentarer:
Postet av: foo

Og hvor mye koster det staten i tapte skatteinntekter at mor til ungen er hjemme framfor i lønnet arbeid? Hvor mye koster det mor til ungen i tapt arbeidsinntekt -- og viktigst av alt -- i redusert økonomisk frihet og _uavhengighet_ fra barnefaren?

01.12.2005 @ 11:04
Postet av: Knut Stian Olsen

Der kom du med alle de argumentene som hver og en ikke har noe med barnet å gjøre, kun hva det koster staten og mor... Hva med barnets beste og hva med far? Du ser ut til å tro at ALLE modre er alenemødre, det er heldigvis feil.Mor, mor, mor skriver du. Jeg er far og er hjemme med barn, hva med fedrene? Ettersom du skriver "viktigst av alt er uavhengighet fra barnefaren." Hvorfor i all verden skal ikke far regnes med oppe i dette???

01.12.2005 @ 11:30
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Godt poeng, Knut ;)

01.12.2005 @ 14:53
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: October

Det er primært det beste for barna som gjerne er fokus. I alle fall mer enn likestilling og slikt.Når det gjelder kostnadene. Som jeg faktisk syns er lave for barnehagene, jeg har tidligere hørt høyere tall for barnehagebarna. Men det kommer vel an på hva man regner inn og ikke.Tapt arbeidsinntekt (og dermed skatt) er naturligvis et sentralt poeng i et slikt regnskap. På den annen side så er det slett ikke alle som er hjemme med barna. Enten fordi de ikke har anledning, på grunn av ukurant arbeidstid eller lokalisering i forhold til barnehagene, eller fordi de mener deres barn er best tjent med andre omsorgsformer. Disse utgjør en vesentlig gruppe av kontantsstøttemottagere. Helt greit, syns jeg. Og da spørs det jo om skatteinntektsfaktoren synker like mye som den ellers ville gjort.Og tapt arbeidsinntekt har vi jo av pensjon, fødselspermisjoner og den slags også. Så det kan jo ikke alene være tungtveiende argument i denne saken.

05.12.2005 @ 22:12
URL: http://october.motime.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/449417