Er det greit å banke kona?

"saø" skrev en kommentar til meg under innlegget mitt om endring av lovens paragraf § 54D som ble skrevet etter at Frelsesarmeen degraderte en homofil offiser.

"saø" skriver: "Mener du virkelig at en frivillig orginisasjon, ikke skal ha lov til å ha sine egne retningslinjer på hvordan de mener at bibelen skal tolkes? Hvem er det som skal bestemme hva disse organisasjonen skal ha lov til å tro på? Dette er jo diktatur på sitt verste. Hvis du er homofil, så velger du vel å melde deg inn i en frivillig orginisasjon som deler ditt syn på homofile, du melder deg da ikke inn i en orginisasjon, som klart sier ifra om hvordan de ser på praktiserende homofili. Hvis du er uenig med dem om dette spørsmålet, så kan du ikke forlange at orginisasjonen skal tilpasse seg dine meninger?"

Jeg har lyst til å dvele litt ved de argumentene som kommer frem her for de er ganske vanlige men ikke desto midre lite gjennomtenkte. For en slik argumentasjon for at diskriminering skal være lov innen religiøse samfunn/sekter/menigheter holder rett og slett ikke mål.

Hvis det skal være slik at bibelske eller andre religiøse tekster skal ligge til grunn for retningslinjene innen disse menighetene så må også den samme regelen gjelde for alle fortolkninger av det bibelske ord, andre religioner og andre typer menigheter som Islam, Jehovas Vitner eller hvilken som helst trosretning.

Og når nå en imam for ikke lenge siden gikk ut å sa at det er greit å banke kona ble det skikkelig rabalder, men de må da få lov til det i følge denne argumentasjonen som "saø" her kommer med. For det er da religionsfrihet må vite!

Nå vet vi alle at det å utføre vold ikke er lov her i landet, uansett menighet eller ikke, heldigvis. Og det burde også gjelde diskriminering uansett hvor i samfunnet denne diskrimineringen finner sted og hva som ligger til grunn for den.

Samfunnet er ikke tjent med å ha menigheter og sekter som kan følge andre lover og regler enn det resten av oss må følge. Det er selvsagt helt greit at disse trossamfunnene har egne retningslinjer, men disse retningslinjene må være underlagt norsk lov. Per i dag har dessverre trossamfunnene lov til å diskriminere enkeltgrupper, men Sylvia Brustad har signalisert at den loven skal endres. Det håper jeg hun står ved og at vil skje om ikke lenge.

Kommentarer:
Postet av: Martin

Så du mener at kirkene skal bli tvunget til å vie homofile - som neppe vil bli viet av folk de ser på som homofober? Whats the logic in that?

01.12.2005 @ 14:51
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg mener at kirken eller andre trossamfunn som institusjon ikke skal ha lov til å diskriminere slik de har lov til nå.At det finnes prester som ikke vil vie homofile er en helt annen sak, men som institusjon så skal de ikke ha lov til å diskriminere.Det finnes prester i dag som ikke vil døpe ett barn der foreldrene ikke er konfirmert (var selv ut for det) og det er helt greit, da var det bare å finne en prest som ville. Det er opp til hver enkelt prest og det burde det være i homofilispørsmålet også

01.12.2005 @ 14:57
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Fair enough forsåvidt. Det blir jo den presten som velger det som må gjøre rede for det når hans tid kommer uansett.

01.12.2005 @ 19:01
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/450291