Lite verdt som mishandlet

Jeg har lyst til å bringe en liten sammenligning over hvor enorme forskjeller det er satt på hvor mye verdt man er som menneske, fastsatt av norske domstoler.

---

VG i dag:

En kvinnelig leder i Yara International er blitt utsatt for grove krenkelser og trakassering

Det fastslår Oslo tingrett i en dom der den eneste formildende omstendigheten for toppledelsen i selskapet er at krenkelsene kan være påført ved grov uaktsomhet og ikke bevisst.

Marianne Øverlie ble tilkjent en erstatning på 750.000 kroner, og Yara må i tillegg betale saksomkostningene hennes på 360.356 kroner. Oppsigelsen av Øverlie ble kjent ugyldig, og Yara er pålagt å ta henne inn i en direktørstilling, men ikke den samme stillingen som hun hadde.Bergens Tidende i dag:

Da kvinnen ikke klarte å finne rett tv-kanal slik at samboeren kunne se fotball, ble han så rasende at han dengte hodet hennes mot en stolpe og sparket henne i magen.

Nå er den 36 år gamle bergensmannen dømt til fengsel i åtte måneder for mishandling og krenkende atferd overfor samboeren.

I retten fortalte kvinnen om lang tids trakassering. Mot slutten av det fire år lange forholdet ble hun utsatt for vold nesten daglig. I tillegg ble hun også utsatt for psykisk mishandling og fornedrende behandling.

Mannen nektet i retten for at han hadde mishandlet sin tidligere samboer, men ble ikke trodd. I tillegg til fengselsstraffen må han betale 20.000 kroner i erstatning til kvinnen.


---

Altså, bli trakasert på jobben og du kan få 750.000 kroner i oppreisning + jobben tilbake. Mishandling i flere år ga grunnlag for 20.000 kroner i oppreisning.

Hva faen er det som skjer egentlig når en person i en høy stilling får 750.000 kroner mens ei som blir mishandlet i hjemmet kun blir avspist med 20.000.

Det er mulig jeg har et helt forvaklet syn, men det burde strengt tatt vært motsatt. 750.000 til den mishandlede og 20.000 til den trakaserte...


Kommentarer:
Postet av:

S hva er konklusjonen? At den ene er verdt 750.000 og den andre 20.000? Dessuten er det ikke tale om oppreisning, men erstatning. Juridisk sett er dette to forskjellige ting. Hovedprinsippet for erstatningsutmling i norsk rett er at det sannsynliggjorte konomiske tapet skal dekkes. Dette har alts ikke noe gjre med sette verdier p mennesker.

01.02.2006 @ 11:46

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/681618