Ola Tulluan (NLM)

Nettavisa Norge IDAG: "Det å velge mellom en kirke der folket bestemmer og en kirke der politikerne bestemmer, er som å velge mellom pest eller kolera". Det sier generalsekretær Ola Tulluan i Norsk Luthersk Misjonssamband i en kommentar til innstillingen fra det offentlige stat-kirke-utvalget.

Ja ja... folket er som pesten, mens politikerne er som kolera... Ola Tulluan ser vel helst for seg en kirke der han selv er enerådende, enevoldig hersker og er den eneste som formidler Guds sannhet på den rette måten.

Det er jammen fint å være ikke-troende...

Kommentarer:
Postet av: tone-marie olsen

eller kanskje Tulluan vil ha et kristelig samfunn fullt a kolera??? hmmmm!!!

01.02.2006 @ 00:43
URL: http://dyrevenn.weblogg.no
Postet av: Trond

Samme følesen får jeg når jeg hører folk fra den foreningen med det morsomme navn: Venner av usa. Velge mellom Bush eller Castro hmmm

01.02.2006 @ 00:47
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Martin

Nå tar du noe som har blitt sagt ut av sin sammenheng for å misbruke det. Poenget hans er at kirken kan ikke endre sin teologi utifra hva som er "behovet" til folket.Det kristne folket må godta bibelen før de kan godta kirken.

01.02.2006 @ 17:47
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg tok det ikke ut av sammenhengen Martin, for det sto faktisk akkurat det jeg skriver.Men jeg tolket det i en litt annen måte enn deg da :O)Dessuten er det farlig å la religionen styre folket. Det er nettopp det som skjer med fundamentalistiske grupperinger.Alt som står i bibelen er ikke en fundamental sannhet, alt som står i koranen er heller ikke en fundamental sannhet.Tror man at alt er bokstavtro sannhet er man fundamentalistisk, er man åpen for ulike fortolkninger er man moderat. Og så vidt jeg har skjønt er du moderat Martin, ikke fundamentalist :O)

01.02.2006 @ 18:08
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal kalle meg selv. Jeg er nok ikke liberal, men jeg tror ikke jeg er fundamentalist heller. Det er allitd nyanser i ting. Det viktige for meg er å bli så lik Jesus som mulig. Dvs å gi av meg selv, ikke fordømme eller dømme andre, tilgi de som har gjort meg vondt, hjelpe de som ikke har det bra osv. Jeg vil være så nært Jesus som mulig åndelig. Du kan fortelle meg hva dine kriterier er for at en person skal være moderat kristen, så kan jeg fortelle deg om du tar rett i din antagelse om meg eller ikke. Høres det bra ut?

02.02.2006 @ 00:26
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Vet ikke om jeg har lyst til å gå inn på en sånn debatt her Martin...Har mye mer lyst til å debattere sak enn person egentlig. I hvartfall på et slikt åpent forum som dette :O)

02.02.2006 @ 00:35
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Helt greit det.

02.02.2006 @ 15:32
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/681772