SSK's sensur

Jeg har alltid trodd at NRKs oppgave er å beskytte ytringsfriheten gjennom undersøkende, utfordrende og debattskapende journalistikk. Det gjør ikke NRK gjennom å nekte å sende «Et lite stykke Norge», Erling Borgen.

Saken gjelder selvsagt SSK's* sensur av dokumentaren "Et lite stykke Norge" som Borgen har jobbet med i 18 måneder. Denne sensureringen står i grell kontrast til John G. Bernanders varme forsvar av ytringsfriheten når det gjelder Brennpunkts innslag om Christer Tronsdalen. Ytringsfriheten er med andre ord ikke verdt noen ting likevel for Bernander og SSK, det er bare et spill for galleriet.

En annen ting er at denne saken ikke nevnes overhodet på SSK's nettsider til tross for at den er behørig omtalt i alle de andre store nyhetsformidlerne på nett. (Oppdatering: Nå ser det ut til at det blir debatt mellom Bernander og Borgen i Dagsnytt 18. Den ser jeg frem til!)

"Jeg ser på dette som så alvorlig at det bør få konsekvenser for NRK og John G. Bernander. Som allmennkringkaster er NRK en viktig del av infrastrukturen for å sikre ytringsfriheten, og da må også slike ytringer komme til uttrykk", sier SV's Ågot Valle. Jeg er fullstendig enig med henne. Om ikke SSK er interessert i å vise denne dokumentaren så burde i hvertfall andre kanaler få muligheter til å kjøpe og sende den.

kilde: Dagbladet

(*SSK = Statens Sensur Kanal tidl. NRK)

Kommentarer:
Postet av: Ingrid

Du er ikke alene om å glede deg til den debatten. Jeg har faktisk vært så heldig at jeg har møtt Erling Borgen ved to anledninger, og jeg kan utifra det stadfeste at Bernander kommer til å ha store problemer med å forsvare seg. Jeg har aldri møtt noen med en slik entusiasme, pågangsmot og styrke som det Borgen har.

31.03.2006 @ 15:39
Postet av: Rambukk

Uten å ta stilling til innholdet i dokumentaren, som Rambukk ikke har sett, virker beslutningen om ikke å vise den underlig, særlig i lys av produksjonsstøtten som er gitt, og Borgens posisjon i NRK. I tillegg skal det foreligge et brev fra Aker Kværner, uten at innholdet i dette er kjent.NRK hevder at det ligger en helhetlig, presseetisk vurdering bak denne beslutningen, og ikke verken økonomiske eller politiske føringer.Hvis dette stemmer, er ikke beslutningen oppsiktsvekkende. Ikke alle prosjekt blir realisert.Dersom NRK har gitt etter for press, eller bedriver politisk sensur er det imidlertid svært betenkelig.

31.03.2006 @ 15:58
URL: http://rambukk.blogspot.com
Postet av: Palode

Like fornøyelig som NRKs klønete håndtering av saken er Vampus' innlegg. Selbekk ville hun forsvare, Borgen vil hun drite ut og kneble.God høyredame det der.

31.03.2006 @ 16:36
URL: http://palode.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Jepp, jeg fikk med meg det VamPus skrev og er enig med deg

31.03.2006 @ 17:31
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1027093