Dobbeltmoralister

Den pakistanske presidenten Pervez Musharraf anklager i dag britene for å være dobbeltmoralister. Han mener at storbritania har vært for ettergivende med ytterliggående islamister på egen jord samtidig som de krever harde tiltak i andre land! Han sier at britene nå får merke konsekvensene av å sette ytringsfrihet foran kampen mot radikale muslimske grupper.

 

Jeg skal gi Musharraf rett i en ting og det er at britene har vært dobbeltmoralister når de presser andre land som f.eks Pakistan til å stramme grepet om slike grupperinger uten å gjøre det samme selv i sitt eget rede.

Men det britene og andre såkalte stormakter burde ha gjort er å sørget for å presse frem at menneskerettigheter og ytringsfrihet skulle kommet til disse landene for mange tiår siden. Da hadde det kanskje ikke vært så stort problem i dag.

Hvis det f.eks i Pakistan hadde vært fri presse og frie valg fra den dagen britene ga opp koloniveldet i landet så hadde det vært atskillig mer opplyste mennesker i dette landet som kanskje ikke så lett ville la seg føre med inn i religiøse fundamentalisters rekker.

Dette er bare løse tanker fra min side, men jeg mener at retten til fri ytring og dermed skolegang som ikke er basert på at "staten" og/eller "prestene" alltid har rett er veien å gå i landene i og rundt midt-østen (og ellers i verden også selvsagt).

 

kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/london/article1088740.ece


Kommentarer:
Postet av: Martin

Tankegangen "føre var" skulle man hatt i bakhodet hele tiden, så hadde ting gjerne ikke vært slik de var idag..*sukk* og da tenker jeg på det du sier her: "Hvis det f.eks i Pakistan hadde vært fri presse og frie valg fra den dagen britene ga opp koloniveldet i landet så hadde det vært atskillig mer opplyste mennesker i dette landet som kanskje ikke så lett ville la seg føre med inn i religiøse fundamentalisters rekker."

24.01.2006 @ 22:57
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/155041