Gerard Depardieu

Den franske skuespilleren Gerard Depardieu sier i følge Dagbladet - Yahoo News at han pensjonerer seg i en alder av 56 år. "Jeg har ingenting å tape. Jeg har gjort 170 filmer. Jeg har ikke mer å bevise og kommer ikke til å holde på som en dust" sier han til det franske tidsskriftet "Le Parisien Dimanche" (jeg kan ikke fransk og har ikke kunnet dobbeltsjekke Dagbladet i denne saken her)...

Hvis det viser seg å være hans oppriktige mening og at det er sant så mister Europa og verden en stor skuespiller.

I Norge er kanskje Depardieu mest kjent for sin rolle som Obelix i filmatiseringen av Asterix og Obelix møter Cleopatra. Jeg vil hevde at den filmen er langt fra en av de beste Depardieu har spilt inn. Veldig langt unna faktisk.

Jeg personlig heller mer til en norsk film Depardieu spilte inn, nemlig filmen "Jeg er Dina". Og for ikke å glemme hans tolkning av Christopher Colombus i den fantastiske storfilmen "1492 - Conquest of paradise" (musikken av Vangelis)

Jeg er nok ikke helt objektiv i valget av "best of" film til Gerard Depardieu, men filmen Jeg er Dina er en av mine absolutte favoritter som Depardieu har spilt inn (ihvertfall som jeg har sett av han).

Han har også spilt i 102 dalmantinere, Mannen med jernmasken, Les Miserables og Napoleon bare for å nevne noen av de 170 filmene Depardieu har medvirket i. Jeg har ikke sett alle filmene han har spilt inn, men de jeg har nevnt har jeg sett.

Depardieu er i mine øyne en av de aller største skuespillerne Europa har fostret. Vi har selvsagt skuespillere fra Europa som har gjort suksess i store "blockbustere" som Ringenes Herre-triologien (Viggo Mortensen, Danmark) eller Leon (Luc Besson, Frankrike) eller The mask of Zorro (Antonio Banderas, Spania) 

Det er sikkert en hel masse andre også som er verdt å nevnes som jeg ikke har tatt med her (er det forresten noen som husker Viggo Mortensens rolle i Young Guns II) og som kanskje er større også, men å ta med alle sammen er ikke poenget med dette innlegget. Poenget er å fremheve Gerard Depardieu og hans filmer jeg mener er gode og bør ses av så mange som mulig.

Jeg kunne helt sikert ha nevnt en rekke andre filmer som Depardieu har deltatt i, men jeg lar dette stå som avslutning: Gerard Depardieu; du vil bli savnet av meg ihvertfall...

Kommentarer:
Postet av: Megameow

Han var kul i "Green Card" ogs!

31.10.2005 @ 09:29
URL: http://www.enjoydiary.com/megameow

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/352339