Hanssen med rosa briller

Norge vil videreføre begrensningen i arbeidsinnvandringen fra EU i tre nye år skriver NRK på sine nettsider nå i dag. Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) sier til NRK: "Overgangsordningene har så langt fungert etter hensikten. De bidrar til å sikre ryddige forhold for arbeidstakerne og hindrer ikke tilgangen på nødvendig arbeidskraft fra de nye medlemslandene".

Det er nok en sannhet med visse modifikasjoner. Enten så leser ikke Bjarne Håkon Hanssen aviser/nyheter eller så har han et veldig selektivt syn på hva som er "ryddige forhold" i arbeidslivet. For eksempel jobber det 20 polakker for 62 kroner timen ved statens eget prestisjeprosjekt, Operaen i Bjørvika. Er det ryddig forhold?

Nei Hanssen, ta deg en liten kikk ut av kontorvinduet ditt og få av deg brillene med rosa glass du, så kanskje du ser en annen virkelighet en den rosenrøde du prøver å gi inntrykk av...

10.000.000 kroners ønsket

VG har i dag en sak der de skriver at man må ha minst 10 millioner kroner for å slutte å jobbe. Da har jeg et ønske: Hvis det er noen rikinger som tilfeldigvis skulle komme over dette innlegget så kan 10.000.000 kroner settes inn på konto 1870.11.69.243.

Også mindre beløp godtas siden jeg regner med at denne bloggen ikke leses av Vollevik eller Fredriksen m.fl.

Homofile Pakistanere

Kalid Mahmoud blir truet fordi han uttalte at det han vet om sentrale personer i det muslimske miljøet som er homofile. Årsaken til disse trusslene er antakelig at man innen islam ikke erkjenner det faktum at homofili også forekommer blant muslimer. Islam er jo en "lytefri" religion.

Dermed slenger jeg ut følgende påstand: OGSÅ PAKISTANERE KAN VÆRE HOMOFILE.

Homofili finnes over alt, også blant muslimer. Problemet er bare at det er mye værre å være muslimsk homofil enn det er å være en kristen homofil. Selv om kristne homofile sliter med holdnigner som f.eks Kvarme uttrykker.

Desverre er det slik at homofile blir trakkasert, forfulgt, ja sogar drept for sin legning i muslimske land...

Skinnhellige Kongsvinger

Noe som virkelig irriterer meg langt inn i beinmargen er når noen ringer etter ambulanse og at denne ikke kommer. Det skjedde i Kongsvinger for noen få dager siden.

Ettersom jeg personlig kjente den nå avdøde (Finn Johansen) og kjenner personen som ringte ambulansen (Kjell Olsen) så går dette veldig inn på meg og dette innlegget blir nok skrevet mest med følelser.

Saken er den at disse personene tilhører et miljø man helst prøver å gjemme bort og glemme i det skinnhellige Kongsvinger. Fakta er nok at den skinnhelligheten sin kan de besteborgerne i den byen stikke langt opp i rævva, for å ta det på godt norsk.

Jeg har selv merket den skinnhelligheten godt på kroppen da jeg tidligere var narkoman i den byen. Alkoholikere, narkomane og andre såkalte "utskudd" i Kongsvinger blir sett på og behandlet som dritt av såvel kommunen (sosialkontor) som de andre skinnhellige innbyggerne der. Det er mest et ikketema i den byen. Er du et av disse utskuddene får du pent holde deg vekk fra gater og torg slik at ikke besteborgerne plages av ditt nærvær.

Årsaken til at jeg kom meg ut av dette er slett ikke på grunn av, men på tross av holdninger man finner i Kongsvinger kommune. Hjelpetiltak ovenfor alkoholikere og narkomane er så å si lik null. Bostedsløse får tilbud om en campinghytte noen mil utenfor byen hvor det knapt nok går busser og det finnes ingen butikker osv. De skal med andre ord gjemmes bort i stedet for hjelpes.

Kongsvinger er og blir en jævla skinnhellig møkkaby...

SSK's sensur

Jeg har alltid trodd at NRKs oppgave er å beskytte ytringsfriheten gjennom undersøkende, utfordrende og debattskapende journalistikk. Det gjør ikke NRK gjennom å nekte å sende «Et lite stykke Norge», Erling Borgen.

Saken gjelder selvsagt SSK's* sensur av dokumentaren "Et lite stykke Norge" som Borgen har jobbet med i 18 måneder. Denne sensureringen står i grell kontrast til John G. Bernanders varme forsvar av ytringsfriheten når det gjelder Brennpunkts innslag om Christer Tronsdalen. Ytringsfriheten er med andre ord ikke verdt noen ting likevel for Bernander og SSK, det er bare et spill for galleriet.

En annen ting er at denne saken ikke nevnes overhodet på SSK's nettsider til tross for at den er behørig omtalt i alle de andre store nyhetsformidlerne på nett. (Oppdatering: Nå ser det ut til at det blir debatt mellom Bernander og Borgen i Dagsnytt 18. Den ser jeg frem til!)

"Jeg ser på dette som så alvorlig at det bør få konsekvenser for NRK og John G. Bernander. Som allmennkringkaster er NRK en viktig del av infrastrukturen for å sikre ytringsfriheten, og da må også slike ytringer komme til uttrykk", sier SV's Ågot Valle. Jeg er fullstendig enig med henne. Om ikke SSK er interessert i å vise denne dokumentaren så burde i hvertfall andre kanaler få muligheter til å kjøpe og sende den.

kilde: Dagbladet

(*SSK = Statens Sensur Kanal tidl. NRK)

Støtende

Jeg vil protestere på det sterkeste mot at dere sender dette innslaget. Bibelen er en Hellig bok for meg, og det krenker meg og min tro at den blir brent. Det er en kraftig provokasjon mot oss kristne, og andre som holder av den Hellige bok.

Det er mange med meg som føler oss mobbet og krenket ved Jespersens stunt. Det dere skal vite i TV 2 redaksjonen er at et slikt innslag tråkker på menneskers verdighet og integritet. For mange mennesker i dette landet er Bibelen hellig. Vi er mange fler mennesker som opplever dette krenkende enn dere er villig til å se

Det er ei skam at de oppfører dykk slik!! De kan ikkje berre brenne delar av Bibelen og så vise det på TV!!! Tenk litt på kva som sjedde med Muhammed-teikningane, og no rett etter dette brenn de ein Bibel, og seier de skulle brenne Koranen også, men ikkje fekk tak i ei utgåve! Eg må sei det er ei skam!!!!

Dette er noen av reaksjonene som har kommet inn til TV2 etter Jespersens bibelbrenning. Om dere føler dere støtt skal dere vite at de forbannede kirkeklokkene på søndagsmorgen også er støtende på en som ligger fyllesyk. Tenker dere som nå føler dere støtt på det?

Hva med alle de som løper fra dør til dør og forsøker å lure andre mennesker inn i den "eneste rette menighet"? De er også støtende. TV2-pastoren på TV er ihvertfall støtende.... Og slik kunne jeg holde på.

Nei, dere navlebeskuende krtistne, se på hva dere selv holder på med før dere kritiserer andre...

Og mens vi er inne på hva som er støtende så er denne mannen en av Norges mest støtende personer:

Støtende person

Gladsak

Det er en stund siden sist jeg postet noe her nå og til alle de som trodde og håpet at denne bloggen var avgått med døden: DET SKJER IKKE ;O)

I dag har VG en skikkelig gladsak fra det våte Vestland "Et ektepar som var på vei til Førde sentralsjukehus i Sogn og Fjordane for å levere sædprøve, tok prøven underveis mens mannen kjørte bilen"

En ordentlig gladsak i en ellers uværstrist hverdag altså...

mett tå nåe vi itte ønsker

Noen som fremdeles er litt i tvil om Frp's syn på innvandrere? Da anbefaler jeg dere å lese denne artikkelen i Glåmdalen

Et lite sitat fra den artikkelen, uttalt av Frp's representant i formannskapet i Åsnens kommune, Kjell Eierholen : "vi kan risikere å få Flisa mett tå nåe vi itte ønsker".

Om ETA og om bannere

I dag leser jeg i VG en veldig gledelig nyhet, nemlig den at ETA legger ned våpnene permanent og innfører en våpenhvile. I den norske Wikipedia står det dette en denne organisasjonen: "Euskadi ta Askatasuna (ETA), Baskerland og dets frihet, er en illegal baskisk separatistbevegelse som ønsker å skille de baskiske områdene i Spania og Frankrike fra de respektive land og danne en selvstendig stat."

Så over til noe helt annet. Som dere kan se har jeg lagt ut bannere på denne siden. Det er bare et forsøksprosjekt som i første omgang vil være her i noen få uker og oppdateres jevnlig. Håper dere bærer over med det. Kanskje blir de permanent, kanskje ikke. Det avhenger nemlig av to ting, den ene er at Blogsoft godtar dem og den andre er om de virker etter hensikten, å gjøre meg til en holden mann ;O)

Det har også vært litt dårlig med oppdateringer her i det siste, det skyldes rett og slett familiære forhold (har hatt besøk) og ikke at jeg begynner å bli lei av blogging hvis noen trodde det. Dessuten jobber jeg litt med en større sak som vil komme i den nærmeste fremtid.

Er ikke en dass en dass?

Jeg antar at det er flere enn meg som har fått med seg at det er "klosettuker" hos en eller annen rørlegger. I reklamen som ruller over TV-skjermen er det store, staute karer som knuser den ene hvite telefonen etter den andre mens man oppfordrer folk til å bytte ut standarddassen, som fungerer helt fint til sitt bruk, med noe nytt. Det er sikkert en ny og høyteknologisk forbedret utgave av gode gamle Porsgrunn de vil prakke på oss teite uvitende forbrukere. Denne dassen blir uunværlig i fremtiden må vite.

Dette nye vidunderet er sikkert utviklet ved hjelp av nano-teknologi ved kvanteelektrodynamiske effekter. For ikke å glemme den nye patenterte kvantegravitasjonsfella, som trekker ut det som skal ut av de nedre kroppsåpninger. Man behøver rett og slett ikke å drite selv lenger, dassen gjør jobben for deg. Er du ikke utdannet minst som sivilingeniør kan du bare glemme å drite på den dassen uten kyndig hjelp og veiledning.

Vel, vel, dette ble en liten avsporing. Det jeg egentlig skulle frem til med dette innlegget er nemlig; "hvem faen er det som sitter å ser på reklamen for et nytt kloakkhull på TV og tenker "hmmmm jammen tror jeg ikke at jeg skal spandere på meg en ny driter..."

Jeg trodde ærlig talt at en dass ikke var en forbruksvare der motepresset og naboens lure blikk i det en svær eske blir smuglet inn gjør at man må kjøpe en ny modell år etter år for å holde tritt med naboens "Kvantedriter 2000"  i design og ikke minst i funksjonalitet. For ikke å glemme det triumferende oppsynet da naboen introduserer sitt nye vidunder for svigermor.

Kall meg gjerne gammeldags, men jeg ønsker meg tilbake til den tiden da en dass var en dass og du kunne se det på personen på lang avstand om han var en dass eller ikke...

Utpressing fra LO-forbund

LO-medlemmen Norsk Transportarbeiderforbund brukte utpressingsmetoder mot et lite firma i Oslo for å få de ansatte til å organisere seg.

"For anledningen hyret de Activ Transport & Flyttebyrå, men det gikk ikke knirkefritt. - Vi kunne i utgangspunktet ikke bruke dette flyttebyrået, de var ikke organisert og de hadde ingen tariffavtale, sier (Per) Østvold. - Vi kjenner til andre byråer som er organisert, men vi tenkte i stedet at vi ville prøve å få disse organisert slik at vi kunne bruke dem, forteller Østvold entusiastisk. En av hans kolleger tok kontakt med flyttebyrået og gjorde premissene klare: enten så må de organisere seg og dermed sikre seg oppdraget, eller så kan de la være, og dermed tape en stor jobb". (Aftenposten)

Det er helt klart at det kan være en fordel å være organisert, men at Transportarbeiderforbundet benytter slike skitne knep for å verve medlemmer er en smule betenkelig. Med slike knep som Østvold her taler så entusiastisk for så har vi ikke lenger en reell organisasjonsfrihet. Organisasjonsfriheten betyr faktisk også friheten til ikke å organisere seg og den friheten har man ikke hvis man blir utsatt for utpressing for å sikre oppdrag.

Tips meg

Jeg ønsker tips fra dere om saker dere vil at jeg skal skrive om. Det kan være nær sagt hva som helst, alt fra lokale saker der dere bor til nyhetssaker, internasjonale hendelser, krig og fred og sånn osv osv.

Det behøver heller ikke å være en nyhetssak, det kan være saker dere vil at andre skal skrive om, f.eks urettferdighet dere opplever i samfunnet etc. Det eneste jeg etterspør er at sakene kan dokumenteres på en eller annen måte...

Så hvordan tipser dere? send meg en e-post til Min Mening: minmening@netscape.net

Eldrebølgen avblåses herved

Min Mening lanserer herved løsningen på eldrebølgen som vil skylde inn over landet i årene som kommer. Løsningen på dette problemet er like enkel som den er genial.

Nettavisen hadde nemlig denne lille saken i dag:

---

Bestefar ble pornostjerne

75-åringen gikk feil og havnet på audition til en pornofilm.
Nå har den russiske bestefaren blitt pornostjerne i hjemlandet, ifølge Ananova.com.

Simulerte sex
David Bozdoganov (75) trodde plakaten med erotiske skuespillere reklamerte for et muskelmann-show. Det ble starten på en karriere som pornoskuespiller.
- Vi hadde audition for en ny film. På scenen stod en rekke par og simulerte sex, da jeg plutselig så den gamle mannen stå i bakgrunnen, forteller regissør Alexander Plahov.

Så det bulte
Han var på vei bort for å be mannen gå, men stoppet.

- Jeg så det bulte i buksa hans, og tenkte: Dette kan være en original idé, forteller regissøren.

Og han fikk rett: Den 75 år gamle mannen skal ha gjort stor suksess i den russiske pornobransjen.

---

Dette burde være noe å tenke på for å få sysselsatt den eldre garde. Bra for helsen skal det også være og det er jo bare positivt for de litt opp i årene.

Dette er intet mindre enn en vinn vinn situasjon for alle landets gamlinger. De eldre får sex, bedre helse og de blir sysselsatt. Eldrebølgen er herved avblåst.


Psykotiske retts- og behandlingsprinsipper

Denne mannen på bildet her sitter på Stortinget for et parti som liker å kalle seg ansvarlige og fornuftige. Men denne mannens uttalelser til VG i dag er hverken ansvarlige eller fornuftige. Uttalelsene er mer likt det man ser i totalitære land og går virkelig på rettssikkerheten løs for psykotiske mennesker som begår straffbare handlinger, altså sinnsyk i gjerningsøyeblikket..

Jan Arild Ellingsen (Frp)

Saken dreier seg om det tragiske trikkedrapet for litt over ett og et halvt år siden. Gjerningsmannen, en somalier, var helt klart syk, psykotisk, når han begikk handlingen og ble dermed dømt til psykiatrisk behandling. Mannen er nå på bedringens vei fra sine alvorlige sinnslidelser.

Når en person blir dømt til psykiatrisk behandling i stedet for fengselsopphold så bunner det ut i at personen egentlig ikke selv kan lastes for de ugjerninger han eller hun har begått. Slik er det og slik bør det også være i en rettsstat. Man fengsler ikke mennesker på grunn av sykdom i Norge.

Men dette er selvsagt(?) ikke mannen på bildet, Jan Arild Ellingsen (Frp) enig i. VG skriver: For å sikre legitimiteten til det norske rettsvesenet ønsker Ellingsen at alle som ikke blir dømt på grunn av helsemessige årsaker skal vurderes på ny når helsetilstanden har bedret seg. "Når de har blitt friske må det vurderes om de skal få den straffen de burde ha hatt i utgangspunktet, for da er de jo strafferettslig ansvarlige."

Uansett hvor frisk en person som er dømt til psykiatrisk behandling blir så gjør ikke det personen mer strafferettslig ansvarlig for ugjerninger begått under sykdom. Vi hverken har, eller vil ha et samfunn der man først kan bli dømt til psykiatrisk behandling og så når man blir frisk skal kunne dømmes til fengsel for den samme ugjerningen.

Uansett hva Ellingsen måtte ønske seg om "helsemessige årsaker", så er det ikke helsetilstanden hverken før eller etter ugjerningen som må legges til grunn, men hvilken helsetistand personen var i da ugjerningen ble begått.

Litt tilbake til denne somalieren. Jeg skjønner at det er vanskelig for de pårørende og andre berørte mennesker å godta at denne mannen kommer ut på gaten igjen etter forholdsvis kort tid. Men det betyr ikke at han ikke begynner å bli klar for en retur til samfunnet igjen. Mannen er i ferd med å bli frisk, og ingen ting er bedre enn det. Vi dømmer nemlig ikke folk til x-antall års behandling på lukket institusjon, men til behandling til man er blitt frisk. Noen blir friske etter relativt kort tid (jfr. somalieren) mens andre igjen kanskje blir på institusjonen for resten av livet.

Slik bør det være, det er det eneste logiske og fornuftige. Hos Ellingsen er det derimot hevnlysten som styrer fornuften. Ellingsen sier: "Det er viktig for ofrene at de ser at det kommer sanksjoner. Behandling er ikke straff." Det er riktig det at behandling ikke er straff, men sykdom er heller ikke straffbart. Det har aldri vært meningen at behandling skal ses på som straff. - Sinnsyk i gjerningsøyeblikket - fører ofte til frikjennelse i straffesaker, nettoppp fordi sykdom ikke er straffbart. Man straffer ikke personer som begår straffbare handlinger som en følge av sykdommen. Denne somalieren ville i en ordinær straffesak blitt frikjent og sluppet rett ut på gata igjen på grunn av at han var psykotisk i gjerningsøyeblikket.


E-post om dette innlegget er sendt til både Frp's stortingsgruppe med spørsmål om presisering fra Frp sin side og en e-post som er sendt til Ellingsen for en kommentar.

Årsaken til mer antisemittisme

"Jeg har mine mistanker om hvorfor det finnes mange svensker som ikke liker jøder, men lurer på hva du tror årsaken er..?" spør Martin Trond om i en kommentar til innlegget "1 av 4 Svensker ønsker ikke en Jøde som statsminister".

Trond svarte slik: "Flere årsaker, 1. Svenskene deltok ikke selv i krigen og man bør vite at Hitlers ideer hadde stor popularitet i Sverige på den tiden. I ettertid har svenskene vært lite villige til å ta et skikkelig oppgjør emd det de gjorde. 2: De svenske nazistene har vært langt mer dyktigere og pffe en sine norske brøldere. De har i tillegg hatt tilgang til store økonomsike ressurser i en årekke. Dette er nok ikke den hele fullstendige forklaringe, men en liten bit av den. Jeg skulle ha likt å vist mer om årsakene selv, men det sa undersøkelsen meget lite om."

Jeg tror at en stor del av skylden for at antisemittismen øker i Sverige (og andre europeiske land...?) er at vi i større grad får se hva slags politikk jødene i Israel fører mot palestinerne. Flere og flere europeere ser at den jødiske okkupasjons- og bosettingspolitikken er et grovt overgrep mot paletinernes menneskerettigheter og et soleklart brudd på folkeretten.

Jeg tror at europeisk antisemittismen dessverre bare vil øke i tiden fremover i takt med at vi stadig får høre og se IDF sin brutale fremferd mot palestinerne. Flere og flere europerere tar palestinernes side i konflikten mellom Israel og Palestina.

Den tiden nærmer seg med stormskritt slutten da jødene kunne lene seg tett inntil europeernes kollektive dårlige samvittighet for å hente "moralsk" støtte til sine militærkampanjer. Vi europeere ser at jødenes okkupasjon- og bosettingspolitikk i Palestinske områder aldri vil føre til en rettferdig, stabil og varig fred.

Palestinerne og palestinske grupperinger vil fortsette sin motstandskamp så lenge jødene fortsetter med okkupasjonen bosettingspolitikken sin, og de vil i større og større grad bli støttet moralsk av europeerne. Kanskje ikke så mye av myndighetene, men ihvertfall mer og mer blant befolkningen ellers.

Hvis det å støtte palestinerne i sin kamp mot overmakten kalles antisemittisme, ja da er jeg antisemittistisk.

Rett og galt i karrikaturstriden

Professor(?) Johan Galtung! Er det ikke snart på tide at du går av med pensjon? Etter å ha lest uttalelsene dine i Stavanger Aftenblad i dag ble jeg en smule irritert og provosert over hvilke holdninger du har til ytringsfriheten og til spørsmålet "rett og galt" i denne karrikaturstriden.

Galtung sier om Muhammedbråket dette: "Man må erkjenne at man har gjort noe galt, beskrive i detalj hvordan det skjedde og utrede hvordan det kan gjøres bedre i framtiden". Gjort noe galt Galtung? Hvem er det som har gjort noe galt? Det er de som brenner ambassader og kommer med drapstrusler og voldshandlinger som har gjort noe galt, ikke de som valgte å publisere disse karrikaturene.

Galtung sier videre: "Våre myndigheter har beklaget at muslimene tok karikaturene ille opp, men ikke selve trykkingen. Det gjør muslimene bare enda sintere fordi problemet dermed veltes over på den forurettede. Det opplever de som arrogant". Mener virkelig du Galtung at bare fordi det oppleves som arrogant hos muslimene så skal vi gjøre knefall for deres trusler mot vår ytringsfrihet? Det som virkelig er arrogant er å tro at voldshandlinger og nedbrenning av ambassader er den rette måten å få frem sitt "budskap" på. Jeg tror du er litt redd for disse skumle muslimene jeg Galtung, og at den eneste løsningen du ser er at vi bøyer oss for de totalitære kreftene innen islam. Det er nok tryggest det professor(?) Johan Galtung.

Og med det samme jeg er inne på bråket etter muhammedkarrikaturene så vil jeg bringe en oppfordring videre fra VamPus om å støtte blant andre den jeminittiske redaktøren Muhammed al-Asadi som risikrerer dødsstraff for publisering av disse karrikaturene.

"Reporters Without Borders today launched an appeal and a petition for the immediate release of six journalists thrown into prison in Yemen and Algeria for reprinting the controversial Prophet cartoons as part of informing their readers.

“Whatever one thinks of the cartoons or whether they should be published, it is absolutely unjustified to jail or prosecute journalists, threaten them with death or shut down newspapers for this reason,” the worldwide press freedom organisation said."

Dere kan sigene et opprop mot henrettelsen hos "Reportere uten grenser". Husk å validere ved å klikke på linken som blir sendt til din e-post.

Karrikaturene, for de som ikke har sett dem, ser dere hos meg.

?

Dette er den "nye" valuttaen i EU:Ihvertfall trodde en kioskeier i Köln. Tyskland, det skriver Dagbladet. Til informasjon så er den høyeste valuttaen i euro-området 500€ og ikke 600 som på denne seddelen.

Aktiv vitsepolitikk

Stoltenbergregjeringens såkalte "aktiv næringspolitikk" viser i dag sitt sanne ansikt og verdi. Denne aktive næringspolitikken er ikke verdt en dritt.

"Egg og hvitkjøttprodusenten Prior kjøpte alle aksjene i Nordgården i mars i fjor. Konkurransetilsynet påla Prior å selge alle aksjene i selskapet, men Prior ville ikke akseptere dette og klaget vedtaket inn for Forsynings- og administrasjonsdepartementet. Priors klage ble tatt til følge og 10.februar fikk de godkjent oppkjøpet av konkurrenten Nordgården. Etter godkjennelsen ble det besluttet å legge ned Nordgården. Produksjonen skal overflyttes til Priors anlegg andre steder i Norge. 22 ansatte på Nordgården får sparken." (Nettavisen)

Hvis det er dette som er den "aktive næringspolitikken" til Stoltenbergregjeringen ser jeg meget mørkt på fremtiden til småbedriftene som er i konkurranse med de store markedsregulatorene som f.eks Prior, Tine og Gilde.

Fly Hagen til Spania

"Fly Krekar hjem" sier en lettere opphisset Carl I. Hagen til Dagbladet etter at samme avis hadde et intervju med Krekar der han bl.a sier "Osama bin Laden, Ayman Zawahiri (al-Qaidas nestleder) er blant mange gode mennesker".

Hagens reaksjon kommer ikke som noen overraskelse, Hagen og Krekar er jo ikke akkurat perlevenner for tiden. Dessuten er det veldig typisk av Hagen og hans tilhengere å score billige politiske poenger på frykt for islamisme.

Men etter å ha lest dette intervjuet et par ganger så klarer jeg ikke å finne noe som er så veldig kontroversielt eller farlig. Krekar benytter seg av sin ytringsfrihet på lik linje med alle andre her i landet, inkludert Hagen og hans disipler.

"Helheten og holdningene som han står for, hvor han bekrefter at han står for det vi kaller fundamentalistisk islam. Han er en ivrig tilhenger av Osama bin Laden som er utvist fra Norge. Da er det naturlig at han kan sendes hjem igjen", sier Hagen til Dagbladet.

Jeg synes ikke at Hagen skal rope så høyt om fundamentalistiske holdninger. Hagen er selv en fundamentalist, en nasjonalfundamentalist, som søker en konfrontasjonslinje mot islam. Hagens skremselspropaganda fører ikke til noen løsning på problemene samfunnet står overfor når det gjelder islamsk radikalisme, snarere tvert i mot...!

Min mening anbefaler...

..."Hard Blog Cafe" by Hjorten.

Anbefales for alle bloggere, dagbokbloggere, politiske bloggere, samfunnskritiske bloggere, kattebloggere, metabloggere og andre bloggere.

Med fare for å bli kalt "rævslikker" og andre ukvemsord så er det nemlig slik bloggebyen er, eller ihvertfall burde være...

Hjemfallsretten

Etter å ha fulgt sånn måtelig interessert med på debatten om den såkalte hjemfallsretten for vannkraft så er det en ting som slår meg.

Tilhengerne av hjemfallsretten snakker på en slik måte at det kan se ut som om vi vil miste all vannkraftproduksjon her i landet hvis f.eks utenlandske eiere får kjøpe vannkraftanleggene uten at staten har denne hjemfallsretten. Det er en dommedagsretorikk "som ikke ligner grisen" for å ta et godt norsk uttrykk.

Elven ligger der uansett hvem som eier kraftanlegget, om det er staten, kommunen eller private eiere. Det er ikke snakk om utflagging av arbeidsplasser på noen måte. Det gjelder bare retten til å eie det man har bygd opp eller kjøpt.

Hjemfallsretten er en rett staten har til å kunne stjele private vannkraftanlegg etter 60 års produksjon og den retten bør ikke staten ha.


Lov om vassdragsreguleringer

Gratulerer med dagen

Gratulerer så mye med dagen i dag. Du verden som tiden flyr, det begynner å bli en del år siden du så dagens lys nettopp på denne dagen, den 8.mars 1948.

Mange bekker har tømt sitt innhold i havet i disse årene som har gått, mange kvinnfolk har det også blitt etterhvert. Dog litt færre de senere årene, eller hva vet jeg :O)

Gratulerer med dagen fattern, i dag er det dagen din og ikke alle de fjollete kvinnfolka sin...

Fattern

Nok et dikt

Diktet "Lengsel" er nå publisert i diktbloggen...

Overrasket?

"Jeg blir overrasket når jeg ser noen starte dagen med en pølsemeny. Da lurer jeg på hva de spiser utover dagen, sier Britt E. Villa i LHL" (VG-Nett)

Britt E. Villa, kanskje du skulle konsentrere deg om din egen jobb og din egen grønnsaksblanding i stedet for å legge deg opp i hva andre gjør og spiser?

Og at du blir overrasket vitner vel om at du sjelden eller aldri tar turen innom en bensinstasjon om morgenen. Det er langt unna å kunne klasifiseres som en overraskelse at man kjøper pølser på bensinstasjonen.

Anbefaler Ad:varsel

Ad:varsel skriver i dag et meget godt innelgg kalt "Teologiseringen av politikken" som handler om kristenkonservatisme og islamisme. Det er veldig lite jeg vil legge til i det som skrives annet enn at jeg vil oppfordre alle til å lese nettopp det innlegget.

her følger et lite utdrag, men alle bør lese hele innlegget:

"Den radikale og reaksjonære teologien og totalitære politikk islamismen representerer er en trussel mot menneskets ukrenkelighet, frihet og demokratiske verdiene. Samtidig må vi forstå at vestens ledere ikke på den ene siden kan bruke sin gud og sin religion i sin politiske retorikk, og samtidig forarges over at islamistiske ledere gjør det samme."

[...]

Det er den reaksjonære, undertrykkende teologien og dens iboende totalitære politiske utgangspunkt som gir grunn til stor bekymring. Mot Guds ord kommer menneskets argument og resonnement til kort. Nettopp derfor er det viktig og riktig å utfordre islamismen og de kristenkonservative i vesten. Det siste er ikke minst viktig for å skape troverdighet overfor den islamske verden.
Viktigst er at jordisk politikk og menneskehetens veivalg bør drøftes at de det angår: menneskene. Så får Gudene styre i allmektighet i sine himmelriker.


Får Israel som fortjent?

"Det ledende regjeringspartiet Kadima, som ifølge meningsmålingene kommer til å vinne parlamentsvalget i Israel i slutten av måneden, klekker nå ut planene for videre annektering av palestinsk jord på Vestbredden til Israel. Planene er i tråd med lovnader fra Ariel Sharon - fortsatt i koma på sykehus i Jerusalem - som etter den israelske tilbaketrekkingen fra Gazastripen i fjor sommer lovet bosetterne at Israel aldri vil gi opp store deler av Vestbredden."

Det ser altså ganske mørkt ut for en fredsprosess og et eget land for mange palestinere hvis dette er det Israel mener skal kunne skape fred og trygghet for israelere flest. Fortsatt okkupasjon skaper ikke fred.

Hamas uttaler dette: "dersom Israel trekker seg ut av områdene som ble okkupert i 1967, vil det bety slutt på volden og konflikten mellom israelerne og palestinerne. Men dersom Israel annekterer store deler av Vestbredden slik Kadima foreslår, vil ikke Hamas stilltiende godta dette."

Det er ikke vanskelig å "velge" side i denne saken. Palestinerne har min fulle støtte... At ikke Israel ser at deres okkupasjons- og annekteringspolitikk fører til mer blodsutgytelser er nesten uforståelig. Like uforståelig er amerikanernes støtte til en slik politikk.

Jeg vil si det så sterkt at Israel fortjener ikke å få leve i trygghet så lenge okkupasjonen og annekteringen av palestinsk land fortsatt holder frem.

Kilde: Dagbladet

Svar fra Senterpartiet

For noen dager siden skrev jeg innlegget "Distriktspolitisk virkemiddel" som handlet om fradragsordning for reiseutgifter mellom hjem og arbeid. Jeg etterlyste et svar fra Senterpartiet og det har jeg nå fått og formidler det herved videre til dere:

---

Det stemmer at den nedre grensen for reisefradraget er økt fra 9200 kroner til 12800 kroner. Dette skjedde i 2005. I flertallsregjeringens første budsjett (for 2006) holdt vi denne grensen uendret. Senterpartiet er opptatt av at folk skal kunne bo desentralt, selv om det da er et stykke til arbeidsplassen som ofte kan ligge i et større senter. Med dagens regler vil en fulltidsansatt med en daglig reiseavstand én vei over 19,9 km kunne få reisefradrag. Statistikken viser at andelen av befolkningen som får reisefradrag ikke er høyere i distriktene. Akershus er det fylket med størst andel som mottar reisefradrag. 
Jeg legger til grunn at Regjeringen tar stilling til reisefradragets størrelse og andre ordninger knyttet til pendling mv. i de årlige statsbudsjettene. Jeg takker for ditt innspill, som er videreformidlet til våre folk i regjeringsapparatet.

Ragnar Kvåle

Informasjonsrådgjevar Senterpartiet

Pisse i Oslofjorden

Jens Stoltenberg skriver i Dagsavisen i dag: "Den globale trusselen fra menneskeskapte klimaendringer gjør at det haster for alle land å få på plass mer miljøvennlig energiproduksjon."

Det er jeg veldig enig med han i, men samtidig skriver han: "Forhandlingene med Sverige strandet på hvor mye forbrukerne i de to landene skulle betale ekstra på strømprisen for å finansiere utbygging av fornybar energi. Vi kunne ikke gå inn for en avtale som ville bety at norske forbrukere skulle betale dobbelt så mye ekstra som svenske forbrukere. Samtidig var det grunn til å frykte at mye av det norske forbrukere betalte ekstra, ville gå til å finansiere prosjekter i Sverige."

Det viser seg altså at Stoltenberg ikke er så opptatt av de globale tiltakene likevel. Han ønsker jo ikke at finansieringen skal gå til svenskene. Altså; det er greit å finne "globale" løsninger for fornybar energi så lenge det skjer innenfor Norges grenser.

Med de globale miljøproblemene vi har så finner jeg det noe underlig at å finansiere fornybar energiproduksjon i Norge er ok, mens det ikke er like greit å finansiere i Sverige...

Hvis en regjering har som ambisjon å få gjort noe med de globale miljøproblemene så nytter det ikke å tenke så snevert som det Stoltenberg gjør. Vi klarer ikke å løse globale miljøproblemer med små lokale tiltak her i Norge. Det hjelper mindre enn å pisse i havet.

"Vi er innstilt på at den satsingen på fornybar energi som vi legger fram virkelig skal monne", skriver Stoltenberg videre. Denne satsningen i Norge blir det samme som å pisse i Oslofjorden og forvente en ny overforsvømmelse i Bangladesh som en konsekvens...

Profilbilde

Kvinne i Kamp ga meg en utfordring om å endre profilbilde fordi hun "ser meg ikke". Hun skrev i en kommentar dette: "Så ville jeg legge inn en liten klage til deg. Hehe.. ikke vær redd. Intet alvorlig. Bare skulle jeg ønske at du hadde et annet bilde, der man ser deg bedre! Husk øynene er sjelens speil. Her ser jeg ingen øyne.. Ser "deg" ikke. Den utfordringen tar du vel på strak arm, vel??"

Jepp det gjør jeg. Profilbildet er herved endret etter ønske fra Kvinne i Kamp.

Hun skrev også: "Jeg mistenker nemlig at du er en kjekkas, jeg!!"

Det har hun selvsagt helt rett i  ;O)

Profilbilde

Nok et dikt

Nok et dikt publisert i diktbloggen. Dette heter "Gråt".

Husk, alle diktene mine er skrevet i narkorus...

Bibliotek selger seg

- Sponsing går ikkje saman med biblioteket si demokratiske rolle, hevdar Tove Gausen i Bibliotekarforbundet.
- Fossil haldning, meiner kollega Hildegunn Birkeland i Fagforbundet
. (Stavanger Aftenblad)

Saken gjelder den amerikanske ambassades sponsing av amerikanske bøker til biblioteket i Stavanger. Jeg er selvsagt motstander av slik sponsing av norske biblioteker. Det kan, jeg sier kan, gå på integriteten og objektiviteten løs til disse bibliotekene.

Og jeg lurer veldig på hvilken holdning Hildegunn Birkeland ville tatt om det var den kinesiske eller den iranske ambassaden som skulle sponse biblioteket med propagandabøker fra disse landene.

Bibliotekene bør være fullstendig uavhengige i sine innkjøp av materiell.

Les også denne artikkelen http://web3.aftenbladet.no/kultur/article262072.ece Der står det bl.a dette: FBI har nå fått rett til å undersøke hva amerikanske borgere leser og hva de søker etter på bibliotekenes internett-terminaler. En undersøkelse som universitetet i Illinois i 2003 utførte blant 906 bibliotek, viste at 545 av dem hadde hatt besøk av FBI og blitt bedt om å gi fra seg utlånslistene. Halvparten av bibliotekarene overga seg frivillig. De fulgte også lovens ordre om ikke å røpe for utlånerne at de ble overvåket. Det er den regjering som innførte dette systemet, som nå skal sponse bibliotekvirksomheten i Stavanger.

Blogsoft

Jeg har lyst til å skrive et lite skryteinnlegg om Blogsoft, de som bl.a står bak Weblogg.

Dere er utrolig serviceinnstilte. Selv med en liten stab så står dere på for oss kunder hos dere hele tiden.

Som kjent var det noen dager reklame på denne siden, akkurat hva det skyldes er jeg ikke sikker på, men jeg vil anta at det skyldes en eller annen form for misforståelse.

Som plaster på såret (som egentlig ikke var noe sår i det hele tatt) fikk jeg 2 måneder ekstra abonement, og det helt gratis.

Ekstraservise? Det er Blogsoft det.

Og til alle lesere som enda ikke har en blogg selv, men har lyst til å starte en: Blogsoft sine tjenester anbefales på det varmeste.

Og hvis noen lurer; nei, jeg er ikke blitt spurt om å reklamere og er heller ikke betalt for å reklamere for Blogsoft. Jeg er bare meget godt fornøyd med tjenestene de leverer...

Nettavisen sliter med brøk

"Studenter klarer ikke brøk" skriver Nettavisen med dette bildet som illustrasjon.Det er nok ikke bare studenter som sliter med brøk :O)

Godt observert

"Den store pengesummen ble funnet nedgravd under bakken" (VG)

Jøss, det var virkelig godt observert...

Distriktspolitisk virkemiddel

Du får fradrag for reiser mellom hjem og fast arbeidssted (arbeidsreiser) ut fra en beregnet reiseavstand i kilometer som multipliseres med en sats på 1,40 kroner pr. km. Du kan også få fradrag for reiser ved besøk i hjemmet når du av hensyn til arbeidet må bo utenfor hjemmet. Egenandelen av reisefradraget er forhøyet fra 9200 kroner til 12 800 kroner. (Aftenposten/Forbruker.no)

Dette er egentlig svært dårlig distriktspolitikk. At man får mindre og mindre i fradrag for reise mellom hjem og arbeidssted vil kunne føre til at flere og flere velger å bosette seg nærmere arbeidsplassen. Man taper rett og slett for mye på å pendle. Jeg har ingen tro på at arbeidsplassen flytter ut til distriktene så da må arbeidstakerne flytte nærmere jobben.

Det burde være et distriktspolitisk virkemiddel å ha folk boende i distriktene i stedet for at vi alle må flytte inn til byene fordi man taper så mye på å pendle.

Vil vi høre noe fra distriktspartiet Senterpartiet i denne sammenhengen? E-post om en kommentar er avsendt...

Offentlige lederlønninger

Vi vil foreslå nye retningslinjer for lønningene til toppsjefer i staten, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Regjeringen vil fremme de nye retningslinjene i løpet av våren. Men Stoltenberg vil ikke spesifisere hvor mye han synes en toppleder i staten bør tjene. (Nettavisen)

Jeg er litt tvilende til om dette egentlig vil være så lurt i lengden. Telenor, Hydro og Statoil er store internasjonale selskaper som alle krever en sværet dyktig og kompetent ledelse. Det er et enormt ansvar lederne i disse selskapene har.

Hvis det blir slik at lederne i statlige og halvstatlige selskaper vil få en mye dårligere lønn enn sine kolleger i det private næringslivet, ja da vil de dyktigste selvsagt selge seg til det private markedet, til høystbydende. Det er naturlig og forståelig.

Og det er ikke bare de tre nevnte internasjonale selskapene som krever en svært dyktig ledelse. Det gjør også alle sykehusene, helseregionene, NSB, Statkraft og ikke minst Politiet, etc etc.

Med mye dårligere lønninger i de statlige selskapene vil man etterhvert sitte igjen med bare de nestbeste eller kanskje tredjebeste lederne hvis lønna blir for dårlig i forhold til de private selskapene.

Man sitter ikke som sjef i store statlige selskaper fordi man er idealist.

Enkeltindividet foran flertallet

Jan Erik Thoresen i Landsforbundet mot rusmisbruk sier til TV 2 Nettavisen: "Vi mener det er viktig å kunne gjennomføre tester for å kunne bekrefte eller avkrefte om det foregår misbruk. At det ikke er lov er et slag mot næringslivet. Her har man satt enkeltindivider foran flertallet".

Ja Thoresen, heldigvis lever vi i et samfunn der enkeltindividet er viktigere enn flertallet. Jeg ønsker ikke at samfunnet skal utvikle seg til et flertallsdiktatur der hensynet til alle veier tyngre enn hensynet til den enkelte, eller i dette tilfellet en bedrift. Og nettopp det gjør det enda værre. Thoresen ønsker seg et samfunn der bedriftenes ønsker om ansattekontroll settes høyere enn den enkelte ansattes rett til privatliv.

Det er skremmende. Man kan altså miste jobben fordi man har røyka seg en joint eller tatt en E i helgen

Jeg har selv vært underlagt prøver, av naturlige årsaker. Jeg har jo et barn jeg har ansvaret for og det føltes helt greit. Værre er det om jeg hadde blitt underlagt prøver av en bedrift for å kontrollere meg og evt si meg opp hvis prøvene ikke var rene.

Hardangerbrua

Med fergene som går over Hardangerfjorden trafikkerer i dag ca 900 biler i døgnet. Pga de 900 bilene mener man altså det er verdt å bygge en av verdens lengste hengebruer til en pris av 1.8 milliarder. Delvis bompengefinansiert selvsagt...

Jeg regnet litt på det og fant ut at hver av de 900 bilistene må til sammen betale 2 millioner hver for å fullfinansiere den brua. Den skal selvsagt ikke fullfinansieres med bompenger, men det er altså så mye brua koster for hver bilist.

Bomvegen skal etter planen stå i 20 år, 100.000 kroner per år per bilist altså, ved fullfinansiering...

Meningsløst...

Ihvertfall sammenlignet med de trafikkproblemene man har på østlandet generelt og inn mot Oslo spesielt. Ca. 80 000 biler hver dag på E18 inn til Oslo setter det litt i perspektiv den brua over Hardangerfjorden hvor det i dag passerer 900 biler per dag med ferge...