Fordeling

Fordeling, fordeling og atter fordeling. Det er nok mange SVere og Apere som blir litt slørete i blikket og en anelse fuktig i underbuksa når dette ordet kommer opp under en debatt eller andre steder. For eksempel på Aps berømte sommerleir på Utøya (eller hva det nå heter der)

Jeg synes jeg ser det for meg, på Utøya altså, en het sommernatt, et lite ord hviskes i den lyse sommernatten; "vil du være med inn i teltet mitt å fordele litt"? Slikt skapes relasjoner og kontaktnett i Ap.

For meg betyr dette ordet ikke noe annet enn at staten skal tyne hver eneste krone så mye som mulig i form av skatter og avgifter og en million andre påfunn, slik at de har penger til den evig saliggjørende fordelingen. For å fordele sine egne penger, se det vet staten bedre enn oss vanlig dødlige hvordan man skal gjøre.

Påsken slutt

Ja da var denne påskeferien over. Noen kan ta seg lengre påskeferie enn andre og min påskeferie varte i nesten 3 uker. Herlig. Og det er bare litt over en måned til neste ferie som går til Romaina. 3.juni setter jeg meg på flyet dit.

Men i mellomtiden skal jeg altids finne ett eller annet å klage over her på denne bloggen...

God påske

Denne bloggeren tar herved påskeferie og med mindre noe helt spesiellt skjer, som f.eks at SV driter seg skikikelig ut, så varer denne ferien helt til den 24 april eller deromkring.

Alle som måtte føle dette som et savn (ikke det at jeg tror det er noen altså) kan jo lese i arkivet til denne bloggen hvor det p.t. ligger 503 innlegg, 2203 kommentarer og 47 bilder. Og hvis ikke det er nok har jeg jo også en del linker til andre bloggere som jeg synes det er verdt å lese ihvertfall.

Dessuten hvis dere absolutt føler for å sponse denne bloggen kan dere f.eks klike på Phonzo-banneret (2 kroner til meg per klikk) eller søke på Sesam (1 krone til meg per søk) eller virkelig slå på stortromma og bestille tur med DFDS via denne bloggen (220 kroner til meg)... Bare for å ha nevnt det altså ;O)

Så til alle lesere, meningsfeller og motstandere og alle andre; ha en riktig god påske...

Gale kvinnemenneske

"Dette går jo ikke an. Dere får f… meg se til å hjelpe oss, roper den gråtende Ruth Grunnøy til en ansatt i SAS Ground Service" [...] "Alle alternative ruter vil være fullbooket eller reist innen vi får hjelp. Du må hjelpe oss, roper mamma Grunnøy og holder rundt sin datter med tårer rennende nedover kinnene". (Nettavisen)

Hva f***, kom denne streiken jævla overraskende på dette hysteriske spetaklet eller? Som "julekvelden på kjerringa"? Hele dette landets befolkning visste at denne streiken var på trappene, men denne personen ser ut til å ha ignorert dette. Vil ikke høre, vil ikke se, vil ikke vite. Utrolig.

Nakendagen?

Mitt bidrag til nakendagen:

Foto: Reuters

For å sette det litt i perspektiv: Amerikanerne viser nakenhet i Abu Graib

Hva skjuler næringslivet

Vedrørende Brennpunktprogram «Et lite stykke Norge»

Vi, Næringslivets Sikkerhetsråd, er blitt gjort kjent med at Brennpunktredaksjonen i NRK planlegger å sende en dokumentar «Et lite stykke Norge» som er laget av Erling Borgen.

I den forbindelse er vi blitt kontaktet av representanter fra flere av våre medlemsbedrifter som arbeider i det globale markedet. De uttrykker bekymring for sine ansatte i utlandet, og til dels i Norge. Dette har sammenheng med den relativt labile internasjonale situasjonen. Bedriftene er redde for at enkeltpersoner kan komme til skade hvis programmet medfører aggressive reaksjoner fra enkelte miljøer. Vi viser da særlig til områder hvor det har vært sterke og voldelige demonstrasjoner på grunn av karikaturtegningene og den tilknytning man mener de har til Norge.

NSR ber derfor om at NRK gir en tilbakemelding i god tid før programmet sendes, slik at bedriftene kan foreta de nødvendige foranstaltninger for å hindre at enkeltpersoners liv settes i fare.

NSR ønsker ikke å blande seg inn i de redaksjonelle disposisjoner NRK foretar, men ønsker kun en forhåndsvarling innen rimelig tid.

Vi håper at dette kan la seg gjøre.

mvh
Kim Ellertsen
direktør
NSR

---

Dermed er det avgjort. Næringslivet ser på åpenhet om hva næringslivet foretar seg som farligere enn hva de faktisk foretar seg. Næringslivet forsøker nemlig å legge skylden på de journalistene som setter søkelys på deres virksomhet enn på hva virksomheten faktisk gjør. "Åpenhet er farlig" i følge næringslivet.

"Bedriftene er redde for at enkeltpersoner kan komme til skade hvis programmet medfører aggressive reaksjoner fra enkelte miljøer", skriver Kim Ellertsen og ser dermed glatt bort fra at ingen norske næringslivsinteresser ville vært truet på noen måte hvis norsk næringsliv ikke har noe å skjule. Noe å skjule har de åpenbart ettersom flere aktører i det globale markedet uttrykekr bekymring over et søkelys på deres virksomhet.

Jeg blir jo litt nysgjerrig på hvilke bedrifter, i tillegg til Aker Kværner, som er redd for følgende av denne dokumentaren til Borgen. Hvem er de, hva vil de skjule og ikke minst hvorfor vil de skjule sin virksomhet for offentligheten. Det lurer jeg veldig på.

Britisk krigsnobilitet

For første gang ble jeg satt i en straffebad-celle (Punishment Bath Cell). Hvert femte minutt fikk jeg en bøtte kaldt vann og måtte skrubbe gulvet. Dette foregikk dag og natt, bortsett fra mellom tolv om natten og fire om morgenen. I denne perioden fikk jeg et teppe og måtte sove på gulvet i cellen. Jeg klarte ikke sove, fordi gulvet var vått og kaldt og fordi vakten åpnet og lukket døren til cellen hvert femte minutt. Dette foregikk i en og en halv måned, fra juni 1946 til slutten av juli 1946

Jeg ble hengt opp. Dette skjedde på følgende måte: En lenke ble festet til hvert av håndleddene mine. Armene ble strukket over hodet, føttene mine var om lag en meter over bakken. En annen lenke ble festet til bena mine, og på den ble det festet en sten på om lag 18 pounds (ca 8 kg). Forhørene begynte i ni-ti-tiden om morgenen og varte til fire om ettermiddagen. Da gikk offiserene for å spise middag.

Jeg ble hengt opp en gang med en lampe en halv meter foran ansiktet mitt, som var tent hele tiden. Under dette forhøret var offiseren med det spanske utseendet og den britiske kapteinen med bart som snakket perfekt fransk til stede. Kapteinen sa han skulle torturere meg til døde. Fyrstikker ble skjøvet under tåneglene mine og tent på. Senere ble fem negler trukket ut av tærne mine. Dette ble gjort av den medisinske offiseren, som hadde tre stjerner.


---

Britisk "krigsnobilitet" og velgjørende frigjøringsforkjempere har fått en alvorlig og stygg ripe i lakken etter The Guardians avsløringer av britenes tortur av krigsfanger. Det er bare så synd at det måtte gå hele 60 år før britenes brutale fremferd ble avslørt. Til alt overmål, personen i historien ovenfor,  Alexander Alexandrewitch Kalkowski, var den gangen en alliert. Jeg tør ikke engang tenke på hvordan fiendene ble behandlet...

Kilde er Dagbladet

Politisk test

Anarchism

 
100%
Democrat

 
92%
Socialist

 
67%
Green

 
50%
Communism

 
8%
Fascism

 
8%
Nazi

 
0%
Republican

 
0%

Martin har en link til en test over hvor du står politisk. Denne testen er jo tilpasset amerikanske forhold, men jeg tok den testen likevel og ikke overraskende (for meg) ble resultatet som dere ser her. Bortsett fra "anarkisme" da. Den var en smule overraskende for å si det mildt...

Ta testen her

Mehamn-ulykken og unødvendig erstatning

Bare du syter, klager, jamrer og strir lenge nok om diverse konspiratoriske teorier så er du i følge Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité berettigert til å få erstatning. Så har skjedd i den største farsen i norsk flyhistorie, Mehamn-ulykken.

Mehamn-ulykken, for det var nettopp det det var, en ulykke, har av de pårørende i ettertid vært utsatt for diverse konspiratoriske teorier om hva som skjedde. Kollisjon med jagerfly, turbulens etter jagerfly, statlig tåkelegging av fakta etc etc. Ingen av de konspirasjonsteoriene har blitt bevist av de tre kommisjonene som har gransket denne ulykken. Konklusjonen etter ulykken er nemlig slik skriver NRK: "Denne kommisjonen konkluderte med at kraftig turbulens og svakhet på flyet". En helt vanlig (hvis man kan bruke det uttrykket) flyulykke med andre ord, hvilket skulle tilsi at helt vanlige erstatningsutbetalinger så som forsikringer etc skulle gjelde.

Men dengang ei. På grunn av etterlattes iherdige innsats for å få bevist konspiratoriske teorier om denne ulykken i 24 år fortjener de altså en tilleggserstatning. En av de etterlatte, Ingrid Luther oppsummerer slik: "Dette betyr at denne saken på en måte går ut med et lite positivt fortegn. Men den burde vært avgjort for mange, mange år siden, dersom ting hadde blitt gjort slik de burde". Positivt fortegn Luther? Javel, men det er bare fordi dere får en erstatning dere ikke burde ha hatt.

Hadde det vært slik at myndighetene forsøkte å tåkelegge de faktiske forhold, hadde det vært et jagerfly som forårsaket ulykken eller hadde det vært hold i noen av de konspiratoriske påstandene fra de iherdige etterlatte, ja da hadde en erstatning vært på sin plass. Slik var det ikke, derfor er denne erstatningen fullstendig unødvendig og en seier for konspirasjonsteoretisk iherdighet.

Kilde er NRK

Likelønnskampen avblåses herved

"Den moderne, norske mann er syk. Han er i hvert fall klart svakere enn den norske kvinnen - og så utsatt for ulykker, selvmord og sykdommer at bekymringen er stor både blant kjønnsforskere og i helsevesenet. Tallenes tale er klar: Selvmord er to til tre ganger mer vanlig blant mennene enn blant kvinnene. Menn dør hyppigere av alle typer kreft, unntatt brystkreft, i alle aldersgrupper under 75 år. Menn er klart mer utsatt for ulykker, trafikkulykker og forgiftninger", skriver Aftenposten.

Og med det tenker jeg vi avblåser kampen for likelønn, likestilling etc. Vi menn fortjener bedre betalt enn kvinner rett og slett som risikotillegg. Det er nemlig mye farligere å være mann og det fortjener vi å bli klekkelig betalt for.

Så til alle "underbetalte" kvinner; dere lever lengre og tryggere enn oss menn og dere fortjerer derfor ikke den samme lønna. Det menn tjener bedre enn dere er bare rett og rimelig, risikoen det er å være mann tatt i betraktning...

Ulovlig reklame???

Dette er ikke lov, men jeg tillater meg alikevel å reklamere litt for noen produkter:

Her ser dere Dahls fatøl sammen med Prince sigaretter. En uslåelig kombinasjon og en sikker vinner på den lokale puben.
Ulovlig reklame 1

Det er lite som slår en skikkelig støyt Absolutt vodka på en kald vinterdag. LØP OG KJØP
Ulovlig reklame 2

Noen som lurer på om jeg tar meg betalt for å drive med slik reklame? Oh'yess...

Ytringsplikt vs rettssikkerhet

"Aktoratet har likevel argumentert for at mannen fortjener å dø fordi han ikke sa noe om al-Qaidas planer om angrepene da han ble arrestert", (VG-nett)

Er det bare hos meg en slik argumentasjon skurrer litt? Dette gjelder selvsagt saken mot den såkalte 20.kapreren fra 9/11 og aktoratet hevder at mannen fortjener dødsstraff for at han ikke sa noe for å avverge katastrofen da han ble arrestert noen uker før 9/11.

Akkurat denne saken her setter jo dette veldig på spissen altså, men er det virkelig sånn at man har en plikt til å si hva man vet eller har man en rett til å velge å ikke si noe. Et tenkt eksempel: Du overhører en samtale om planlegging av å rane en tellesentral i en eller annen by i Norge, men du velger å ikke fortelle noe til politiet eller andre. Blir du da medskyldig?

Er det virkelig slik at det er forbundet med straff å la vær å ytre seg om ting man vet i USA? Er ikke det også et alvorlig angrep på ytringsfriheten og rettssikkerheten da? Ytringsfriheten er jo nettopp en frihet til å velge selv hva man vil si og hva man ikke vil si.

Jeg synes aktoratet her kommer med svært dårlige argumenter for å dømme en person, og jeg tror også at Zacarias Moussaoui dessverre ikke vil få en rettferdig behandling i en amerikansk rett. Til det sitter 9/11 og hevnlysten litt for godt spikret i amerikanernes ryggmarg.

Rørende historie

Det er ikke ofte jeg kommer over nyheter på nett som virkelig rører meg dypt inn i sjela, men når jeg leste saken om den svenske gutten Tille i VG i dag ble jeg skikkelig rørt.

Gutten lider av en sykdom som heter EPIDERMOLYSIS BULLOSA, EB og han er i ferd med å dø, 6 måneder gammel.

Tille
(Foto: EVA-LENA OLSSON/AFTONBLADET)

"Folk spør om det ikke er forferdelig å se ned i vuggen hver morgen og vite at han kan ligge der død. Nei, det er det faktisk ikke, svarer jeg. Tenk hvor deilig det hadde vært, ikke for oss, men for han", sier moren, Therese. Videre sier hun " Jeg har sagt til ham at det er greit å slippe taket nå, mamma og pappa er klare nå".

Det er når jeg leser slike historier at jeg skjønner hvor ufattelig heldig jeg er som har en sunn og frisk gutt selv. Det er dessverre ingen selvfølge at det er slik.

Moren har en egen dagbok på nett, den ser dere her

Oppdatering: Det er nesten så jeg angrer på at jeg publiserte dette. Hver eneste gang jeg ser dette bildet av denne gutten gjør det vondt langt inn i sjelen. Dette er en gutt som aldri vil få vokse opp, som aldri vil få oppleve livet, som aldri vil få se det vi andre tar for gitt. Alt han venter på er å dø og mens han venter får han 6 doser med morfin hver eneste dag for ikke å ha smerter...

Odalizer

Lyst til å lese VG på odalsdialekt? Det kan dere gjøre via denne linken, også denne bloggen kan leses på odøling. Eller hva med VamPus på barnespråk?

Odalizer oversetter nettsider til odalsdialekt, trøndersk og til barnespråk. En morsom kuriositet vil jeg si. Må prøves...

Helse på puben

"Det er sannsynligvis flere bakterier på handlevognen i butikken på hjørnet, enn på toalettet i den lokale puben", skriver Nettavisen.

Uaktuell problemstilling for meg ettersom puben er der jeg foretar helgehandlingen. For helsens skyld altså...

NRK er driti ut

Gikk NRK på Landbruksdepartementets aprilspøk i dag? Jeg lurer litt på det, for NRK sin aprilspøk i dag handlet om billigere bensin, mens Landbruksdepartementets aprilspøk handlet om portforbud for hunder. Begge deler er behørig omtalt på NRK sine nettsider nå...

Bensinpriser, portforbud og portforbud (LMD)

To aprilspøker på samme nettsted??? Tvilsomt!!! Min konklusjon: NRK-nett er DRITI UT... HAHAHA

Eller er det jeg som er driti ut? Døm selv ;O)

Hver mann sin fiskestang

For et par år siden sa Lars Sponheim (V) fra Stortingets talerstol de nå så berømte ordene "hver mann sin høne" om den mulige "eggkrisen" rett før påsken samme år.

En liten omskrivning av disse ordene burde passe godt til SV's politikk i nordområdene. SV er som kjent motstander av alt som har med gass og olje å gjøre i nord, men jeg har ikke sett at samme parti har noen løsning for hva de mener folk skal leve av i disse områdene.

Bortsett fra en ting; fisk. SV's løsning for nordområdene blir da som følger: Hver mann sin fiskestang...

Jeg må innrømme at jeg er på kollisjonskurs med mitt eget parti, Venstre, i denne saken, men jeg er for full olje- og gassaktivitet i nordområdene. Fordelene oppveier ulempene

Fri presse

Bloggen Replikk viser i dag til at Reportere uten grenser har offentliggjort en liste over den globale pressefriheten. Danmark kommer på første plass og Nord Korea på siste plass skriver Replikk.

Jeg har lyst til å nyansere det litt, for det er ikke slik at Danmark troner alene på toppen av den listen. 1.plassen deles nemlig av 7 land, deriblant Norge. Danmark står riktignok øverst, men det er av alfabetiske årsaker. De 7 landene på topp er som følger: Danmark, Finland, Island, Irland, Nederland, Norge og Sveits. Altså delt førsteplass.

Men bortsett fra det er det en ting jeg merket meg ved den listen og det er at "Land of the free", USA kommer helt nede på 44 plass, bak land som Makedonia, Costa Rica, Ungarn, Trinidad & Tobago, Namibia, Jamaica, El Salvador og for ikke å glemme Hong Kong, og som om ikke det var nok; på 137 plass av totalt 167 finner vi USA i Irak...

Fri presse i USA??? Tja, det er kanskje det, men den er slett ikke så fri som det de selv later til å tro "over there".

Nok et dikt

Nå er enda et dikt publisert i diktbloggen. Håp & smerte heter dette...