Min Mening tar ferie

Nå tar Min Mening ferie som varer til midten av juni. Den 3.juni går ferden til Romania,

Romania

nærmere bestemt Mamaia like utenfor Constanta, ved Svartehavskysten.

Constanta

Dette er hotellet.


Min Mening vil komme meget sterkt tilbake etter ferien, da vil det bl.a komme en liten årskavalkade for å feire denne bloggens ettårsdag i slutten av juni.

For de av dere som ikke vil vente på kavalkaden kan dere jo ta et dypdykk ned i arkivet hvor det (inkludert dette innlegget) ligger 547 innlegg, 2348 kommentarer og en del bilder. God fornøyelse og god sommer :O)

Min Mening er...!

Meningspolitiet har tatt en test som viste hvem han var. Overraskende for mange vil jeg tro er Meningspolitiet fromheten selv: Mor Theresa. Jeg er imponert, særlig hvis Meningspolitiet svarte ærlig på denne testen.

Ikke mindre imponert ble jeg da jeg tok testen selv og fant ut hvilken person/leder jeg er:


What Famous Leader Are You?
personality tests by similarminds.com

"With malice toward none; with charity for all; with firmness in the right, as God gives us to see the right, let us strive on to finish the work we are in; to bind up the nation's wounds.... " Abe Lincoln

Mer om meg, eller rettere sagt hvem jeg kunne ha vært finner dere her

Geelmuydens tapere

Hans Geelmuyden skriver N24 i dag om fordelene ved boligbeskattning. Han skriver bl.a:

"Andre land som vi liker å sammenligne oss med ser på eiendomsskatten som en naturlig del av skattegrunnlaget. Det er like naturlig å skattelegge eiendom som å beskatte forbruk, kapital, kapitalinntekter og lønn. Internasjonale og nasjonale toppøkonomer, Skauge-utvalget og Det internasjonale Pengefondet (IMF) mener entydig at den norske skattepolitikken i for stor grad favoriserer investeringer i eiendom. Der svensker og dansker velger aksjer, fond og investering i ny virksomhet, sparer nordmenn i bolig. Kapitalen flyttes fra høyproduktive næringer til fast eiendom. Samtidig øker boligprisene og gjør det vanskelig for unge å komme inn på boligmarkedet. Taperne står i kø, uten tak over hodet."

Vel Hans Geelmuyden, det vil bli tapere med din løsning også vettu. Taperne med denne modellen er alle som eier bolig, men som av en eller annen grunn ikke er i jobb. F.eks trygdede, pensjonister etc etc. I dag er det nemlig slik (stort sett) at det er mer rettferdig å skattlegge arbeid fremfor bolig.

En som har vært i arbeid, men som blir trygded har faktisk råd til å beholde boligen sin med dagens system. Med tung skattlegging av bolig vil ikke så være tilfelle. Geelmuyden vil favorisere arbeidstakere fremfor syke mennesker (trygdede), gamle mennesker (pensjonister) og sosialklienter.

Geelmuyden fortsetter: "For å tette skattehullene, for å få folk flest til å stå opp enda tidligere morgenen, for å stagge den eksplosive boligpriseveksten, så bør Norge innføre en høy eiendomsskatt og redusere skatten på arbeid. Det skal lønne seg å jobbe. Strandlinje, karnapper og varmekabler i oppkjørselen skal koste."

Jo takk, det skal visst koste å få lov til å eie sitt eget. Geelmuyden ser dessuten bort fra det faktum at de færreste her i landet har strandlinje, karnapper og varmekabler i oppkjørslen. Selv om Geelmuyden har slike fasiliteter selv betyr ikke det at alle andre har det.

Med Geelmuydens forslag skaper man en ny gruppe tapere enn de unge han påstår er taperne i dag. Taperne blir nemlig de trygdede, pensjonistene, sosialklientene, langtids arbeidsledige, skilte aleneforsørgere osv osv...


Kritikkverdig innblanding

(NA24) "Det er spesielt at regjeringen er så tydelig inne i forhandlingene. At de så direkte går inn og overstyrer statens forhandlingsleder er spesielt. På et tidspunkt var det fire ministere inne i bildet, sier Knut Aarbakke til NA24 [...] Politisk analytiker og redaktør for nettstedet politiskanalyse.no, Aslak Bonde, bekrefter at det er uvanlig med en såpass sterk involvering. Han mener det henger sammen med at det er helt naturlig at regjeringen ikke tålte en stor LO-streik."

Regjeringen hadde ikke tålt en omfattende LO-streik, mener politisk analyktiker Aslak Bonde.

Jeg synes ikke det er det minste rart at regjeringen vil vise at de er "handlekraftige. Kritikkverdig, men ikke rart all den tid det er kommunister forkledd som sosialister og LO-sjef som er med i styre og stell. Desverre folkens, forhandlinger er ikke rette veien med disse folkene i regjering. Det er statlig (les politikerne i regjering) styring som er mantraet til denne regjeringen. Da hjelper det ikke med forhandlinger, hvis ikke resultatet passer til regjeringens syn...!

Min Mening mener at denne typen handling fra en regjering er med på å undergrave forhandlingssystemet vi har i dag mellom stat og kommune på den ene siden og arbeidstakerne på den andre.

HIV stammer fra bergensere

I serien bergensernes opprinnelse og utvikling har vi nå kommet til bevisene for hvor HIV kommer fra. Utrolig nok viser det seg at det faktisk er en slektning av disse glade, storkjeftede bergenserne som er synderen.

(Dagbladet) 25 år etter de første tilfellene av aids ble kjent, har forskere fått bekreftet at hivviruset virkelig stammer fra ville bergensere. Forskerne har lenge visst at primater bærer en egen versjon av av viruset, også kalt SIV, eller simian immunodeficiency virus. Det har imidlertid hovedsakelig blitt funnet hos bergensere i fangenskap, og det var ikke kjent hvor utbredt viruset var blant ville bergensere. Dette gjorde det vanskelig å spore hvor viruset ble overført til andre mennesker. Avføringsprøvene ble testet for antistoffer mot SIV. Disse antistoffene ble funnet i avføringen til bergensere av arten Pan troglodytes bergensis sør i Kamerun.

Det er altså ikke snakk om dagens moderne storkjeftete bergensere (Norvegicus bergensis), men en tidlig slektning fra tiden før de kom rekende på ei fjøl til Bergen for ca 8000 år siden. Det er derfor ikke farlig å ha normal sexuell eller andre former for kontakt med bergensere flest får Min Mening opplyst fra medisinsk hold.

Min Mening anbefaler...

Min Mening anbefaler ett innlegg som handler om melkekuer, bønder, nedlasting og tyveri. Et meget godt innlegg som bør leses av alle som har en mening om musikknedlasting.

Innlegget finner dere i bloggen "Mye dritt fra meg"

Ap-koden - Frp-koden og Martin Kolberg

"Si én ting, og gjøre noe annet. Angripe de svake, men selv fremstå som offer. Snakke om de svakeste og prioritere de rikeste. Gjøre én ting i opposisjon og noe helt annet når man har makt. Ignorere fakta når det ikke passer til politikken." (VG-Nett)

Dette er Martin Kolbergs definisjon av den berømte Frp-koden. Jeg synes det høres minst like mye ut som Ap-koden. Man bør være forsiktig med å kaste litt for store steiner i glasshuset Kolberg...

"Blir en person eller parti angrepet kan det utløse sympati for dem som blir angrepet. Hva tenker du om det?" spør VG Kolberg. "Det får stå sin prøve, for vi kan ikke ta taktiske hensyn i denne saken. Jeg har ikke merket noe sympati etter at han har hengt ut meg, så det der tar jeg litt rolig," svarer han.

Du er ikke så veldig sympatisk selv Kolberg, kanskje det har noe med saken å gjøre at du ikke merker noe til sympatien etter Hagens angrep på deg? "Fagbevegelsen, fagbevegelsen, fagbevegelsen" var ikke så veldig sympatisk ovenfor alle trygdede, sosialklienter, pensjonister, arbeidsløse, hjemmeværende, uorganiserte og andre som ikke er tilknyttet ditt hellige mantra...

Martin Kolberg mener at Frp rir to hester i politikken. Det har han rett i. Men hva med Kolberg selv? Hva eller rettere sagt hvem rir han? Gerd-Liv Valla!

Ja til spilleautomater

Den såkalte debatten om spillemaskiner og spilleavhengighet på Holmgang på TV2 i kveld er vel noe av det mest unyanserte og patetiske jeg noensinne har sett i en debatt(?) på norsk TV. Dette var alt annet enn en debatt, det var en ensidig motstand og nedrakking av automater og automatbransjen.

Ja, ja. Sikkert ikke lett å finne forsvarere av automater når det kommer to sutrete spilleavhengige, ei bitcy pårørende og indignerte politikere, så jeg får ta på meg litt av rollen som automatforsvarer selv.

Der på Tabloid sitter det to spilleavhengige (stakkars oss), behandlere, sutrete pårørende (forbudt, forbudt, forbudt) og hjelpesløse politikere (automatbransjens skyld og monopol er løsningen) som alle ønsker å rydde opp i spilleavhengighetsproblemet. Og en eneste forsvarsløs representant for automatbransjen.

Selvsagt kan spillemaskiner gjøre folk spilleavhengige, men er forbud mot disse automatene veien å gå? Hva med alle de som har lyst til å spille innimellom og klarer det fint uten å tro at man blir millionær på automatspill? Hva med den personlige friheten til alle oss som faktisk klarer å ha et normalt forhold til spill, det store flertallet av spillerne er faktisk IKKE spilleavhengige og det store flertallet vet at man ikke tjener noe på å spille. De fleste spiller for underholdning og litt spenning og man klarer det uten å få problemer. Man vet at automaten vinner.

Hva med alkohol og alkoholikere? Hva med tobakk og tobakksavhengige? Alkohol og tobakk skader mer enn det spillmaskiner gjør, men blir det forbud av den grunn? Selvsagt ikke. Det er det ingen politikere som tør å si eller foreslå (heldigvis). Min personlige frihet til å spille vil jeg ikke at de to tullingene som er spilleavhengige skal ta fra meg.

Hva med inntektene til f.eks Redningsselskapet, Røde Kors, Norges Blindeforbund, Lions, idrettslag og andre ideelle organisasjoner, lag og foreninger?

Resultatet på Tabloid ble ikke overraskene 88 prosent ja til forbud mot disse maskinene etter nærmere en time med ensidig nedrakking av automatbransjen og automatene og stakkarsliggjøring av de spilleavhengige. Det er ikke synd på de spilleavhengige, like lite som det er synd på en alkoholiker,  en røyker eller en narkoman... Det er ikke engang synd på en narkoman som både røyker og drikker OG spiller...

Det er ikke noe synd på dem for de vet egentlig hva de begynner med når de starter. Jeg visste det da jeg begynet med narkotika og disse to spilleavhengige hos Oddvar "peker på deg" Stenstrøm visste hvor det bar før det faktisk gikk for langt.

Sagt på en annen måte: Man tar ikke fra alle i Norge bilen sin fordi noen få forårsaker ulykker, man lager ikke et forbud mot alkohol fordi det finnes noen alkoholikere og man har ikke et forbud mot tobakk selv om man vet at helsekostnadene er enorme. Til og med embedsfolk som sitter i ledende stillinger fjerner man ikke selv om de forårsaker stor skade (jfr. UDI) Men automater, se det vil man fjerne.

Bergensere drikker rødvin i dyrepark

For de av dere som følger med på bergensernes opprinnelse og utvikling i denne bloggen, har jeg i dag funnet en artig liten kuriositet fra det store utland. Nærmere bestemt en dyrepark i Budapest, Ungarn.

Dagbladet skriver i dag: I Budapest Zoo drikker parkens bergensere (Norvegicus Bergensis) 55 liter rødvin året. Vinen serveres i små mengder om gangen, men skal være bra for bergensernes røde blodceller. En talsmann for dyreparken forteller at det var de elleve Norvegicus Bergensis som konsumerte det meste av vinen i fjor.



Bergensere er altså populære også i utenlandske parker og ikke bare på Vestlandet her i Norge. Drikker gjør de også som gode nordmenn på utenlandsopphold gjerne gjør...!

Sommer eller vinter?

Røros sommer:

Røros sommer

Røros vinter:

Røros vinter

Eller var det motsatt??? Ikke godt å si i dag gitt... Det øverste bildet er tatt i dag og det nederste ble tatt i slutten av februar...! Nå skal jeg ut å finne frem snøskuffa som jeg ryddet bort forrige søndag!

Godt man snart forlater dette stedet til fordel for varmere strøk. Constanza, Romania den 3.juni. På sånne dager gleder man seg ekstra til det ;O)

Barnemishandling i USA - del 5

CBS NEWS rapporterer i dag om at en 8 år gammel gutt er arrestert i New York siktet for drap: "An 8-year-old boy was arrested after he sneaked onto a school bus and released its parking brake, causing it to roll forward and fatally strike a second-grader, police said Tuesday.  The boy was to be charged with criminally negligent homicide, Officer Doris Garcia said. Police were withholding his name because of his age, she said."

Det er en fare for at det kan bli litt gjentakelser her i denne bloggen når det gjelder mitt syn på amerikanernes behandling av sine barn, men jeg kan rett og slett ikke la være. Amerikanerne har et helt forkastelig syn på barn og hva et barn kan/bør straffes for og ikke minst hvilke metoder de bruker i utførelse av disse straffene.

Denne saken det gjelder her er egentlig ingen ting annet enn en tragisk ULYKKE, men i amerikanske øyne er det en kriminell handling som fortjener straff. Jeg lurer på hvor mange år denne stakkars gutten får i et av USAs berømte "youth correctional facilities" for denne tragiske ulykken.

Nå er ikke denne 8 år gamle gutten det eneste barnet som er arrestert i New York-regionen. The Correctional Association of New York skriver (pdf-dokument): "On any given day, hundreds of youth under the age of 16 are incarcerated in the New York City Departement of Juvenile Justice's three youth jails [...] The majority of the young people locked up in these secure detention centers are charged with non-violent, low-level offenses and do not pose any threat to public safety.

Heia USA...!

Denne serien om barnemishandling i USA er ingen stolt serie, men den kommer til å fortsette så lenge det er nødvendig. Hjelper det noe? Helt sikkert ikke, ikke for barna i USA, men det får forhåpentligvis flere her i Norge til å begynne å stille kritiske spørsmål. Ikke VamPus selvsagt, men kanskje andre ;O)

Min mening anbefaler...

I serien Min Mening anbefaler, anbefaler Min Mening i dag Alpeluens innlegg; Legaliser prostitusjon!

Tvang hjelper ikke narkomane

"Eks-narkoman takker tvangslov for livet" skriver VG i dag. Det handler om ei 33 år gammel tobarnsmor som ble tvangsinnlagt da hun ble gravid og har vært rusfri i ti år i dag. Det skal feires med flagg og Københavntur.

Først vil jeg si at det er fantastisk å lese om slike historier der folk har blitt rusfrie. Men jeg vil advare mot å tro at tvang er veien å gå i rusproblematikken. Ja jeg er enig i at gravide bør/skal tvangsinnlegges først og fremst på grunn av barnet. Men å gå derfra til å bruke tvang generelt ovenfor rusmisbrukere vil etter min mening og erfaring ikke hjelpe.

Det aller viktigste er å motivere en rusmisbruker til å slutte, det gjør man ikke ved tvang. For min egen del og mange jeg kjenner som fremdeles er og har vært rusmisbrukere virker tvang mot sin hensikt. Et eksempel er en kamerat som ble tvangsinnlagt på Renåvangen. Han var der i 1.5 år, det første han gjør når han blir "friskmeldt" er å ruse seg igjen. Hvorfor? Fordi han ble tvunget inn på en institusjon uten å være det minste motivert for det. 3 måneder etter "friskmelding" setter han en overdose og dør...! Så mye var den tvangsbehandlingen verdt.

Det er farlig å tro at alle rusmisbrukere egentlig ønsker å bli rusfrie, og at de kan tvinges til nettopp det. Slik er det ikke i det virkelige livet. Mange ønsker å ruse seg, dog kanskje med litt mer kontroll over bruken. De er ikke motivert for å slutte helt med narkotika. Slik var det også med meg, ingen tvangsbehandling ville ha hjulpet meg til å slutte hvis jeg selv ikke var motivert for det. Slik er det med svært mange som bruker narkotika, ihvertfall som jeg kjenner og jeg kjenner mange narkomane.

Også målet om totalavhold fra rusmidler er feil vei å gå hvis man vil hjelpe en narkoman til å leve et tilnærmet "normalt" liv. På det området er jeg enig med Nini Stoltenberg som sa på Standpunkt på NRK for en tid tilbake at å motivere til totalavhold er mye vanskeligere enn å motivere til at rusmisbrukeren skal få kontroll over sitt bruk.

Mer om bergensernes opprinnelse

For noen dager siden rapporterte Min Mening at bergenserne (Norvegicus Bergensis) stammet fra Afrika og at de kom rekende på ei fjøl til Bergen for ca 8000 år siden. Nå har vitenskapen kommet ett skritt videre.

Bergensernes opprinnelse er nå kommet enda et skritt nærmere en løsning, det har forskere ved Broad Institute i Cambridge, Massachusetts funnet ut. Bergenserne var mer enn gode venner med Sjimpansene har forskerne funnet ut. De hadde faktisk også sex med dem.

VG skriver: "Forskerne konkluderer med at bergenserne trolig hadde sex med sjimpanser i lang tid etter at de skilte lag og ble til to ulike arter."

Bergenser
(Norvegicus Bergensis)

Det viktigste med denne rapporten, er at man har flyttet grensene for når atskillelsen mellom sjimpanser og bergenserne skjedde. Hendelsen er en million år nærmere oss enn vi har trodd, sier assisterende professor i paleontologi Jørn H. Hurum ved Universitetet i Oslo, ifølge VG.


Min mening anbefaler...

Et meget godt innlegg om borgerlønn og liberalisme har Erlend Sand skrevet. Bør leses av alle. Kanskje særlig av sosialister...

Tall er vrient TV2-Nettavisen

TV2-Nettavisen skriver i dag: "Mens en femtedel av de som bor i Norge er utlendinger, er nærmere 20 prosent av innsatte utenlandske statsborgere".

Ja kan dere begripe det da TV2-Nettavisen? Tallene sier jo nemlig det samme. 20 prosent (en femdel) av de som bor i Norge er utlendinger, 20 prosent (en femdel) av de innsatte i norske fengsler er utlendinger. Det speiler befolkningen helt perfekt...

For en sensasjon, hva?


Oppdatering:

Etter en epost til TV2-Nettavisen har de nå rettet opp i talltullet sitt...!

Nytt dikt i diktbloggen

Den narkomane poeten har slått til igjen. Diktet som er publisert denne gangen skriver seg fra 16.09.2001 og heter "Ved avgrunnens rand"...

Dreper kvinner og barn - igjen

Det "fredselskende" landet Israel fortsetter sin drapskampanje mot palestinske kvinner og barn. CNN skriver: The Israel Defense Forces confirmed it conducted an airstrike targeting Mohammed Al Dahdouh. Palestinian sources also identified Al Dahdouh as a fatality and said three others were killed in the strike, a woman, her 4-year-old son, and the boy's grandmother.

Israels "colletoral damage" kan på ingen måte unnskyldes. Man bruker ikke kampfly mot kvinner og i hvertfall ikke mot barn. Hvis Israel ikke klarer å treffe sine mål uten å drepe uskyldige vil de aldri vinne den krigen disse "fredselskede" israelerne fører mot palestinske sivile.

Political Compass

Political Compass er visst blitt ganske populært her i bloggeverdenen den siste tiden. Intet unntak i denne bloggen, som jo er ganske politisk (innimellom).

Her er min score:
Economic Left/Right: -0.93
Social Libertarian/Authoritarian: -8.41

Tegnet inn på kartet ser det omtrent slik ut:
Political Compass

Jeg er ikke overrasket over resultatet. Liberalist som jeg er ;O)

Kinesisk konsentrasjonsleir i Sujiatun

Med det samme vi er inne på kinesiske forhold (jfr forrige innlegg). Min Mening fikk en e-post med oppfordring om å skrive litt om konsentrasjonsleire i Kina og hva som foregår der. Stikkord er organdonasjon.



Jay Nordlinger i National Review skrev den 30.mars: There is a horrifying story going around the world: In the northeast of China, thousands of prisoners are being held, so that they can be killed for their organs. The prisoners are practitioners of Falun Gong, the meditation-and-exercise system. The facility at which they are being held — called a "concentration camp" or a "death camp" — is at Sujiatun. Chinese human-rights activists believe that this name should cause the same shudders as Treblinka and the others.

Det er ikke snakk om organdonasjon etter mennesker som omkommer i ulykker eller dør av andre årsaker. Det er snakk om å fjerne organene mens menneskene enda lever og er friske. De rett og slett henrettes for at kinesiske myndigheter skal selge deres organer til både innenlandske og utenlandske kjøpere.

En lege fra dette stedet sa noe sånt som: ”Du kan ikke fatte min lidelse. Disse Falun Gong-utøverne var levende. Det ville vært lettere om de var døde, men de var levende.”

The Epoch Times skrev den 17.mars: About three-quarters of the 6,000 people died after their hearts, kidneys, corneas, or skin was removed; their bodies were then burned. This witness, whose family member participated in the removal of Falun Gong practitioners' organs, said that approximately 2,000 Falun Gong practitioners remain in the hospital. She was afraid that the authorities would kill all of them to destroy evidence.


Her ligger Sujiatun (merket rødt):
49 Xuesong Road, Sujiatun, Shenjang City, Liaoning Province, China.



Det er vanskelig, for ikke si umilig for meg å kontrollere sannhetsgehalten i disse påstandene, men jeg har gjort mitt beste for å finne ut så mye som mulig om nettopp dette emnet, og jeg håper også at norske og utenlandske medier vil skrive om denne saken. Det er viktig å spre dette budskapet om de kinesiske konsentrasjonsleirene ut til så mange som mulig.


Mer om denne leiren:
http://www.theepochtimes.com/211,111,,1.html

http://www.washingtontimes.com/national/20060323-114842-5680r.htm

http://www.zhuichaguoji.org/en/

http://www.tuidangservice.com/article.php/633

http://www.theepochtimes.com/news/6-5-10/41389.html






Takk til Peder Giertsen, Nettverk for menneskerettigheter i Kina for tips om denne saken.
Nettverk for Menneskerettigheter i Kina
Peder Giertsen, 930 87 548

Mer info om denne saken og andre tips kan sendes til minmening@netscape.net


Følger Vox Populi

Vox Populi tar til orde for at vi bloggere protesterer mot Kinas fengsling av Yang Tianshui i 12 år for oppvigleri. Denne protesten støtter jeg fult ut og oppfordrer alle andre til å gjøre som Vox Populi, nemlig å sende denne eposten til den kinesiske ambassaden:

---

To Ambassador Mrs. Chen Naiqing, Peoples Republic of China

Norwegian webloggers are protesting against the sentence on Yang Tianshui to 12 years in jail for subversion on May 16th.

It is not possible for us to understand and accept your verdict based on his “crime” was to post essays on the internet supporting a movement by exiles to hold free elections. He was freely expressing his opinion and posed no threat to state security. We argue that his actions were entirely within the Constitution.

We are concerned about the fact that Peoples republic of China is not supporting the freedom of expression, but withholds sensorship on the internet.

We urge you to bring our protest forward to your government.


---

epostadressen er  counsellor@chinese-embassy.no

(Fr)Per-Willy

"I den grad noe er typisk norsk, må det vel være å gå helt og fullt inn for et frivillig troskapsløfte" sier Frp's Per-Willy Andersen i følge VG. Snakk for deg selv din tulling (Fr)Per-Willy

Er det egentlig det (Fr)Per-Willy? Er det typisk norsk for nordmenn å sverge frivillig troskap til Norge? Selvsagt er det ikke det. Det er bare i militæret man blir tvunget til dette løftet; "Gud bevare kongen og fedrelandet".

Til helvete med kongen og fedrelandet. Vil du ta fra meg mitt statsborgerskap (Fr)Per-Willy? Vil du sende meg ut av landet fordi jeg ikke slikker rasshullet til statsmakta i Norge? Lykke til (Fr)Per-Willy, jeg kan love deg "helvete på jord" hvis du prøver...

"De færreste vil reagere negativt på at en slik seremoni gjøres obligatorisk" fortsetter (Fr)Per-Willy. Valgfrihetspartiet(?) Frp vil tvinge folk til å gjøre som Frp vil. Det er lite valgfrihet å spore i praksis i Frp's politikk. Frp's valgfrihet er en tvungen frihet...

Boikott "Sonen"

En ting er helt sikkert med dette landet vi bor i, og det er at det bor mange enkle og lettlurte sjeler her. Veldig enkle og veldig lettlurte faktisk.

Hvorfor mener jeg at nordmenn er enkle og lettlurte? Forklaring: Etter sendingene på TV2 går noe som heter "Sonen". Det går det en ulidelig spennende konkurranse (hahaha ja jøss) hver eneste natt. Det går ut på å sende inn en SMS akkurat i rett tid til å vinne.

En hel natts snakkng på "Sonen" lyder som følger: "Send melding nå, for nå er det like før jeg trykker på knappen, den som sender den første meldinga etter at jeg har trykket på knappen vinner ditt eller datt. Send melding nå, nå er det like før. Hvert øyeblikk nå, straks, nå haster det hvis du skal rekke å vinne, nå er det like før jeg trykker på knappen" osv osv...

Slik holder disse idiotene i "Sonen" på hele natta igjennom. Det som gjør at nordmenn er enkle og lettlurte sjeler er at de faktisk sender inn meldinger i håp om å vinne... Faktum er at ingen vinner noen ting som helst før "Sonen" har fått inn nok meldinger til å dekke kostnadene de har ved denne "konkurransen" de kaller det.

Det er ingen konkurranse i det hele tatt, det eneste poenget til "Sonen" er å få så mange som mulig til å sende inn meldinger. Ingen vinner noen ting hvis det ikke kommer inn nok meldinger i løpet av natta. Det som skjer da er at den såkalte "konkurransen" overføres til neste natt hvis det ikke er nok idioter som blir lurt.

"Kanskje trykker jeg nå, kanskje trykker jeg på knappen etter neste sang, kanskje, kanskje, kanskje". Jeg begriper ikke at folk lar seg lure altså...! Det handler overhodet ikke om førstemann til mølla, det handler om siste mann til mølla... Alle andre blir lurt trill rundt unntat de som står bak "Sonen"


Tog og hornmusikk

Ja ja, da var dagen over oss vi (ehem) alle gleder oss til. For min egen del har jeg ikke noe forhold til denne dagen. Det har jeg ikke hatt siden jeg gikk på barneskolen hvor is og pølser var høydepunktet.

Norges grunnlovsdag altså. Jeg kan strekke meg så langt som til å gratulere Norge med dagen, men som den europeeren jeg er føler jeg meg mer europeisk enn norsk. Jeg føler mer tilhørighet til EU og Europa enn til Norge.

Men som småbarnsfar er det vanskelig, ja nærmest umulig å la denne dagen passere i stillhet. Jeg kan ikke si at jeg gleder meg til å gå i tog, eller høre på taler og hornmusikk, men det må gjøres.

Men det er et lys i tunnelen. Puben åpner tidlig i dag og med en gang guttungen har fått med seg toget, fått i seg pølser og is til den store gullmedaljen og det er tid for han å komme seg hjem sammen med tanta hans, da vet dere hvor jeg skal oppholde meg resten av denne dagen. Da skal jeg drømme om Europa og et fremtidig norsk medlemskap i EU mens innholdet i ølglasset synker...

Norvegicus Bergensis

En ny slekt av aper er funnet i Afrika meldte Aftenposten for noen dager siden. Apeslekten har fått navnet Norvegicus Bergensis. Det er den store kjeften som gjør at forskerne er sikre på at dette er en tidlig stamfar til bergenserne, derav navnet Norvegicus Bergensis. Dette er også bekreftet ved hjelp av genetiske tester av de storkjeftede bergenserne.

Bergenserne og Norvegicus Bergensis er helt klart i svært nær beslektet sier direktøren ved avdelingen for pattedyr ved Field muséet i Chicago i USA, Bill Stanley. De er faktisk nærmere slektninger enn østlendinger og bergensere er sier Stanley. For å si det enkelt sier genetikerne at den er nært beslektet med østlendinger, men hodeskallen med den svære kjeften ligner overhode ikke på østlendingenes sier Stanley.

Forskerne mener at det var etterkommere etter denne apeslekten som først kom til Bergen, rekende på ei fjøl helt fra Afrika for omlag 8000 år siden. "Forsker-teamet beskriver funnet i tidsskriftet "Science Express", og advarer mot at apen allerede står i fare for å bli utryddet. Forskerne er i ferd med å foreta en opptelling, men mener det er færre enn 1000 gjenlevende eksemplarer av arten" skriver Aftenposten. Løsninger er i følge Stanley å tvangsflytte bergensere til Afrika får å få inn litt friskt blod, øke reproduksjonshastigheten og forhindre innavl. 10.000 bergensere burde holde til dette formålet mener Stanley.


Oppdatering:

Stanley foreslo først at disse ca 1000 eksemplarene av de tidligere bergenserne burde fanges inn å fraktes til Bergen for å integreres der, men det sa innvandrings- og integreringsminister, Bjarne Håkon Hansen, tvert nei til. Hansen sier at det ville gått på bekostning av andre mer trengende kvoteflyktninger så løsningen blir da altså å sende 10.000 bergensere til Afrika.

WeWillNotBeSilenced

En side med et bra budskap fant jeg i en kommentar hos VamPus. Budskapet er for viktig til å kun ligge i ett eller annet kommentarfelt.


We Will Not Be Silenced
WeWillNotBeSilenced.com

Patetiske demonstranter

Rett og slett patetisk og direkte latterlig var den demonstrasjonen mot Hamas i Oslo i dag. Hele 14 personer klarte de å mobilisere til den lille demonstrasjonen sin.

Ikke bare var disse personene patetiske og latterlige, de var også totalt uvitende om hvorfor de egentlig sto der, annet enn at de var motstander av Hamas. VG skriver: "Anne-Liv Gamlem ble utnevnt til talsperson for gruppen, men folkeretten hadde hun ikke noe forhold til. På spørsmål om de støtter Israel på tross av Israels brudd på folkeretten, fikk VG Nett opplyst av demonstrantene at de ikke kan så mye om folkeretten. Derfor ble det vanskelig å uttale seg om temaet."

Også en annen person uttalte seg til VG: "En av demonstrantene, Sindre Rudshaug, sier til VG Nett at det er problematisk at Hamas er demokratisk valgt. - Vi ønsker jo demokrati i Midtøsten, men vi mener at palestinerne har valgt feil, sier Rudshaug."

Fy faen altså, jeg tror jeg ler meg ihjel av disse gjennomtenkte og velformulerte uttalelsene. Disse personene kan nok ikke ha så veldig mye mellom ørene, det er også grunnen til at navnene er uthevet.

"Heng dem ut"-taktikk, sett dem i gapestokk og le av dem. Det gjør jeg, jeg lo rett ut når jeg leste om dem i VG i dag.


Oppdatering I:

Se også intervju med Gamlem her og døm selv

Oppdatering II:

Peterandrej skriver et "motsvar" til dette innlegget i sin blogg, men det han desverre gjør feil er å ta for seg en helt annen demonstrasjon der ei gammel dame blir angrepet, enn denne demonstrasjonen som jeg skriver om her.

Blair vil ha et autoritært styresett i England

Englands statsminister, Tony Blair's visjoner for det fremtidige England får meg til å lure litt. Hvilken vei begir England seg egentlig ut på hvis det siste forslaget fra Blair blir vedtatt?

Avisa The Observer skriver: "In a move which brought immediate criticism from human rights' experts, the Prime Minister wants the government to have the power to override court rulings. The move comes only days after Blair criticised a senior judge for preventing the deportation of nine Afghan refugees who hijacked a plane to Britain. Downing Street said he was determined to find a way around such 'barmy' court rulings."

Jeg blir litt bekymret for fremtiden til England spesielt og Europa generelt hvis det blir slik at staten skal kunne overkjøre domstolene i saker der staten er uenig med det retten kommer frem til. Det hele minner i meget stor grad om autoritære styresett.

Også grunnleggende menneskerettigheter har Blair ønske om å sette til side. En kilde i Downing street sier til avisen: "...the act could be further amended if British courts blocked moves to deport terror suspects on the basis of 'memorandums of understanding' that they would not be tortured"

Man ønsker altså kunne ha muligheten til å deportere personer selv der domstolene sier at det er overhengene sannsynlig at de vil bli utsatt for tortur hvis de deporteres. Det strider ikke bare mot engelsk lov, men også mot den europeiske menneskerettighetskonvensjonen.

Det eneste gledelige oppe i alt dette er at Blairs parti, Labour, falt som en stein under valget for få dager siden. Engelskmennene har fått nok av Blair og Labour ser det ut til. Heldigvis...

Dødfødt landbruk

"De rødgrønne vil skjerme landbruket. Så når kommunene nå får denne muligheten, er det ett viktig unntak: Landbrukseiendommer skal ikke skattlegges," skriver Nationen. Denne muligheten de refererer til er regjeringens signal om at kommunene skal kunne skattlegge også fritidseiendommer med eiendomsskatt. Nationen skriver videre: "Dette er godt nytt for bøndene. Det betyr at bønder som i dag i er ilagt eiendomsskatt, skal slippe."

Bøndene som fra før er Norges desidert største mottaker av sosialhjelp (kalt landbruksoverføringer) skal altså få enda mer støtte, slik at de skal slippe å måtte effektivisere og rasjonalisere og fortsatt kan gå rundt i den grønne FK-dressen og klø seg langt opp i ras*******. Å leve av 4 griser, 2 sauer og ei høne + statlige overføringer er bøndenes "levende landbruk." Dødfødt landbruk kaller jeg det...

Nordmenn, lutefisk og rasisme i USA

Denne må være dagens morsomste: "Hva gjør du hvis du får rotter i huset ditt? Du legger lutefisk i entréen. Etter et par uker er du kvitt rottene, men du har 10-12 nordmenn boende hos deg." Det er vinneren av vikingprinsessekåringen i byen Poulsbo i USA, Jasmine Campbell som uttalte disse ordene under kåringen skriver Aftenposten. Byen Poulsbo ble grunnlagt av nordmenn på slutten av 1800-tallet.

Mitt forhold til denne matretten(?) de kaller lutefisk er nok mer anstrengt. Fisk som er tørket for så å bløte den opp igjen er ikke noe jeg frivillig spiser.

Men alt er ikke bare fryd og gammen i Poulsbo, saken har også en skyggeside. Det har nemlig falt noen tungt for brystet at ei "farget" jente blir valgt til vikingprinsesse, for det har kommet rasistiske e-poster til vikingfestivalens kontor etter at Jasmine vant denne prinsessetittelen. Desverre, for Jasmine er ei vakker jente som meget vel kan representere norske vikingprinsesser.


Reinsdyr på Snøhvitfeltet?

Den samme Sara som i forrige innlegg står det mer om i Aftenpostens artikkel: Sara mener utbyggingen av Snøhvitfeltet og ilandføringsanlegget på Melkøya er et typisk eksempel på at samene burde fått kompensasjon både i kroner og i arbeidsplasser. "Dette er et tradisjonelt reinbeiteområde hvor samene er blitt fordrevet. Norge er veldig opptatt av å sikre urbefolkningers rettigheter i andre land, men ikke i Norge," sier han.

Beiteområde på Snøhvitfeltet? Det skulle jeg likt å sett. Melkøya, kanskje, men det er tross alt kun snakk om ei bitte lita øy utafor Hammerfest. Selve byen Hammerfest opptar et atskillig større område enn Melkøya.

Snøhvitfeltet derimot ligger mange, mange sjømil til havs. Der har ikke en same satt sine ben. Hvis samene har blitt fordrevet fra Snøhvitfeltet så foreslår jeg at de får det området tilbake, så kan de flytte dit med reinsdyrene sine.

Et grovt overtramp

"Vi kan ikke lenger stå med luen i hånden og tigge penger," sier visepresident i Sametinget, Johan Mikkel Sara (Aftenposten)

Nei, dere kan slutte å knulle småjenter i Kautokeino og begynne å jobbe for penga i stedet.

Døden og trimming

"Dødssyke bør trimme" skriver forskning.no.

Ikke nok med at man ligger for døden, men man skal faenimeg også trimme... Nei, jeg håper jeg dør brått og brutalt slik at jeg slipper å trene også.

Det får være nok at man skal dø om jeg ikke skal måtte trene i tillegg.

Endelig er nye deler på plass

Endelig... endelig... endelig er det nye hovedkortet på plass sammen med den nye prosessoren. Endelig kan jeg pakke ned igjen den gamle bærbare reservemaskin og forhåpentligvis vil jeg ikke få behov for den igjen. Men man vet aldri, så den blir nok liggende å samle støv ett eller annet sted.

Foreløpig har jeg valgt å holde meg til Windows og ikke bytte til Linux Ubuntu, selv om jeg er meget godt fornøyd med Linux som jeg har kjørt de siste ukene på den bærbare. Grunnen til det er at jeg enda ikke har vokst fra spill og de aller fleste spillene kan man ikke kjøre i Linux, desverre. Så inntil det problemet er løst vil nok Windows være å finne på denne maskin...

Spill er altså den eneste grunnen til at jeg i dag fortsetter med Windows. Det er igrunn litt trist, for på alle andre områder så finner jeg Linux Ubuntu bedre enn Windows.

SV og økte forskjeller

Under debatten i Holmgang på TV2 i kveld sa finansminister Kristin Halvorsen (SV) noe sånt som: "Den viktigste kampen er kampen mot økte forskjeller i samfunnet, det kjemper vi for hver eneste dag i regjeringen".

Det er ikke slik at det er de økte forskjellene som er problemet og bør bekjempes. Det spiller overhodet ingen rolle hvor mye rike folk har hvis de som har minst har nok. Det er nemlig slik at det er kampen for at de som har minst skal få mer som er viktig, ikke at de som har mye får mindre.

Jeg driter i hvor mye Røkke, Vollevik eller sogar naboen har så lenge jeg har nok til å brødfø min familie og gi min sønn det "alle andre" har råd til. Hvor rike disse "alle andre" er er helt uvesentlig så lenge jeg (og de andre fattige) har nok.

Regjeringen og Kristin Halvorsen har rett og slett feil fokus når det er forskjellene som skal bekjempes. Det er en ren misunnelsespolitikk. Det viktigste er at ingen blir utstøtt pga dårlig økonomi, ikke hvor god økonomi de rike har...!


OPPDATERING:

Kanskje regjeringens kamp mot økte forskjeller er å presse de rike ut av landet (jfr. Fredriksen). Med færre rike i landet blir forskjellene mindre av seg selv...

Kvinnelige septikktømmere

For noen dager siden, eller rettere sagt; for noen netter siden lå jeg å tenkte litt på denne kvoteringsordningen som hu fra Elverum, Sylvia Brustad, så varmt snakker om. Vi vet jo alle hvordan det gikk med hennes forrige prosjekt; Brustad-bua.

Det ble ikke noe ut av det da, men i dag tok jeg meg en (i mine øyne) velfortjent tur på puben og satte meg ned og åpnet Dagbladet. Dagbladet, dere vet denne feministblekka som tidligere presenterte nyheter.

Vel, vel. Jeg satt nå der med denne såkalte avisa, men jeg skulle ikke bla langt før jeg så noe jeg kunne skrive en blogg om og som passet til mine nattlige tanker noen dager tidligere. Det fant jeg allerede på side 2 i lederspalten (eller "underlederspalten") hvor (under)overskriften var "Mannshysteriet"

Et lite utdrag: "På de fleste andre samfunnsområder, innen næringsliv, media, kultur og akademia, er det fortsatt få kvinner i ledende posisjoner. Det viser hvor vanskelig det er å bryte opp inngrodde maktstrukturer med holdninger alene."

Feministblekka Dagbladet slår altså et slag for at kvinner SKAL inn i viktige maktposisjoner i samfunnet. Jeg mener at kvinnenen først burde begynne med drittjobbene før de skal "ligge seg til toppen."

Et lite eksempel: Hvor mange kvinner er det som er søppelkjørere, septiktømmere eller kloakkrensearbeidere? Hører vi noengang at rødstrømpene roper; "vi vil bli septikktømmere, kvoter oss inn"? Nei det gjør vi ikke. Kvinnenen, ja de vil kun kvoteres inn i maktposisjoner de.

Jeg skal gi min støtte til kvoteringsordningen inn i styrerommene den dagen vi har kvotering som sier 40% mannlige sykepleiere, 40% kvinnelige septikktømmere etc etc. For hvorfor skal det være 40% kvinnelige styremedlemmer i et septikktømmerfirma når arbeidsstokken er 100% menn???

Anbefaling

Hvis det fremdeles finnes noen der ute som mener at det er "demokrati og frihet" som legger grunnlaget for USAs politikk og ikke "olje og gass" anbefaler jeg dere å lese innlegget til Vox populi: Dobbeltmoral er også en form for moral.

Jeg sier ikke mer...!

Skor meg på VamPus

VamPus skrev i en kommentar til innlegget mitt "Barnemishandling i USA; del 4 + VamPus-hyling" dette: "Ser at du har oppdaget trikset for å få "mest lest" på bloggrevyen - nemlig putte VamPus-kritikk i overskriften. Nice."

Trekker virkelig navnet VamPus så mange lesere via Bloggrevyen altså eller er det kun hennes egen forfengelighet som spiller inn her? Dette må selvsagt testes, siden jeg kun pinger Bloggrevyen og svært sjelden besøker den siden selv.

Kanskje jeg burde besøke Bloggrevyen oftere og ikke bare "utnytte" tjenesten på det groveste...? En ting er i hvertfall helt sikkert og det er at det ikke kom noen flere besøkende enn vanlig til denne bloggen, selv om det altså sto VamPus i overskriften.

Dessuten er jo "mest lest" på Bloggrevyen helt uinteressant, det som teller er jo antall besøkende her i bloggen, ikke hvor mange som klikker seg inn hit via Bloggrevyen.

Vel, vel. Da prøver jeg herved med VamPus i overskriften igjen så ser vi hvordan det går. Følg med på "mest lest" hos Bloggrevyen, dette kan bli spennende altså...

Inntrykk etter fordomsprøven

Fordomsprøven brer om seg her i bloggverdenen og jeg ser ingen annen utvei enn å publisere mitt resultat også.

Jeg tok testen for noen dager siden etter oppfordring fra Martin (som jeg tror var først ute med denne testen) og la resultatet i kommentarfeltet der, men publiserer det nå her også:

---

Din Score: 15 (0=best - 50=dårligst)
Dette er bra! Du er en som ikke ønsker å være fordomsfull, og får det i stor grad til! Du prøver å se situasjoner fra annet ståsted enn ditt eget. Kanskje er du en som har venner som tilhører andre trossamfunn, samfunnslag og ståsted i livet enn deg selv
?

---

Av resultatene jeg har sett hos flere bloggere så tyder det på at vi bloggere er lite fordomsfulle, heldigvis. Jeg har enda ikke sett resultater hos noen som har tatt testen som viser at de er fordomsfulle.

Det behøver selvsagt ikke bety at det ikke finnes de som er fordomsfulle der ute, kanskje de rett og slett lar være å publisere sitt resultat. Men foreløpig er inntrykket at bloggere stort sett er fordomsfrie og det er gledelig...!

Barnemishandling i USA; del 4 + VamPus-hyling

Skal vi være rævslikkerene til et land som behandler sine barn på den måten USA gjør? Kan vi fortsette å stille oss bak det bedritne systemet i USA som fengsler 14-åringer på livstid?

Jeg har tidligere skrevet om USA's behandling av sine barn; her, her og her

Denne gangen er det en sak av alvorligere karakter enn det jeg har skrevet om tidligere. I dagens VG kan man lese om en 16 år gammel gutt som er dømt til livstid i fengsel for et drap på en bussjåfør. Drapet ble utført da gutten var 14 år og han har sittet fengslet siden den gang.

14 år gammel og resten av livet bak murene. Ingenting unnskylder handlingen, men likevel. 14 år og resten av livet i fengsel henger ikke på greip. Det er barnemishandling av groveste slag utført med loven i hånd i USA. Landet Støre og alle norske regjeringer slikker rasshølet til, med hederlig unntak av SV-politikere.

Min forakt for USA øker proporsjonalt med deres behandling av barn. Man kan mene mye og mangt om Irakkrigen, Guantanomo etc etc, men amerikanernes behandling av barn er i mine øyne mye verre enn alt det andre tilsammen.

Og nå synes jeg at jeg hører VamPus hyle i bakgrunnen: "Hva med Irans behandling av homofile etc etc hvorfor skriver du ikke noe om det?". Joda VamPus, Iran er ikke noe bedre enn USA det er helt riktig. Men, og det er viktig, USA er (i teorien) et land tuftet på rettferdighet og frihet og menneskelige ideer og rettigheter, det er ikke Iran.

Og ikke minst; er Iran et land USA liker å sammenligne seg med? Jeg tror ikke det, men likefult er Iran og USA nesten helt på linje når det gjelder deres behandling av barn. Faktisk så er USA verst i hele verden når det gjelder sin behandling av barn. I USA sitter over 2000 fengslet på livstid for forbrytelser begått før fylte 18 år, i resten av verden tilsammen er tallet 12...!

I tillegg er det kun 2 land som ikke har ratifisert FN's barnekonvensjon, nemlig USA og Somalia. "Land of the free"...? Ikke for barna ihvertfall...

Effektive i Kunnskapsdepartementet

Det er hyggelig å se at effektiviteten er på topp i Kunnskapsdepartementet nå med den nye regjeringen. Den 26.november sendte nemlig jeg en epost til dette departementet med spørsmål om hvor mye staten subsidierer hver barnehageplass.


I går(?) kom svaret:

Viser til din henvendelse på e-post av 26. november 2005 vedrørende hvor mye det koster staten å subsidiere maksprisen på 2 250 kr pr barn.

Våre beregninger viser at offentlig støtte (kommunene+staten) utgjør gjennomsnittlig omlag 6000 i mnd pr barn. Det resterende dekkes av  foreldrebetalingen.

Mvh,
Marit R. Solheim
Barnehageprosjektet
Kunnskapsdepartementet
Tlf 22 24 25 46

Bedre sent enn aldri kan man kanskje si, men 6 måneders svartid på et så enkelt spørsmål da gitt?

Moro med PC

Oppdateringer, nye innlegg etc etc har overhodet ikke gått som planlagt i denne bloggen etter min noe ufortjent lange påskeferie. Det skyldes at hovedkortet mitt har funnet det for godt å avgå med AFP, altså alt for tidlig pensjon.

Uansett hva jeg lokker med av løsninger (mer fritid, bedre betingelser mm) så har altså dette kortet bestemt seg. Det vil rett og slett ikke mer. Dermed er den midlertidige løsningen her i huset å benytte meg av en gammel bærbar Compaq-maskin som slett ikke lever opp til dagens standard.

Så inntil mitt nye hovedkort kommer i posten fra Multicom så blir det ikke like ofte oppdateringer som dere var vant til fra før jeg dro på min påskeferie, simpelthen fordi det er så utrolig kjedelig å sette seg ned med en pc som ikke akkurat jobber med lynets hastighet.

På den positive siden så får jeg ihvertfall nå tid til å testet ut Linux Ubuntu skikkelig, for det er det som er operativsystemet i denne bærbare Compaqen, og så får tiden vise om det er denne Linux-versjonen som blir å finne også når mitt nye hovedkort er på plass.

Sa jeg hovedkort? Ja for det holder selvsagt ikke å kun bytte hovedkort hvis man skal følge med på utviklingen oppdaget jeg. Jeg hadde nemlig et socket-A AMD hovedkort, og det lages jo ikke lenger prosessorer til den typen hk. Så for å ha et hovedkort som er oppgraderbart også i fremtiden valgte jeg å bytte til et pentium-basert hovedkort og da måtte jeg selvsagt også ha en pentium prosessor. Følgende er da at jeg blir sittende med en AMD prosessor som virker, men som jeg ikke får brukt...

Piuh, moro med PC gitt...