Norske tollmurer er u-landsfiendtlige

I de pgende WTO-forhandlingene har regjeringen Bondevik n en meget stor mulighet til vise at han bryr seg om og nsker hjelpe fattige mennesker i u-land. Det er ingen ting somkan hjelpe disse landene bedre enn om vi senker tollmurene p landbruksvarer. Det er i all hovedsak innen landbruk at mange av de fattigste landene har noe eksportere og da m vi gi dem tilgang til vre markeder slik at de fr solgt varene sine.

Dette vil selvsagt norske bnder ikke at skal skje. Og det av den enkle grunn at de faktisk vil tape i kampen mot importert mat. Ikke ndvendigvis fordi importert mat er s mye bedre enn vr egen, men fordi de ikke har mulighet til konkurere p pris. Og dette er et viktig moment. Skal vi ha et levedyktig landbruk her i landet s er vi ndt til beskytte det mot u-landenes konkurranse p pris og det eneste effektive virkemidlet er tollmurer. I tillegg til effektivisering og sammensling av mindre bruk.

Jeg mener at vi faktisk har rd til begge deler, men vi m vre villig til det. Hvis vi skal senke/fjerne tollmuren p importert mat fra u-landene og samtidig beholde "bonden" her i landet m subsidiene til landbruket kes suksessivt med at importtollen settes ned. Det er selvsagt ikke s enkelt f til, eller ihvertfall f velgerne til godta. For landbruket her er jo meget hyt subsidiert fra fr. Men vi har faktisk rd til gjre det slik her i landet. Og det er mye bedre hjelpe et u-land gjennom handel enn det er pse millioner og milliarder til dem i u-hjelp.

Det er ogs et stort paradoks (ganske flaut paradoks ogs) at A/S Norge nskeratWTOfjerner importvernet disse u-landene har mot fisk slik at vi skal f mye bedre markedsadgang for fisken vi eksporterer, samtidig som vi prver niholde p vrt eget importvern av landbruksvarer uten at vi vil gi dem samme markedsadgang.


Skammens Norge

Sosialkontorene og "lov om sosiale tjenester" har igjen vist sitt sanne ansikt her i landet. Loven og kontorene som er ment å hjelpe folk i en vanskelig situasjon unner ikke sine klienter en krone ekstra å rutte med.

Sist nå er saken der en mor som er aleneforsørger har en 15 år gammel sønn som ville ta seg sommerjobb for å tjene noen kr... Sosialkontoret trakk da i morens stønad det samme beløpet som gutten hadde tjent.

Dette er et soleklart eksempel på et vår statsminister og regjering er mer opptatt av å bekjempe fattigdom utenlands uten å bry seg om de fattige her i landet. Andre eksempler på dette er at de har fjernet feriepenger av dagpenger og arbeidsledige sykemeldte får heller ikke feriepenger selv om de får sykepenger...

Stå på Bondevik, fortsetter du sånn vil vi snart ikke ha fattige igjen her i landet fordi de sulter ihjel. Fin måte å bekjempe fattigdom her hjemme på...


Ndverge og rovdyr

Kan man egentlig påberope seg nødverge for å redde husdyr fra rovdyr? I følge norsk lov så kan man det, men jeg mener at det burde man ikke ha lov til. Det er bare hvis rovdyr truer mennesker på liv og helse jeg mener at man burde kunne påberope seg nødverge.

Et rovdyr ser desverre ikke forskjell på dyr som er lov å spise og hvilke dyr det ikke har lov til å spise og det er ikke enkelt for en flokk sauer å fortelle rovdyret at de er ulovlig bytte...

Ikke en gang et menneske må bøte med livet her i landet hvis det begår drap og hvis man skyter en sau ulovlig får man kanskje en bot og betinget fengsel, men et rovdyr må bøte med livet hvis det tar feil bytte... Hvor er logikken?

Hvis man trekker sammenligningen over til hunder så kan hunden bli avlivet hvis den angriper husdyr, men hundene skal være under kontroll av eierne (i bånd etc) og for jakthunder var det i hvertfall slik tidligere at man måtte "dressere" dem med strømhalsbånd for å forhindre angrep på sau, men skal man fange inn rovdyr og "dressere" rovdyrene på samme måten? Nei jeg tror ikke det.

Jeg mener at rovdyr må få være rovdyr og så får vi som samfunn betale bøndene for eventuelle rovdyrskader... Her vil kanskje noen rope opp og si, "tenk på lidelsene til sauene, hvaordan skal vi betale for dem?" Ja og tenk på lidelsene til elgkalven/elgen som blir tatt, eller rådyret eller haren... Vi kan da ikke forby rovdyrene å jakte i det hele tatt og gjøre dem alle til vegetarianere, eller???


USA mot tortur

USA's president George W. Bush uttalte i dag at de vil bekjempe tortur verden over. Et bra sted å begynne for dobbeltmoralisten Bush og hans administrasjon må vel være å feie for egen dør først og fremst. Det gjelder spesielt den behandlingen fangene som sitter på Guantanamo-basen hvor det har kommet troverdige rapporter om tortur ifølge menneskerettighetseksperter fra FN.

Andre steder må selvfølgelig også gjøres noe med før Bush vil fremstå som troverdig i sine uttalelser, som f.eks i Irak og Afganistan .

Bush sier; "alle som lever under tyranni og håpløshet skal vite dette: USA vil aldri ignorere undertrykkelsen eller unnskylde undertrykkerne. Når dere krever deres frihet, vil vi stå bak dere". Dette er jo ikke akkurat hva USA har vist at de gjør i praksis da...


Hvor mye skal barna beskyttes

Leser i dagens VG om heldekkende solbeskyttelsesdrakter... Jeg kan med hånden på hjertet si at mitt barn skal ALDRI kle seg i heldekkende drakt utendørs for å beskytte seg mot solen altså. En ting er å bruke solfaktor for å hindre forbrenning, men når man skal begynne å kle på barna så de går rundt som små mumier, da går det for langt...

Jeg synes det begynner å nærme seg hysteri med alt som barna skal beskyttes mot. Man tålte da å få skrubbsår før, men i barnehagene i dag er alt som kan gi skrubbsår osv. forbudt. All lek skal nå være pedagogisk riktig (dvs. at de skal lære noe av det) og ikke bare lek og moro lenger og nå kommer altså denne drakten...


Tilbakeskrittet i Iran

Iran har tatt mange steg tilbake på veien mot demokrati og respekt for menneskerettighetene etter at den ultrakonservative borgermesteren i Teheran, Mahmoud Ahmadinejad, vant presidentvalget.

Det er selvsagt vanskelig for oss å forstå hvorfor Iranere velger en slik mann til presidentembedet, men jeg synes like fullt det er synd for Iranere at de velger en slik vei...

Det ville vært gledelig sett ikke bare fra et vestlig ståsted, men for hele regionen om Iran hadde gått videre på veien mot demokrati og frihet for sine innbyggere og vært et foregangsland som kunne inspirere flere land i regionen til å tenke nytt.

Jeg er ikke enig i president Bush sin påstand om at Iran er en del av ondskapens akse, jeg mener at Iran har mulighetene til å bli en økonomisk stormakt i regionen, men da må folket i Iran ta et oppgjør med de konservative og ikke minst med prestestyret i landet.


Her gikk Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg som gikk er ivrig motsteander av privatskoler, gikk selv på Steinerskolen... Kanskje man forstår hans motstand hvis man leser dette fra dagbladet (he he he) http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/06/24/435558.html

Ulvejakt igjen

Igjen har fylkesmannen i Hedmark bestemt at en ulv skal felles i følge Nationen... Dette bare dager etter at vi har sett i aviser at det trolig ikke vil bli noe yngling av ulv i Norge i år. Når skal vi klare å forvalte naturen i Norge på en skikkelig måte? Den ulven det er snakk om har skadet eller felt 10 sau i Engerdal... Sau som ikke er en naturlig del av norsk fauna. Jeg klarer ikke å fatte hvorfor bønder som er så uansvarlig å slippe sauer på utmarksbeite uten tilsyn skal få trumfet igjenom viljen sin og felle nok en av de få ulvene vi har her i landet... Det er nesten så en skulle tro at bønder forventer 0 tap ute i naturen og hvis det først blir tap, så er det ihvertfall ikke bøndene sin feil... Det er en ting som er helt sikkert og det er at det ikke er ulven som er "den store stygge ulven" her, men lovgivinga! Det burde være forbudt å slippe sau ut på utmarksbeite uten tilsyn, det er rett og slett dyreplageri å slippe et ut et dyr som er så utrolig treg til bens ut i naturen...


Sommerparade i Oslo

Endelig er den tilbake i Oslo og Carl-Johans gate med megaparty på Rådhusplassen på kvelden... Jeg snakker selvsagt om Sommerparaden, eller Summerparade som den heter i år. Denne utskjelte, narkotikafylte, men akk så fantastiske paraden er tilbake den 30.juli i år etter ett års fravær.

Jeg må ærlig innrømme at jeg savnet den i fjor sommer, det var nesten som om sommeren ikke kom da ettersom det ikke ble noen sommerparade på meg... Minnene fra 2003 paraden fylte meg med glede selv om man nesten druknet i regn og med torden som vi ikke hørte i all den herlige trancemusikken som kun passer til slike parader og gigaparties på Aiya Napa & Ibiza (har vært begge steder)

Kort sagt: JEG GLEDER MEG STORT.... så til alle; merk av datoen 30.juli det er da det skjer...


Hu er dronninga mi

Så på programmet "hu er dronninga mi" på NRK nå... Det er helt forferdelig hvordan den norske stat behandlet tatrene her i landet - og dette helt frem til for bare noen få år siden. Det er en mørk skamplett i norges historie.

Jeg kjenner personlig to av barna til Jenny Johansen, Nora og Jan Willy Pettersen så jeg kjente denne historien fra før, men like fult gjør det et sterkt intrykk på meg å se den på TV nå i kveld...


Bilder av guttungen

3 bilder av Mikael sønnen min Mikael som nå er 11 måneder...

 

 


Endelig Jane Seymour toppls

Endelig skal Jane Seymour vise puppene sine på film i filmen "Wedding Crasher". Litt sent vil kanskje mange si siden Jane Seymoure nå er blitt 54 år, men bedre sent enn aldri sier jeg... Muligens fordi hun var en av 80-talls babene som hang på veggen min på gutterommet, hun var jo tross alt en Bond-pike


Fred???

Jeg tror ikke det vil bli fred i midtøsten før Israel fjerner alle nybyggerne i Palestina. Men det må også sies at palestinske grupper slik som f.eks Hamas & Islamsk hellig krig (Jihad) også må bekjempes med alle midler. Etter min mening så er den beste måten å bekjempe disse terrororgansasjonene på å fjerne rekruteringsgrunnlaget. Dvs at hvis Israel trekker alle sine styrker ut av Palestina og fjerner alle bosetningene og lar palestinerne få styre seg selv i eget, fritt land så er det mye vanskligere å rekrutere folk til terrorhandlinger. Noen ekstremister vil det nok være igjen uansett desverre, men de vil bli mye færre...


Team Catch-Gamer til semifinalen i World e-Sports Games

Team Catch-Gamer til semifinalen i World e-Sports Games (WEG) i Seoul - Sør-Korea. Det er over 2 millioner i førstepremiepotten. Det spilles det mest populære multiplayerspillet som finnes på markedet i dag, nemlig Counter-Strike...

Jeg spiller Counter-Strike selv også og synes det er et fantastisk morsomt spill. Klanene jeg spiller for heter Clan-Executive (Counter-Strike 1,6) og NO(r)WAY (Counter-Strike Condition Zero). Hvis det er noen spillere der ute som ikke er med i noe team så kan det søkes om medlemskap på www.catchgamer.no og gå inn på klanene


Bensinprisen over 11 kroner

Joda, nå har prisen på bensin passert 11kr literern i oljelandet Norge og som vanlig skylder man på høye råoljepriser på verdensmarkedet. Det er jo i og for seg riktig, MEN man skal ikke glemme at her i Norge tar staten mye i avgifter av allerede tungt avgiftsbelagte billister.

Prisen på bensin i Norge kunne fint holdt seg langt undet 10-tallet om ikke den fattige statskassa hadde sårt trengt mer penger...


Alkoholpriser p utesteder

Endelig har utelivsbransjen vis oss hvor mye de egentlig tjener på alkoholen de selger. I Tromsø får man nå to halvlitre eller to drinker for prisen av en og likevel tjener de penger!

Det betyr jo kort og godt at med normalpriser har de over 50% avanse, for jeg har ingen tro på at bransjen i Tromsø har planer om å selge med tap i hele sommer...


Kvarmes homofile nederlag

På tross av at Biskop Ole Christian Kvarme er en motstander av homofilt samliv/partnerskap blant prester har Oslo bispedømmeråd ansatt Nils Jøran Riedl som studentprest selv om han er registrert i homofilt partnerskap.

Dette er en gledelig seier for alle, ikke bare homofile, men også de som er motstander av "mørkemenn* som vil stigmatisere og utestenge enkelte grupper i befolkningen


Hagen vs. Regjeringa

Endelig tør Fremskrittspartiet og Carl I. Hagen å sette makt bak ordene og si at Bondevik MÅ gå etter valget, uansett hvilket parlamentarisk flertall det blir. Det er på tide at hver 5 norske velger blir hørt og tatt på alvor.

Jeg håper dette vil være en vekker for den arrogante holdningen som regjeringspartiene har vist og fortsatt viser Frp. Selv i nyhetene på både NRK og TV2 i dag sier Solberg og Sponheim at Frp (les Frp sine velgere) ikke kan tas på alvor...

Jeg heller foreløpig til Ap, ihvertfall så lenge den regjeringen som sitter nå har tatt fra og fortsetter å ta fra arbeidsledige og arbeidsledige sykemeldte sine feriepenger. Jeg synes det er ganske arrogant av Bondevik å si at han vil bekjempe fattigdom når han fjerner dette fra de som kanskje trenger det mest, inkludert meg selv som forsørger en familie på 3 på lusne 150000kr i året...