Min Mening m reise

Min Mening må reise bort i en liten stund selv om ferien er over for min del. Blir borte ca 2 uker. Her vil dere ikke finne gjesteskribenter eller andre viderverdigheter mens Min Mening er bortreist.

Oppdateringer vil kunne forekomme, men desverre ikke så hyppig som nå pga liten tilgang til datamaskin og nett...

Min Mening anbefaler...

Røverdatter i Mattisborgen får dagens anbefaling fra Min Mening. Innlegget kaller hun "Jørgen Hattemaker og Kong Salomo"

Anbefales på det sterkeste...

Svar til Saccarina

Jeg synes du burde tatt med mitt svar til den kommentaren også, ikke bare klippe og lime vilt ettersom det passer til ditt poeng...

Og ikke bare mitt svar burde vært tatt med, men hele det "klipp og lim"-opplegget er tatt fullstendig ut av sammenhengen...

Det er nesten så jeg mistenker at du jobber i VG eller Dagbladet...

På meg så virker det som om det er Bush-retorikk som gjelder hos de store forkjemperne for feministene. Med Bush-retorikk mener jeg at  "enten er dere med oss eller så er dere mot oss".

I innlegget mitt, som denne samboeren til Lea svarte på så skrev jeg: "Det er ikke noe galt i å være testosteronbefengt, det er ikke noe galt i å like kvinnerumper uansett størrelse, det er ikke noe galt i å like kvinner for kvinnens skjønnhet selv om Mihoe skriver: "Ukens kvinne kunne altså aldri vært en uattraktiv dame som var veldig flink til det hun drev med. Det viktige er at de "får testosteronet i testiklene til å boble over".

Mihoe har ikke skjønt det at konteksten er viktig. F.eks når en mann er tiltalt i en straffesak er det revnende likegyldig om den kvinnelige advokaten er en bimbo eller tvillingsøstera til Madam Mim så lenge hun gjør en god jobb. I den konteksten blir hun faktisk vurdert ut fra hvilke kvalifikasjoner hun har og ikke hvor store pupper hun har."

Disse ordene står jeg ved. Jeg er for likestilling, jeg er for likelønn og jeg er for at kvinner og menn skal ha de samme mulighetene. Uten unntak...

Uten unntak betyr også at menn ikke skal ha særrettigheter i forhold til kvinner, det betyr at menn skal stille på like vilkår som kvinner.

Det betyr også at kvinner ikke skal ha særrettigheter i forhold til menn (jfr kvotering, 40 prosenten etc)...

Er jeg en kvinneundertrykker og mannsgris fordi jeg mener dette?

Og dessuten; skal du kjempe med troverdighet for likestilling så bør du slutte med "klipp og lim" etter ditt eget forgodtbefinnende. Det er ikke troverdig å plukke ting rett ut av sin sammenheng på den måten du gjorde her...

Forøvrig ble dette svaret så langt at jeg også velger å publisere det i min blogg...!

(innlegget jeg svarer på finner dere her)


Pill rttent innhold

Vi kan ikke slå oss til ro med at sosial nød blir dekorasjon i våre hovedgater. Det er også viktig i forhold til at turismen øker i Oslo på sommeren og hva slags inntrykk utlendinger får av Oslo og dermed av Norge
Byrådsleder Erlig Lae til Dagbladet

Er det ikke helt forferdelig at de stakkars turistene må oppleve noe slikt i hovedstaden? Det er helt for jævlig altså...! Nei her må det sterkere lut til for å få Oslo så skinnende ren som byen i følge Erling Lae burde være.

Sannheten om de sosiale forholdene for de narkomane i Oslo, det vil visst ikke Lae at andre skal få se med egne øyne. Lae vil heller vise frem en falsk fasade av en by der problemene blir stuet vekk og gjemt for turistene som forviller seg til hovedstaden, i stedet for å gjøre noe med problemet.

Når man gjør rent gulvet hjemme feier man ikke skrotet under teppet og håper det ikke kommer frem igjen, men det er nettopp det som er Laes medisin for å vise frem en "skinnende by", fri for de sosiale problemene Oslo står ovenfor. Lae vil gjemme problemet i stedet for å gjøre noe med selve kjernen i problemet, nemlig gi de narkomane et tilbud som hjelper dem til å leve fullverdige liv, med eller uten narkotika.

"Jeg er opptatt av at vi skal ha et byliv som er så trygt at bestemor og barnebarn kan spasere uforstyrret", sier byrådsleder Erling Lae. Jeg er opptatt av at de narkomane skal få et fullverdig tilbud. De narkomane er slett ingen forstyrrende trussel mot bestemor og barnebarn slik Lae ser ut til å tro. En mer plagsom ingrediens i Oslos gater er nemlig alle de jævla selgerne som skal prakke på deg alt mulig drit.

Oslo minner mer og mer om en spansk strand der juggelselgerne florerer...

Og det er ikke selgerne av =Oslo jeg snakker om

"Vi kan ikke slå oss til ro med at sosial nød blir dekorasjon i våre hovedgater" sa Lae. Vel man får den dekorasjonen man koster på seg. Hvis man ikke er villige til å betale for en ny dekorasjon så hjelper det ikke å gjemme den gamle. Råflotthet koster, det holder ikke med billige løsninger.

Kjære Erlig Lae, de som lider i Oslos gater er hverken bestemor, barnebarn eller turister. Det er de narkomane. Der er dem du burde hjelpe. Da mener jeg hjelpe skikkelig, ikke bare pynte på fasaden når innholdet fremdeles er pill råttent...

En eksnarkoman får abstinenser av å se slike bilder gitt.

Bildet er forøvrig stjålet fra Dagbladets artikkel. Fotograf: Truls Brekke

Min Mening anbefaler...

Min Mening anbefaler i dag, ikke bare ett innlegg, men en blogg, skrevet av en som kaller seg Shoaib. Bloggen heter "Muslimen" og er interessant fordi man får et muslimsk syn på mange saker.

Jeg oppfordrer alle andre til å lese bloggen som Shoaib har...

Ikke send ut Mullah Krekar

For en som er en så liberal person som det jeg er så er det min overbevisning at vi ikke burde sende Mullah Krekar ut av landet. Selv ikke etter den siste tidens uttalelser. Eller kanskje spesielt ikke etter de siste mediebegivenheter i denne saken.

Kom deg ut landet Krekar
(Bildet er hentet fra Trond, som har et annet syn på saken enn meg)

For meg er det nemlig slik at jeg også vil kjempe for verdier og uttalelser som jeg overhodet ikke liker eller kan stå inne for nettopp fordi jeg forsvarer retten til å ha slike meninger og slike holdninger uten at det skal få konsekvenser. Jeg er motstander av at man på grunn av upopulære meninger skal kunne straffes for det.

For meg er det slik at selv ting jeg ikke liker skal jeg som liberale ytringsfrihetsforkjempere godta at eksisterer. Jeg er mot at Krekar skal sendes ut nettopp av disse grunnene.

Og en ting til om Mullah Krekars uttalelser som "Alt for Bin-Laden" etc: Ser ikke politikere, journalister eller andre medbloggere årsaken til at Mullah Krekar kommer med slike uttalelser? Etter disse uttalelsene så er det jo blitt enda vanskligere for Norge å sende ham tilbake til Irak. Det er jo helt åpenlyst at det er nettopp det Krekar forsøker å oppnå med disse uttalelsene her, det er jeg helt sikker på...

Lykke til Mullah Krekar, du har sikkert ikke mange nordmenn med deg, men jeg støtter deg i din kamp for opphold her i Norge og jeg støtter din rett til å mene som du gjør...

Gratis forslag til ny forbudslov

Om en time eller to nå skal jeg en tur på puben. Der skal jeg - til Kristelig Folkepartis store ergrelse - kose meg med alkoholholdige drikkevarer av ynse slag. Jeg skal også - skrekk og gru - slippe penger på disse forferdelige spillemaskinene samtidig som jeg drikker. Innimellom alkoholen og spillene må man tenke litt på krf-helsa også og gå ut for å trekke litt frisk luft. Da benytter jeg samtidig anledningen til å ta meg en røyk. Takk til Dagfinn (lys i mørket) Høybråten for den uslåelige kombinasjonen av frisk luft og tobakk.

Men la meg komme til poenget. For det er ikke bare alkohol, røyk og spillemaskiner som skaper avhengighet viser det seg. Derfor skal jeg nå komme med et gratisforslag til den godeste Høybråten og andre forbudskåte politikere. VG har nemlig en artikkel "Spilte 15 timer i døgnet" om en gutt som er avhengig av PC, X-Box og Playstation-spilling.

Forslaget mitt til Krf's arbeidsprogram blir da som følger: "Krf vil arbeide for at spill til PC, X-Box og Playstation heretter skal være mindre agressive enn de er per i dag. Krf ønsker et forbud mot slike spill her i landet og vil arbeide for en internasjonal forståelse for at slike spill er helseskadlige og avhengighetsskapende og bør forbys i hele verden. Krf vil at mindre agressive spill som Kabal og Spider skal få bestå omtrent slik de er i dag. Dog med litt midre farge- og mønstervalg på kortstokkene".

Forslaget er gratis og vel gjennomtenkt fra redaksjonen i Min Mening, hvilket vil si meg selv...

Heeey... Hvor er skoa mine... Aaaargh...

Gledelig mling

O'fryd og glede. Det er med den aller største fornøyelse jeg i dag leser en meningsmåling Norstat har utført for NRK. Den viser at Venstre får en betydelig fremgang i forhold til forrige måling til 6.4 prosents oppslutning. En økning på 1.9 prosent.

Tallene er som følger:

Ap 30.5
Frp 30.4
H 13.9
V 6.4
Sv 5.7
Krf 5.3
Sp 5.2

Venstre er altså større enn både Sv, Krf og Sp.

Nesten like gledelig som Venstres fremgang er Sv's tilbakegang. Renspikka sosialisme er en nærmest død ideoligi i det politiske Norge i dag. Heldigvis. Man får bare håpe at Sv's tilbakegang fortsetter også i fremtiden.

En annen ting som målingen viser er at Venstre sammen med Frp og Høyre har et flertall på 50.7 prosent. Legger vi til Krf her så har borgerlig side tilsammen 56 prosent av velgerne i ryggen. Det er en gledelig utvikling, særlig hvis den fortsetter frem mot kommune- og fylkestingsvalget neste høst.

Min Mening anbefaler...

Min Mening anbefaler i dag et innleg skrevet av Prinsesse Lea i bloggen "Meningen med livet". Innlegget heter "Harru en tier til en kaffe, eller?"


Hvor blir pengene av Kristin

En økning i satsningen på barnehager som denne regjeringen har lovet tror jeg vi bare kan se langt etter. Finansminister Kristin Halvorsen satser nemlig på at det skal bygges like mye barnehager i 2006 som det ble gjort i 2005. Altså ingen økning i antall nye plassert i forhold til det den forrige regjeringa klarte å få til. Kristin Halvorsen skriver: "Totalt ble det bygget 13 500 nye heltidsplasser i barnehagene i 2005. Vi satser på en tilsvarende utbygging også i 2006." Kanskje Kristin prøver å ta æren for utbygginga av barnehageplassene i fjor? I hvertfall må fjorårstallene være så gode at de holder for Kristin Halvorsen.

Men nå kommer det som jeg finner litt underlig. Kristin Halvorsen skriver nemlig også dette: "Videre har vi økt midlene til utbygging av nye barnehageplasser". Økte midler burde egentlig tilsi flere nye barnehageplassere enn i fjor, men det satser man altså ikke på. Man bare øker midlene og satser på samme utbygging som i fjor. Det betyr jo at med denne regjeringa vil man bygge like mange barnehageplasser som i fjor, men de skal koste mer å bygge. Altså man øker midlene, men får ikke flere plasser igjen for denne økningen.

Jeg lurer på hvor de økte midlene blir av jeg Kristin.
Kilde: Finansdepartementet

Jon Sudb - forskningsjukser

Er det meningen at vi skal synes synd på Jon Sudbø nå eller? Er det "stakkars Jon Sudbø" som gjelder? Sudbø sier selv til NRK: "Skandalen var et offentlig faktum. – To dager senere var jeg i knestående. Mandag morgen ble jeg innlagt på akuttpsykiatrisk avdeling. Jeg var der en drøy ukes tid [...] Hvis ikke jeg hadde fått støtte av omgivelsene mine og av profesjonelle hjelpere gjennom denne første helgen, så hadde jeg vært død i dag".

Jeg klarer ihvertfall ikke å mobilisere et snev av sympati for Sudbø. Han har kun seg selv å takke for at han er i den situasjonen han er i. Ingen andre. Sympatien går heller til de som er rammet av Sudbøs forskningjuks, familie, venner og kolleger. Heldigvis fikk ikke dette jukset noen følger for pasienter og behandlingen av disse.

4 bomstasjoner p 8 mil

Veimyndighetene vurderer tre bomstasjoner mellom Kløfta og Kongsvinger for å sikre en kontinuerlig utbygging av riksvei 2.

Tidligere er det bestemt at det blir bom på Nybakk ved avkjøringen mot Jessheim og i Kongsvinger, sistnevnte trolig ved Svartfossen. Nå kan en tredje bom komme på fylkesgrensa mellom Akershus og Hedmark.

Dermed må bilister fra Kongsvinger passere hele tre bomstasjoner før de kommer til Kløfta. I tillegg må man åpne lommeboka på Oslo-grensa for å betale bompenger og piggdekkavgift om vinteren.

Dobbelt så dyrt?

– Alternativet til en tredje bom er en betydelig heving av takstene, varsler Erik Furuseth, utbyggingsleder for den nye firefelts motorveien på 60 kilometer.

Tidligere er det blitt signalisert en avgift på 15 kroner. I stedet kan det bli snakk om nærmere 40 kroner i avgift for å kjøre nye riksvei 2 om man velger bort en tredje bomstasjon.

Til høsten vil saken bli lagt fram for berørte kommuner og fylkeskommunene. Utbyggingslederen understreker at alternativene foreløpig bare er tanker man har gjort seg hos veimyndighetene.

Utbyggingsstopp?

– Bakgrunnen er mangel på inntekter. Slik det ser ut nå kan vi faktisk risikere en stopp på 10-15 år før gjelda er betalt og prosjektet kan fortsette, advarer Erik Furuseth, som synes ikke det er særlig solidarisk at dem som for eksempel pendler mellom Vormsund og Skarnes skal slippe å betale.

Bompengeselskapet forskutterer utbyggingen til fire milliarder kroner ved å ta opp lån. Lånekostnadene dekkes inn gjennom en fordelingsnøkkel der bilistene betaler 60 prosent og staten resten.

Om ett år skal parsellen Kløfta-Nybakk åpnes. Da kommer det også bomstasjon på Nybakk, men foreløpig slipper alle som skal til Gardermoen å betale.

Elektronisk løsning?

Utbyggingslederen håper neste parsell kan stå ferdig i 2010. Etter planen er det Kurusand (Kongsvinger) - Slomarka som står for tur.

Da kommer det også bom i Kongsvinger. Hvor den skal plasseres er ikke endelig bestemt, men trolig blir det ved den nye brua over Glomma ved Svartfossen.

– Blir det en tredje bom ved fylkesgrensa på Sanngrund, vil denne komme i drift når tredje etappe gjennom Nes står ferdig. Trolig blir det en bomstasjon med en elektronisk antenneløsning, slik at bilister med brikker betaler for strekningen de faktisk kjører, understreker Erik Furuseth.

---

Innlegget er i sin helhet stjålet fra avisa Glomdalen. Vi har 1500 MILLIARDER på bok, men å bruke av disse for å sikre en god og gratis infrastruktur kommer ikke på tale. Alt skal faenimeg spares, spares og atter spares.

3 jævla bompengeinnkrevninger skal man plassere på 6 mil med ny veg. Hvor faen er logikken? I tillegg, hvis man skal helt inn til Oslo fra Kongsvinger, så blir det 4 bomer + piggdekkavgift om vinteren inn til Oslo.

Det lover ikke godt for fremtidens bosetninger og arbeidsplasser i distriktene hvis man skal fortsette med prinsippet "en bomstasjon hver annen mil" før man bygger ut livsviktig infrastruktur...

Israels blodige henderJeg er ganske sikker på at dette ikke er en terrorist, likevel er han et offer for Israels blodige "sikkerhetshenrettelser". Israels forsøk på henrettelser av terrorister rammer først og fremst sivile og ofte er disse barn. Tre barn ble henrettet av Israel i flyktningeleiren Jabaliya nå i dag; denne gutten på bildet på fem år og to jenter, ei på sju år og ei på 16 år.

Israel er heller ikke særlig interessert i at eksplosjonen på ei strand i Gaza for kort tid tilbake og som drepte åtte mennesker skal granskes av uavhengige. Dagbladet skriver: "Enda tidligere denne måneden, døde åtte familiemedlemmer fordi de var på stranda i Gaza til feil tid. Israel nekter for at de står bak hendelsen, men nekter samtidig en internasjonal uavhengig granskning av hendelsen. Palestinerne ønsker en slik etterforskning."

Hvorfor vil ikke Israel ha en slik granskning? Det mest nærliggende svaret er selvsagt at det var Israel selv som sto bak denne drapshandlingen mot uskyldige mennesker, en familie på picnic. Hvis Israel hadde vært uskyldig ville ikke en slik granskning vært noe problem for Israel.

Israel begynner å få vanvittig mye av uskyldige palestineres blod på hendene...

Mona Styggpjord og ildvann

"A brief history of..."

I bygda der jeg kommer fra fantes den en sprit(?)produsent som solgte et skikkelig brøl av noe ildvann.

Smakte dritt men funka som faen... Gunillasprit kalte vi det, det var saker det gitt.

Selv den styggeste dama i verden (Mona Styggpåjord ble a kalt) ble Playmate of the year etter noen norgesglass med dette himmelske ildvannet.

Hu ble både Playmate, billig og villig på samme tid... O fryd og glede, da var det bare å stille seg i kø gitt.

Gunillaspriten gjorde at man selv som nr 14 i køen gledet seg til et ligg med Mona Styggpåjord.

Det var tider det gitt... Gamledager, sent 80 og tidlig 90-tallet...

(navnet er endret av hensyn til loven om hetsing av minoriteter)

Min Mening jubilerer

Juni er visst høysesong for bloggjubileumer ser det ut til. Ihvertfall er de som startet å blogge i juni flinke til å fortelle at; "ja nå er det jubileum for denne bloggen". Min Mening er intet unntak i så måte.

Men aller først vil jeg gratulere Lasse G. Dahl med 4 årsdag den 19.juni, Alf Ivar Tronsmo med 1 årsdag den 17.juni og selvsagt meg selv med ettårsdag den 21.juni. Lasse oppfordrer andre til å skåle på det, det skal jeg: SKÅÅÅÅÅL

Nå er det fremdeles to dager igjen til denne bloggen fyller år, men jeg tillater meg å komme med ettårsstatistikken i forkant.

Antall innlegg i bloggen (inkludert dette) er 557. Det gir noe over 1.5 innlegg per dag og da er ferier og helger medregnet...! What? Get a life, man... Kommentarene strekker seg til den nette sum av 2394, hvilket gir litt over 4.1 kommentarer til hvert innlegg i snitt.

Når det gjelder antall besøk på bloggen så kommer det litt an på hvordan man leser tallene, men jeg skal gi dere de nakne fakta: Totalt antall treff p.t er 56612 og  totalt med unike IP-treff er på 18985.

Det var litt statistikk, nå over til mine egne favorittinnlegg, tilfeldig plukket ut (jeg gidder ikke å lese gjennom alle innleggene på nytt).

Min Mening er meget sterkt for ytringsfrihet og under striden om karikaturtegningene skrev jegI januar innlegget "Dagbladets angrep på ytringsfriheten". Også innlegget "Negre i fjellet" fra samme måned er blant mine personlige favoritter. Det er også "Vi har ikke råd til å la være" som handler om narkomani. Det innlegget er kanskje min aller største favoritt her i Min Mening.

I en annen tilfeldig valgt måned, april, skrev jeg innlegget "Rørende historie" som handlet om den lille svenske gutten Tille som led av en dødlig sykdom. Tille døde kort tid etter innlegget mitt. Jeg skrev også om SV's løsninger for nordområdene i innlegget "Hver mann sin fiskestang"

Jeg tror det får holde med tilfeldig valgte favoritter, dere får dykke litt i arkivet hvis dere vil lese mer om det meste. Jeg vil bare helt til slutt gratulere meg selv med dagen som kommer den 21.juni og ønske meg lykke til videre med bloggen...

Min Mening anbefaler...

Min Mening anbefaler denne gangen ett innleg skrevet av Vox Populi. Innlegget heter "Organdonasjon redder liv".

Hvis dere vil lese mer on organdonasjon så har jeg også skrevet om dette emnet i oktober i fjor under overskriften "Organdonasjon".

Norsk infrastruktur i bakleksa

"Norske veiinvesteringer har vært fordelt etter distriktshensyn, og i liten grad etter kost-nytte vurderinger og andre faglige prinsipper, dokumenter forsker Knut Boge i ny doktoravhandling. Derfor henger Norge i dag 30-60 år etter de fleste vestlige land i utbyggingen av motorveier, ifølge BI-forskeren" (forskning.no)

Det kommer ikke som noen overraskelse på meg at norsk veistandard er betydlig dårligere enn i de aller fleste vestlige landene. Enhver nordmann som har kjørt bil utenfor landets grenser ser at den norske veistandarden er en vits. Veier og veibygging blir i Norge sett på som en utgift og ikke invistering i infrastruktur.

Det er interessant det Boge har å komme med i sin doktoravhandling der han har sammenlignet de tre nordiske landene Norge, Sverige og Danmark:

"Sverige og Danmark har i dag nærmest fullført investeringene i nasjonale stam- og motorveisystemer mellom landsdelene og til de viktigste eksportmarkedene. Norge ligger fortsatt 30-60 år etter de fleste vestlige industriland når det gjelder utbyggingen av det nasjonale stam- og motorveisystemet, hevder Boge i sin doktorgradsavhandling. Boge påviser at Sverige sikret utbyggingen av et nasjonalt stam- og motorveisystem gjennom en ekspertstyrt veipolitikk, mens Danmark sikret utbyggingen av et nasjonalt stam- og motorveisystem gjennom en ministerstyrt veipolitikk. Ekspert- og ministerstyre skjermet veipolitikken mot henholdsvis Rikdsdagens og Folketingets detaljstyring.

Norge har valgt en helt annen vei enn våre svenske og danske naboer. Norske veiinvesteringer har vært fordelt etter Stortingets politiske logikk som er diktert av valgordningen, og ikke etter kost-/nytte vurderinger eller andre faglige prinsipper, slik som i de fleste andre land. Norske myndigheter frikoblet dessuten veipolitikken fra næringspolitikken etter 1945, og regnet veier mer som sosiale velferdsgoder enn en transportinfrastruktur."


Vi vanlig dødlige som bruker våre nesten ubrukelige veier kan bare håpe at politikerne innser at deres satsning(?) på veier hittil har vært feilslått i forhold til landets behov for en velfungerende og velutbygd infrastruktur.

Videre ser Boge på bompenger:

"Knut Boge retter også et kritisk søkelys mot den praksis der Stortinget siden midten av 1980-tallet har tildelt veiinvesteringene til de fylkene som er mest villige til å påta seg bompengeprosjekter. Dette skjer gjennom etablering av fylkeskommunale bompengeselskaper som hel- eller delfinansierer byggingen av statens veier med lån fra banker eller andre kredittinstitusjoner. Denne ordningen har gjort banker og andre med økonomiske egeninteresse av flest mulig bompengeprosjekter til sterke veipolitiske aktører.

I de fleste andre land betraktes stamveier og motorveier som en statsoppgave tilsvarende nasjonalt forsvar og håndhevelse av lov og rett, konstaterer Boge. Fylkenes alternativ til bompengefinansiering er å vente et uvisst antall år på skattefinansierte veier. Innføringen av allmenn bompengefinansiering etter en politisk hestehandel i 1985 sparte både stortingsrepresentantene og de politiske partiene for politisk kostbare omprioriteringer, hevder BI-forskeren."


Jeg tror desverre at politikerne ikke ønsker eller vil ta det inn over seg at vi trenger en skikkelig utbygd infrastruktur hvis vi skal opprettholde bosetninger og arbeidsplasser i distriktene. Selv ikke med Senterpartiet i regjering har jeg noe særlig tro på et skikkelig løft for veinorge.


kilde: forskning.no


Menn er ikke kvinne nok

Hva i all verden skal en mann gjøre i dagens feministiske samfunn? Vi menn blir kritisert fordi vi er nettopp menn. Vi menn lever ikke opp til feministenes krav om hva vi menn skal være og hvordan vi menn skal oppføre oss. Vi lever ikke opp til hva feministene vil at skal være rett tenningsmønster når det gjelder sexualitet og vi synder mot kvinner i det vi ”objektifiserer” dem. Vi menn er rett og slett ikke nok kvinne. Er det rart vi menn blir frustrerte…!

 

Det er ikke noe galt i å være testosteronbefengt, det er ikke noe galt i å like kvinnerumper uansett størrelse, det er ikke noe galt i å like kvinner for kvinnens skjønnhet selv om Mihoe skriver: ”Ukens kvinne kunne altså aldri vært en uattraktiv dame som var veldig flink til det hun drev med. Det viktige er at de ”får testosteronet i testiklene til å boble over”.

 

Mihoe har ikke skjønt det at konteksten er viktig. F.eks når en mann er tiltalt i en straffesak er det revnende likegyldig om den kvinnelige advokaten er en bimbo eller tvillingsøstera til Madam Mim så lenge hun gjør en god jobb. I den konteksten blir hun faktisk vurdert ut fra hvilke kvalifikasjoner hun har og ikke hvor store pupper hun har.

 

Mihoe har heller ikke skjønt at testosteron og testosteronets virkning er en helt naturlig del av det å være mann. Akkurat som østrogen og PMS og hodepine er en del av det å være kvinne. Vi menn må leve med kvinners PMS, kvinner må leve med testosteronbefengte menn. Det finnes unntak i begge leire, f.eks den skjeggete kraftpluggen av en kvinne eller den hyperfeminine mannen, men i all hovedsak er det forskjeller mellom menn og kvinner som begge sider må godta og leve med. Heldigvis.

 

Mihoe ser kun på motsetningene mellom kjønnene, men det er samspillet mellom mannen og kvinnen som gjør livet fantastisk. Det er det viktigste Mihoe. Samspillet og respekten og kjærligheten en mann og en kvinne har i et forhold er viktigere enn om mannen liker å se fine kvinnerumper eller om kvinnen liker å se vaskebrett (eller hva dere nå ser etter hos oss menn).


Pietismen inn i NRK styret

Nå er det rett føre England skal spille kamp og jeg har egentlig ikke tid til dette her nå, men at Valgerd Svarstad Haugland skal inn i NRK-styret må jeg bare kommentere. Det er kirke- og undervisningsminister Trond Giske som plasserer Svarstad Haugland i denne jobben, men jeg spør: Hva i all verden tror Giske at Svarstad Haugland har å tilføre NRK? Fint lite tror jeg.

VG skriver: "Tre politikere går ut, og to eks-politikere kommer inn - en fra hver side. Det betyr at vi får bredde. Valget er et signal om støtte til allmennkringkastingen. NRK skal heve seg over det politiske spillet, forklarte Giske"

NRK har de siste årene vært hevet over det politiske spillet så vidt jeg kan se, men når NRK nå får en nestleder med et svært så pietisk syn på hva som er bra for oss å få se på TV. Jeg liker det ikke. Jeg tror det er ett skritt tilbake å gi denne jobben til Valgerd Svarstad Haugland...

Idiotuttalelse

"Det er de store stjernene som er truet av fildeling, og jeg synes ikke det er så ille at de store musikerne tjener mindre. De kan ikke nødvendigvis tjene like mye penger i fremtiden som de tjener nå"
Audun Herning, leder i Sosialistisk ungdom til Aftenposten

Ikke overraskende er det en sosialist som kommer med en slik idiotisk uttalelse. Hvorfor mener Min Mening at dette en idiotuttalelse? Forslag?

SAS-Braathenstiltalen

Selv om jeg altså er opptatt med fotball-VM presenterer Min Mening i dag tiltalen mot SAS-Braathens i sin helhet samt noen synspunkter. Noen saker er rett og slett for viktige til at jeg kan la de passere. VM til tross....
ØKOKRIM tiltaler SAS Braathens AS

ØKOKRIM har i dag tiltalt SAS Braathens AS v/styrets formann for uberettiget tilgang til data og misbruk av forretningshemmeligheter som tilhørte Norwegian Air Shuttle ASA.

I februar 2002 inngikk Norwegian Air Shuttle AS (NAS) en avtale med Braathens ASA om kommersiell bistand til driften av ruten Stavanger - Newcastle. I denne forbindelse fikk ansatte i Braathens tilgang til NAS' bookingsystem for å kunne booke/selge billetter på vegne av NAS på nevnte rute.

Den 1. september 2002 startet NAS virksomhet som selvstendig operatør i norsk innenriks luftfart i konkurranse med SAS/Braathens. Avtalen om at Braathens skulle levere kommersielle tjenester til NAS opphørte senest 1. desember 2002. Etter denne datoen hadde de ansatte i Braathens ingen legitim rett til å logge seg inn i NAS' bookingssystem, som inneholdt konkurransesensitive opplysninger.

Flere av Braathens' (senere SAS Braathens AS') ansatte fortsatte etter 1. desember 2002 og frem til 18. november 2005 å benytte tilgangen og innhentet opplysninger fra NAS' bookingsystem. Informasjonen omfattet bl.a. NAS’ passasjerlister, opplysninger om ulike billettyper (prisklasser) og antall passasjerer i hver prisklasse. Dette var forretnings-/bedriftshemmeligheter som tilhørte NAS.

Etter påtalemyndighetens syn ble informasjonen ulovlig innhentet og senere benyttet av SAS/Braathens i selskapets egen forretningsstrategi i konkurransen med NAS for bl.a. å kunne matche priser og kapasitet og derved få mulighet til å ta markedsandeler.

Tiltalen gjelder overtredelse av straffeloven § 294, 1. ledd nr. 3 og straffeloven § 145, 2. og 3. ledd.

Kontaktperson i ØKOKRIM: førstestatsadvokat Elisabeth Roscher, tlf. 932 19 628.
§ 145a. Med bøter eller fengsel inntil 6 måneder straffes den som
1. 
2.ved hjelp av lydbånd eller annen teknisk innretning hemmelig gjør opptak av samtale som foran nevnt eller av forhandlinger i lukket møte som han enten ikke selv deltar i, eller som han har skaffet seg adgang til ved falske foregivender eller ved å snike seg inn, eller
3.anbringer lytteapparat, lydbånd eller annen teknisk innretning i øyemed som foran nevnt.

§ 294.
Med Bøder eller Fængsel indtil 6 Maaneder straffes den, som
1. 
2. 
3.uberettiget gjør bruk av en bedrifts forretnings- eller bedriftshemmelighet som han har fått kjennskap til eller rådighet over i egenskap av teknisk eller merkantil konsulent for bedriften eller i anledning et oppdrag fra den, eller uberettiget åpenbarer en slik hemmelighet i den hensikt å sette andre i stand til å gjøre bruk av den, eller som ved forledelse eller tilskynding medvirker til dette.
Det er en alvorlig tiltale SAS-Braathens her har mot seg, men den er desverre ikke overraskende. I mine øyne er SAS-Braathens en desperat bedrift som stadig taper markedsandeler og hele SAS-konsernet under ett sliter med milliardgjeld selv om SAS-Braathens gikk med overskudd.

Desperate selskaper gjør desperate ting for å overleve i et meget tøft marked. Det unskylder ikke handlingen SAS-Braathens her er tiltalt for og Min Mening ser frem mot rettsaken som etter planen starter 28.august.

I mellomtiden oppfordrer Min Mening at man velger et annet selskap enn SAS-Braathens der det er mulig.

Min Mening anbefaler...

I serien "Min Mening anbefaler" har jeg i dag funnet et blogginnlegg av Marion som hun kaller "Å betrakte andres lidelse".

Innlegget er rørende og anbefales på det sterkeste av Min Mening...

Inntrykk fra Romania

Som kjent har jeg vært på ferie i Romania, ikke hovedstaden, men landets nest største by Constanta ved Svartehavet. Jeg var litt spent på forholdene i dette landet, men alle mine fordommer ble gjort ettertrykkelig til skamme. Romania er et fantastisk land å feriere i. Utrolig gjestfrie, serviceinnstilte og ikke minst; det er billig der. Halvliter pils på flaske (Carlsberg, Tuborg, Heiniken, Skol, Silva - you name it) ca 7 kroner, samme pris for dobbel vodka altså ca 7 kroner og hvis man ikke bare skulle drikke så var det rundt 30 kroner for en skikkelig biff- elller fiskemiddag. Det eneste som var litt "dyrt" var blandevannet, RedBull 24 kroner...

På den andre siden så er det også mye fattigdom i Romania. Jeg gikk en tur rundt i Constanta litt utenfor turiststedene og man skulle ikke gå langt før jeg oppdaget baksiden. Mye fattigdom og nød, ihvertfall til vår standard å regne. Bl.a møtte jeg en mann som gikk rundt å solgte brukte pappesker. Han lurte på om jeg ville kjøpe...

Overraskende nok så jeg fint lite til alle gatebarna vi til stadighet hører om i mediene. Det var bare en og annen unge som gikk rundt og ba om penger, men de var litt for velstelte og pent kledd til å gi meg slike assosiasjoner som mediene her hjemme ofte har beskrevet. Det betyr selvsagt ikke at disse ikke finnes, men i gatebildet i Romanias nest største by var disse barna helt fraværende.

Til slutt vil jeg si at Romania som feriested anbefales på det sterkeste. Det er både bedre og billigere i Romania enn det er ved middelhavslandene. Ved middelhavslandende finner man dessuten ofte påtrengende juggelselgere som ikke lar deg være i fred før du har kjøpt noe drit. Disse finnes ikke i Romania. Riktignok finnes det også der strandselgere, men disse er veldig få og de er absolutt ikke påtrengende. Et lite rist på hodet og de gikk videre.

Reis til Romania er Min Menings anbefaling...


Selv om ferien nå offisielt er over for min del så blir det liten tid til oppdateringer her i tiden fremover. Selvsagt på grunn av fotball-VM. 3 kamper daglig tærer på kreftene, særlig når man i tillegg må ha noen øl til hver kamp. Det kan fort bli mye i lengden. Smør dere med tålmodighet, etter VM blir det andre boller...

Svartehavet sett fra strandbar:
Svartehavet

Kvinneobjektifisering?

Min Mening har som kjent hatt ferie i Romania og hadde først tenkt å komme med en rapport fra den reisen og det landet. Det må nok vente, for det første jeg oppdager når jeg entrer bloggebyen er en debatt om objektifisering av kvinner.

Mitt bidrag til den debatten er usannsynlig lite! Kun en presentasjon av potensielle objekter:

Grillparty

Donuts

Pink butt

Noe sier meg at de to øverste ikke har den samme objektifiseringsstatusen som visse feministbloggere her i bloggbyen bruker om (sexy) kvinners sitteredskaper. Jeg lurer på hvorfor det kun er de "fine" damene som blir objektifisert og ikke de mindre heldige (om man kan kalle dem det).

Kvinner er seg kvinner verst, heldigvis med mange hederlige unntak.