Dobbeltmoralister

Den pakistanske presidenten Pervez Musharraf anklager i dag britene for å være dobbeltmoralister. Han mener at storbritania har vært for ettergivende med ytterliggående islamister på egen jord samtidig som de krever harde tiltak i andre land! Han sier at britene nå får merke konsekvensene av å sette ytringsfrihet foran kampen mot radikale muslimske grupper.

 

Jeg skal gi Musharraf rett i en ting og det er at britene har vært dobbeltmoralister når de presser andre land som f.eks Pakistan til å stramme grepet om slike grupperinger uten å gjøre det samme selv i sitt eget rede.

Men det britene og andre såkalte stormakter burde ha gjort er å sørget for å presse frem at menneskerettigheter og ytringsfrihet skulle kommet til disse landene for mange tiår siden. Da hadde det kanskje ikke vært så stort problem i dag.

Hvis det f.eks i Pakistan hadde vært fri presse og frie valg fra den dagen britene ga opp koloniveldet i landet så hadde det vært atskillig mer opplyste mennesker i dette landet som kanskje ikke så lett ville la seg føre med inn i religiøse fundamentalisters rekker.

Dette er bare løse tanker fra min side, men jeg mener at retten til fri ytring og dermed skolegang som ikke er basert på at "staten" og/eller "prestene" alltid har rett er veien å gå i landene i og rundt midt-østen (og ellers i verden også selvsagt).

 

kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/london/article1088740.ece


Om statistikk

Dagbladet hadde i går en sak med overskriften "Hver fjerde har terrorsympatier" Jeg skal bare kort få kommentere måten enkelte av tallene blir presentert på.

 

Det er spesiellt denne her jeg bet meg merke i:

"Målingen viser at et stort flertall på 88 prosent fordømmer selvmordsbomberne i London. Men seks prosent eller bortimot 100 000 personer av landes 1,6 millioner muslimer mener at selvmordsaksjonene var berettiget"

 

Er det fler enn meg som ser hva Dagbladet forsøker å gjøre her? Jeg skal skrive den om litt uten å endre på fakta:

"Målingen viser at 88 prosent fordømmer selvmordsbomberne, og at hele 94 prosent, eller 1,5 millioner muslimer i England, mener at selvmordsbomberne ikke var berettiget"

 

Det står nøyaktig det samme i Dagbladets og i min måte å lese tallene på. La det stå som et tankekors neste gang du får presentert statistikk. Man skriver om tallene uten å endre fakta til det som passer best.

 

kilde: http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/07/24/438257.html


Igjen svikter psykiatrien i Oslo

Så skjer det igjen i psykiatrien i Oslo. En schizofren mann på 39 år er overlatt til seg selv så å si hele tiden. Han er for frisk til å komme på institusjon, men samtidig for syk til å bo hjemme alene uten daglig tilsyn. Han får besøk av hjemmehjelp en dag i uken men trenger daglig oppfølging for å holde seg i aktivitet og ikke bli sittende alene og ensom i en leilighet.

Familien til 39-åringen motsatte seg at han skulle flytte alene i egen leilighet, men løfter om tett oppfølging gjorde at de likevel tilslutt godkjente det. De sier at resultatet i dag ikke er så ille som de fryktet, men at det er blitt mye verre og at situasjonen forverres for hver måned.

Dette kan selvsagt ikke psykiatrien i Oslo (eller andre steder i landet) være bekjent av. Likevel blir ingenting, eller i hvertfall alt for lite, gjort overfor denne pasientgruppen i Norge. Man skulle tro at psykiatritjenesten i Oslo hadde lært noe de siste årene hvor vi har hatt minst to drap utført av psykisk syke mennesker, men det ser desverre ikke slik ut. Og hvor mange er det ikke som har tatt sitt eget liv i påvente av tilfredsstillende behandling? Det vet jeg ikke, men jeg er ganske sikker på at det er et stort antall mennesker.

 

kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/oslo/article1085833.ece


Maktovergrep av overivrige politimenn

Politiet, som i utgangspunktet skal beskytte mennesker mot overgrep og vold osv, har i dag utvist en brutal oppførsel mot en eldre kvinne som kom borti en bil med sykkelen sin. Politimennene, som er ferievikarer, river damen av sykkelen og sleper henne gjennom gatene i Kragerø som om hun skulle ha vært en livsfarlig kriminell.

Dette er intet mindre enn et rått og brutalt maktovergrep fra to polititjenestemenn som er litt vel overivrige i tjenesten. Det er heller ingen unnskylding at de var ferievikarer, for politiet burde vite (og skal lære) at slikt oppfører man seg bare ikke. Vikar eller ei!

Til og med mange tilfeldige vitner meldte fra til lensmann Øystein Skottmyr om den unødige bruken av makt som disse vikarene utøvde uten at det kommer en beklagelse fra dem av den grunn.

Med saken der hvor en vietnameser ble skutt ned av politiet friskt i minne kan vi vel ikke si annet enn at det var heldig for denne damen at hun ikke ble skutt også!

 

kilde: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=284737


Personhets

Jeg blir visst nødt til å skrive dette her ser jeg...

 

Personhets i noen som helst form vil overhodet ikke bli godtatt og slike innlegg vil bli slettet umiddelbart etter at jeg har lest dem, uansett...

Diskuter kun sak og ikke person!!! Respekter dette alle sammen så kanskje vi alle kan få noe ut av disse diskusjonene, for det er vel det som er meningen, er det ikke?

 

Mvh Knut Stian Olsen


EU/USA taper i handelskampen mot Kina?

Er EU/USA i ferd med å tape handelskrigen mot Kina? Kina oppjusterte verdien på Yuan i forhold til Dollar etter et massivt press fra USA for å minske handelslekasjen til Kina. EU/USA har ment at kursen på Yuan har vært unaturlig lav i forhold til Dollar og at dette har bidratt til det enorme handelsoverskuddet Kina har. Den kinesiske økonomien har vokst med hele 9.5 prosent hittil i år.

Jeg skal ikke påstå at jeg har veldig stor greie på makroøkonomi, men jeg mener at det er et tankekors at amerikanske og europeiske politikere øver et press ovenfor en handelspartner for å redusere handelslekkasjen selv om det selvsagt er helt legitimt. Man skal jo verne om egen industri også. Jeg synes det er fantastisk at den kinesiske økonomien vokser som den gjør, det fører til mer stabile forhold enn det var tidligere mellom dette enorme kommunistiske landet og vestlige demokratier...

 

kilde: http://pub.tv2.no/nettavisen/okonomi/article425717.ece


Vil bombe Mekka!!!

Nå har den konservative kongressmannen Tom Tancredo uttalt at han vil bombe Islamske hellige steder som f.eks Mekka hvis det kan bevises at det er såkalte "islamo-facister" som utfører terrorhandlinger. Han forsvarer også uttalelsen med å si at han hver dag hører om Imamer som kommer med skandaløse uttalelser om USA!

Hvis Tancredo med dette utspillet håper å skremme eventuelle terrorister fra å begå slike handlinger så tror jeg han, på godt norsk, "driter på legga sine". Og hvor mange nye terrorister ville det ikke ha blitt rekrutert med et slikt angrep? Utallige tror jeg.

At Imamer kommer med skandaløse angrep på USA er vel ikke så veldig rart. USA har gjort seg fortjent til å bli kritisert og skandalisert med måten de fører sin politikk på. At Bush-administerasjonen sammen med britene gikk til krig mot Irak på løgnaktige påstander er jo ikke noe annet enn en skandale. Det samme er fangebehandlingen i bl.a Abu Graib og Guantanamo.

Med dette utspillet her viser Tom Tancredo at han ikke har noen som helst forståelse av hva som vil gjøre verden til et tryggere/utryggere sted. Han tror han kan skremme terrorister fra å utføre terrorhandlinger, men alt han oppnår er å skape grobunn for en enda større rekrutering til slike grupperinger.

 

kilde: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=284574


Eldreomsorg i praksis

Leser i VG i dag om ekteparet Elvida (94) og Magnar (87) Aleksandersen. De er altså gift og begge pleietrengende. Og så presterer kommunen å plassere dem på hvert sitt sykehjem og det i to forskjellige fylker hele 7 mil og 2 ferger fra hverandre.

Det er rett og slett helt ubegriplig at et eldre ektepar kan behandles på denne måten. De behandles som to lagerkasser som bare kan plasseres etter eget forgodtbefinnende og ikke som mennesker. Det er en uverdig behandlig.

Kommunen (Brønnøy) skylder på plassmangel ved sykehjemmet i kommunen, men den kjøper jeg ikke sånn uten videre. Med litt fleksibilitet og menneskelighet hadde man fint klart å løse denne saken til beste for ekteparet og ikke behandlet dem som om de var to colli på et lager.

 

kilde: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=106063


Årsaken til terrorisme

Londons ordfører Ken Livingstone sier at det er vestens utenrikspolitikk ovenfor Midtøsten som skaper den terrorismen vi ser i dag. Han sier at det er vestens innblanding helt siden første verdenskrig for å ha kontroll på oljen som skaper grobunn for rekrutering til fundamentalistiske miljøer.

Han gir også støtte til palestinske selvmordsbombere, selv om han ikke forsvarer slike virkemidler. Han sier sitat; Under utenlandsk okkupasjon, og uten mulighet til å stemme, til å drive selvstyre ... Jeg tror at dersom det samme hadde skjedd her i England, hadde også vi produsert selvmordsbombere.

 

Jeg er helt enig med Livingstone i disse uttalelsene. Det er selvsagt at hadde vi i vesten holdt oss unna og latt disse landene styre seg selv fra første stund, tror jeg vi hadde unngått veldig mye av den terroren vi ser i dag. Det blir selvsagt bare spekulasjoner å forsøke å si noe om hvordan det ville ha vært i disse landene i dag uten vår påvirkning, så det skal jeg la ligge selv, men jeg tar gjerne i mot innspill om det...

 

Kilde: http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/07/20/437957.html


Svarte penger

To menn presenterte seg som utenlandske foretningsmenn og forsøkte å kjøpe en kiosk i Karlstad, Sverige med svarte papirlapper. De hevdet at papirlappene var fargede dollarseddler og at de var farget sorte for å få dem ut fra mennenes hjemland. Med en spesiell væske skulle det ikke være noe problem å fjerne fargen. Men bare en liten del av papirlappene var ekte seddler, resten var, ja nettopp, svarte papirlapper.

Hvor dumme går det an å bli da? Jeg har vanskelig for å tro at et slikt forsøk på svindel er noe særlig innbringende. I så fall er det utrolig naive selgere som blir lurt ihvertfall. Så dum kan man da ikke være at man selger noe og får betalt i svarte papirlapper. Da fortjener man virkelig å bli lurt også hvis man går med på noe slikt...

 

Dette gir et litt annet syn på "svarte penger"

 

kilde: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_ostfold/4911818.html


Dagens gladnyhet

Legendariske Monty Python er tilbake! De skal lage seks nye episoder og hver av de fem gjenlevende (John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin og Terry Jones) skal skrive en episode hver. I tillegg skal de sammen skrive en episode for å hedre avdøde Graham Chapman. Tv-serien får navnet "Personal Best" og sendes foreløpig kun i USA, men vi kan vel håpe på at den kommer på norsk tv etterhvert også, eller i det minste på DVD.

Dette er selvsagt til stor glede for alle Monty Python fans verden over, inkludert meg selv. Min personlige favoritt er "Life of Brian" og selvsagt også John Cleeses "silly walk". Jeg har store forventninger til de nye episodene og gleder meg stort...

 

kilde: http://pub.tv2.no/nettavisen/side2/tv/article424996.ece


Maktmisbruk av Høybråten

Dagfinn Høybråten (Krf) sier at regjeringen vil trenere lovforslaget om å oppheve forbudet mot forskning på stammceller. Han sier at de vil trenere ved å bruke lang tid på å utarbeide lovutkastet, sende det på høring med lange frister osv.

Dette er helt klart et misbruk av makt for å forsøke å hindre meget viktig forskning, som Krf er motstander av. Andre land, dom f.eks Storbritania bruker 20 milliarder på slik forskning og også land som Sverige, Finland og Danmark satser store summer på slik forskning, men Høybråten vil altså bruke sin posisjon og trenere et slikt forslag om oppmykning av bioteknologiloven.

Det er bare å se på den såkalte Memeth-saken for å forstå hvor viktig slik forskning vil bli, men Høybråten ønsker seg antakelig tilbake til en tid der årelating var den mest avanserte form for medisinsk behandling her i landet.

 

kilde: http://www.dagsavisen.no/debatt/article1668234.ece


Simonsen er for dødsstraff

Demokratenes Jan Simonsen sier i et intervju med Stavanger Aftenblad at han personlig er for dødsstraff. Han sier sitat; "Det ville vært en rettferdig straff for de mest alvorlige forbrytelsene. Men det går nok ikke. Det vil stigmatisere oss som nasjon, desverre."

Hvorfor "desverre" Simonsen? Jeg vil heller si "heldigvis", for dødsstraff er noe som hører mindre velutviklede stater til, som f.eks Iran, USA og Kina. Jeg vil ikke la Norge som nasjon synke ned på samme lave nivå som disse landene.

Man kan vente seg mye fra Jan Simonsen i tiden frem mot valget, men at han hadde sunket ned på et slikt lavmål, det hadde jeg ikke ventet fra en som han, som ellers er veldig liberal (og det er bra) når det gjelder synet på mennesker som er litt annerledes.

 

kilde: http://www.demokratene.info/dok/report[1].dc_200507181211323230_dc.pdf


Overvåkning av barn

Barn ble ulovlig overvåket av overvåkningspolitiet på sommerleir i det tidligere Øst-Tyskland. Dette skjedde riktignok på 1970-tallet under den "kalde krigen". Denne overvåkningen er i dag stoppet, men jeg spør; er den egentlig det? Jeg tror desverre ikke det. Jeg tror overvåkningen av de på den politiske venstresida ikke lenger skjer, men at det er nye og andre grupperinger i samfunnet som blir overvåket i dag. Også barn.

En del av disse grupperingene er det selvsagt helt legalt at blir overvåket, f.eks fundamentalistiske elementer osv, men jeg tror at den overvåkningen også innbefatter barn av slike mennesker og det er selvsagt uheldig hvis så skjer. Ingen barn burde bli utsatt for overvåkning, uansett hva foreldrene foretar seg. Barn er en uskyldig tredjepart som ikke bør rammes av en altfor ivrig overvåkningssjef.

Jeg har sett og lest noen intervjuer med overvåkningssjenfen, Holmen, og han virker som en nøktern og ganske jordnær person så jeg håper at jeg tar feil i mine antakelser om at barn er under overvåkning i Norge i dag...

 

kilde: http://www.nrk.no/nyheter/innenriks/4906179.html


Frp's Sandberg ut mot Id-løse innvandrere

Fremskrittpartiets Per Sandberg går i media i dag ut mot de Id-løse innvandrerne og vil ha dem innesperret på lukket mottak. Han sier, sitat: "Inntil vi vet hvem de er, bør asylsøkere uten identitetspapirer være på lukkede mottak. Det vil si alle så nær som kvinner og barn, som ikke utgjør den samme sikkerhetsrisikoen" Dvs at det er bare menn dette gjelder. Jeg mener at dette er en farlig kriminalisering av enkeltmennesker (menn) som har en tragisk og vanskelig bakgrunn fra før. I følge Nettavisen er det så mange som 94% av alle asylsøkerne som kommer til landet her uten Id-papirer i orden. Frp foreslo bl.a å gjøre Lista fyr om til et stort lukket mottak, men fikk heldigvis ikke tilslutning til dette av de andre partiene på stortinget.

Jeg vil anbefale alle om også å lese Andreas sitt blogginnlegg i dag om Id-løse asylsøkere... http://www.erbest.com/weblog/post/index/117/IDlse-asylskere

 

kilde: http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article424193.ece


Kameraovervåkning

Etter terroranslaget i London for litt over en uke siden vil datatilsynet på nytt se på regelverket når det gjelder kameraovervåknng på offentlige transportmidler i Norge. I London fotograferes en gjennomsnittelig innbygger nesten 300 ganger i døgnet! Vil vi ha det slik her i landet også? Jeg mener nei, det vil vi ikke. Selvsagt vil det være til stor hjelp i en eventuell etterforskning etter et terrorangrep, men hvis PST ikke klare å finne ut at et slikt angrep er under planlegging før det begås, så er det veldig liten hjelp å se på de bildene etterpå... Da er det jo allerede for sent.

Jeg vil gjerne ha meg frabedt å bli filmet eller tatt bilde av bare fordi jeg skal ta en buss eller T-bane i Oslo. Selv om jeg ikke har "onde" hensikter så vil jeg ikke bli filmet elller fotografert uten videre. Hvis slik overvåkning blir tillatt så er jeg redd for at vi nærmer oss det samfunnet som George Orwell beskriver i boken 1980 (tror jeg den heter, korrekt meg hvis jeg husker feil)... Og et slikt samfunn vil ikke jeg leve i, ei heller at mine etterkommere skal leve i.

 

Jeg vil heller leve i et samfunn med litt terror (ikke misforstå, meg), enn å leve i et samfunn med total overvåkning av hele befolkningen...

 

kilde: http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/07/16/437606.html


Høybråten på "vekkelsesmøte"

Dagfinn Høybråten har vært på "vekkelsesmøte" med Levende Ord i Bergen. På det møtet legger han all æren for at diktaturer som kommunistene og nazistene har tapt terreng på kristendommen. Han sier, sitat; "Hva er det som har brutt med diktaturer? Det er kristendommen!", og videre sier han, sitat; "Kristendommen har seiret i verden. Vi må være stolte"... Hvor naiv går det an å bli da? Selvsagt har ikke kristendommen seiret i verden, hvor har den i så fall det? Det vet ikke jeg, og med terrorbombingen i London friskt i minne så er det jo ganske klart at en slik seier må nok kristenfolket se langt etter...

Jeg synes at slike utsagn som Høybråten kommer med her ikke hører hjemme i en valgkamp. Det beviser jo bare at Krf IKKE er det inkluderende partiet de forsøker å stå frem som, men at de utelukker store grupper annerledestroende i den norske befolkningen som ikke er kristne... "For de kristne har jo allerede vunnet"

 

kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article1081198.ece


Samfunnsstraff for overgrep mot barn

I Oslo tingrett ble en 21-åring dømt til 45 timers samfunnsstraff for misbruk av ei 10 år gammel jente. Hva er det retten tenker på her da? Samfunnsstraff for å forgripe seg mot barn hører rett og slett ikke hjemme i dagens Norge. Uansett situasjon så bør en som forgriper seg mot barn få en ubetinget dom. Det er en skam for norsk rettsvesen og et hån mot den stakkars jenta og hennes familie. Jeg håper virkelig at saken blir anket av påtalemyndighetene, men den blir nok desverre ikke det.

Til sammenligning kan jeg opplyse om at jeg (i mitt tidligere liv) fikk 45 dager ubetinget for å ha overdratt (les. svindlet) kontoen min i postbanken med 30.000kr. Nå mener jeg ikke at jeg fikk for streng straff selv, snarere motsatt. Men det er min personlige mening at det å forgripe seg mot et lite barn burde vært strengere dømt enn et kontoovertrekk på noen tusenlapper...

 

kilde: http://www.frp.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=13651


Medias dekning av været i USA

Nå begynner jeg å bli litt lei av å lese med fete typer i landets største nettaviser; "Dødsorkanen", "Orkan treffer Florida" osv osv i uke etter uke nå om sommeren. Alle i dette landet har vel nå fått med seg at orkaner er et årlig fenomen i USA og det burde vært unødvendig for alle de store redaksjonene her til lands å melde fra med krigstyper hver gang er bris nærmer seg Florida. For å være helt ærlig så driter jeg i om hele USA's østkyst blir tatt av en orkan og ført langt til havs.

Det må da være noe annet og mer interessant å sette journalistene i redaksjonene til å gjøre enn å referere fra CNN.com om værutsiktene på USA's østkyst. Eller kanskje de ikke kan bedre enn å komme med dårlige oversettelser fra amerikanske medier om vær. Er det pensum kanskje på journalistutdanningen??? Jeg er ikke utdannet journalist selv, så jeg vet ikke hvordan den utdanningen foregår eller hva pensum er. Jeg har faktisk ikke noen utdanning i det hele tatt, men jeg tror jeg skulle klart å komme opp med noe bedre enn som så... Skjerpings!!!


Statens faunakriminalitet

Miljøverndepartementet har i dag føyet til ti nye arter på listen over fredete arter i Norge. Fredningen av de ti artene skjer etter en revisjon av artlista i forskrift om fredning av truede arter. Artene som fredes er en insektart, en karplanteart og åtte mosearter. (se http://odin.dep.no/md/norsk/tema/naturmangfold/022001-070063/dok-bn.html)

 

Men hva gjør miljøverndepartementet når det gjelder fredningen av rovdyr og da spesiellt ulven her i landet? Det blir sikkert strengt forbudt å slå ihjel det nye insektet på denne fredningslista og strafferammen er den samme som for faunakriminalitet... Eller hvilken straff får jeg for å koke te av den karplanten eller lage juledekorasjon av en av de åtte moseartene som er fredet?

Fredningspolitikken til minister Hareide henger ikke på greip. Vi har kanskje 10 - 15 ulv igjen her i landet og den skal egentlig være totalfredet, allikevel så igangsettes det felling av en hel flokk med ulv. Hvor mange insekter er det igjen av den nye arten på lista? Mer enn 10 - 15 insekter? Ja det er det selvsagt og jeg skal vedde på at det ikke blir snakk om noen "kvotesmekking" av dise insektene, eller kvoteplukking av denne karplanten, ei heller "kvotejuledekorasjonslaging" av fredet mose. Men ulven, som er så å si utryddet fra før, den kvotefeller dem...


Hva vil rød/grønn regjering gjøre for de svakeste i samfunnet?

Leste den såkalte handlingsplanen som det rød/grønne regjeringsalternativet la frem i dag og det var skuffende lesning... De har ingen punkter som omhandler mennesker som er i en vanskeligstilt posisjon, som f.eks sosialklienter og mennesker med psykiske lidelser. De har et punkt som omhandler sosialklienter og det er sosialklienter med barn (se punkt 77) Det er selvsagt vel og bra, men altså, har du ikke barn så trenger du ikke å få mer hjelp enn det du har nå, selv om satsene for enslig forsørgende er latterlig lave. For rusmisbrukere er målet kun å opprettholde 2004 nivået selv om det er et enormt stort behov for videre utbygging og oppfølging av narkomane i landet vårt. (se punkt 41) Og når det gjelder de kuttene som er gjort ovenfor mennesker på dagpenger så sier de rød/grønne ikke noe mer enn at det skal de rette opp i (se punkt 48)...

 

De har 5 punkter som omhandler forsvaret, 4 punkter som omhandler integrering, 13 punkter om samferdsel, 4 om kultur, 9 punkter om kriminalitet/justispolitikk, 9 punkter om miljø, hele 23 punkter om næringspolitikk, 7 om kommunepolitikk, 22 om arbeidsliv, 16 om helse, og 16 om skole, utdanning og forskning.

 

Blandet inn blant disse punktene så finner vi altså 3 fattige punkter om mennesker som har det aller vanskligst her i landet. Det er jammen noe til solidaritet det, som partilederne i særlig SV men også Sp og Ap forsøker å gi inntrykk av at de vil ha her i landet...

 

 

Her er de tre punktene:

 

41 - Sikre at opplæringstilbudet knyttet til de private behandlingsinstitusjonene innen den private rusomsorgen opprettholdes på minst samme nivå som for 2004 inntil et nytt og stabilt finansieringssystem er på plass, samt at det i budsjettet for 2006 legges fram et nytt finansieringssystem som sikrer kvalitet, kontinuitet og stabilitet i opplæringstilbudet knyttet til private rusbehandlingsinstitusjoner [Revidert nasjonalbudsjett 2005, Innst S nr 240 (2004-2005), heretter REV].

48 - Kuttene i dagpengeordningen skal rettes opp [PM]

77 - For å unngå at fattigdom rammer barn og ekskluderer dem fra sosiale fellesskap trengs det flere sosiale boliger, sosialhjelpssatser det går an å leve et verdig liv med, fjerning av avkortingen av barnetrygden mot sosialhjelpen, rimelig SFO og en god og gratis skole, samt kultur og fritidstilbud uten egenandeler. (KP)


Kollektiv skyld?

Ser i nyhetsbildet om dagen at politikere og andre etnisk norske mener at muslimene MÅ gå offentlig ut og beklage og fordømme terroristanslaget i London! For meg så virker dette som om de mener at muslimer har en moralskt ansvar og kollektiv skyld i de terrorhandlingene som er begått. Våre politikere er selvsagt raskt ute med å fronte meninger som kan gi stemmer ved valget...

 

Men hvorfor i all verden skal muslimene ta på seg kollektiv skyld for handlinger begått av ekstremister og fundamentalister??? Det blir helt feil etter min mening. Det blir det samme som om alle kristne skulle ta på seg skylda og gå offentlig ut å fordømme de handlingene som pastoren i Knutby gjorde seg skyld i. Jeg kan ikke huske å ha sett noen politikere gå ut og be alle kristne menigheter om å ta avstand fra den handlingen. Ei heller at menigheter faktisk gjorde det...


Kleppe vil stenge moskeer

Vidar Kleppe (D) vil stenge moskeer der Imamer/menigheter ikke tar en markert avstand fra terrorisme (VG-nett) Jeg vet ikke sikkert hva han prøver å egentlig oppnå med utspillet sitt, men det er antakelig et meget dårlig valgkamputspill. Han prøver antakelig å slå politisk mynt på en tragedie som kostet rundt 70 menneskeliv og det er ganske usmakelig...

Dessuten; hva oppnår man egentlig ved å stenge moskeer da Kleppe? Jo, det man oppnår er selvsagt ikke at muslimene slutter å tro slik du håper på. Det eneste man oppnår er at disse menighetene blir mer skjulte, mer fundamentalistiske og mer lukkede. Akkurat det motsatte av hva du håper på Kleppe.

Og som ikke det er nok, så uttaler du at, sitat: "Det er på tide at det siviliserte Norge som utdeler Nobels fredspris, går i bresjen så vi ikke blir det neste terrormålet"!!? Hva er det som er så sivilisert med å true med å stenge moskeer/menigheter som ikke mener akkurat det samme som deg da? Ganske frekt å bruke en så erverdig instutisjon som Nobelprisen er til å fremme så usiviliserte og menneskefiendtlige påstander.

Det er slike uttalelser som gir grobunn for mer rekrutering til fundamentalistiske grupperinger/terrorceller og det Kleppe, det er farlig det...


Tapte erstatningssak mot staten

Adresseavisas nettutgave www.adressa.no skriver i dag 12 juli 2005:

"Som 20-åring ble Erling Mikkelsen urettmessig dømt til et farskap som skulle vare i 51 år. I 2002 fikk Mikkelsen (73) kontakt med kvinnen som skulle være hans datter. Etter en DNA-test kom bekreftelsen på at han ikke var kvinnens far, noe han alltid hadde holdt fast ved, tross en dom fra 1952. Han fikk tilbakeført 16.980 kroner han hadde betalt i bidrag i løpet av 18 år, men fikk avslag på kravet om indeksregulering av summen og renter fram til 2002.

 

Etter rettssaken i mai i år skulle en norsk tingrett for første gang ta stilling til om staten kan holdes ansvarlig for økonomiske og menneskelige tap som er påført ved å bli feilaktig utpekt som far. Tirsdag ble dommen kjent.

 

Staten, ved Barne- og familiedepartementet, ble frikjent, og Mikkelsen ble dømt til å betale saksomkostningene på 19.650 kroner til departementet.

- Det var ingen god nyhet. Dette er en spesiell sak, her ønsket vi å prøve noe som aldri har vært prøvd før. Da var det usikkert hva resultatet kunne bli, men det var ikke noe hyggelig at det gikk slik, sier prosessfullmektig i saken, Mikkelsens advokat Morten Mørch jr. til NTB."

 

Det er selvsagt bare staten som kan oppføre seg slik mot folk i dette landet uten å bli straffet for det. Hvorfor kan eller vil ikke staten være seg sitt ansvar bevisst og innrømme feilgrep som er gjort mot mange mennesker her i landet? Jeg er sikker på at Mikkelsens sak ikke er enestående i Norge, desverre...


Norge kan bli atomnasjon

Nettavisen skriver i dag: "Forekomstene av uran er snart uttømt, og nå ønsker de energipolitiske myndighetene i USA, Japan og Europa å dreie utvikingen innen kjernekraftindustrien over fra å være uran-basert til å bruke thorium som brennstoff, skriver Teknisk Ukeblad. Norge sitter muligens på så mye som 15–25 prosent av all thorium i verden, bare slått av Australia og India."

 

Vel, jeg håper virkelig at vi IKKE selger noe thorium til land som kan tenkes å bruke dette stoffet til annet enn energiproduksjon (les; våpen). USA er selvsagt et slikt land og også Iran, Kina og Israel kan føyes til den listen. Og Frankrike og Storbritania. Det er selvsagt flere også, men poenget er ikke å ramse opp alle, bare sende en oppfordring til våre politikere om ikke å selge til land med atomvåpen uten å få forsikringer om at thorium kun blir brukt til fredlige formål...


Ikke skyld på muslimene

"http://www.Islam.no fordømmer på det sterkeste terrorangrepet som rammet London i dag. Våre tanker går til ofrene og deres familier. Et slikt angrep på uskyldige mennesker er en trussel og forbrytelse mot grunnleggende verdier som finnes i alle religioner og livssyn".

 

Jeg vil gjerne fortsette med en oppfordring til alle som måtte lese denne bloggen og si at de handlingene som ble gjort i England ikke må gjøre oss nordmenn til mer intolerante og rasistiske ovenfor våre muslimske inbyggere... Vi må ikke la oss synke ned på terroristenes nivå og la vår harme gå ut over uskyldige muslimer, som de aller fleste er. I dag føler jeg med både ofrene i England og muslimene som ikke kommer til å få det lettere nå etter dette (desverre).


Bomber i London

Så har det skjedd igjen! Terrorister bomber sivile mål i Europa, London denne gangen. Jeg spør meg selv da hvorfor? Jeg tror at det delvis skyldes misunnelse på vår rikdom her i vest, men mest av alt skyldes det den aggressive og krigerske holdningen som enkelte land viser ovenfor en del arabiske land og muslimsk levesett... Vi prøver å påtvinge vårt levesett på andre land, akkurat som vår måte å leve på er den eneste saliggjørende for hele verden. Jeg tror ikke at så er tilfelle (desverre)... Vi må nok lære og akseptere at det finnes mennesker som er annerledes og tenker annerledes enn oss i vesten.

Dette er nok ikke den siste avskyelige handlig vi vil se på Europeisk jord så lenge vi fortsetter med å påtvinge andre mennesker vår måte å leve på... Jeg mener dermed ikke at vi ikke skal finne og straffe de som står bak disse terroranslagene, men vi må samtidig også gå litt inn i oss selv og se på hva det er som gjør at noen er i stand til å angripe og drepe uskyldige sivile mennesker...

Jeg håper det ikke bare blir ekstra fokus på å bekjempe terroristene, men også på hva som ligger bak, hva årsakene er... Vi blir ikke kvitt terror før vi forstår bakgrunnen


SI brenner

Statens Innkrevningssentral brenner og jeg håper den tar skikkelig fyr og brenner ned til grunnen. Det er vel ingen institusjon i hele Norges land som skaper mer utrygghet, sinne, fortvilelse og håpløshet enn denne institusjonen...

Den er den eneste i landet som har lov til å ta fra deg alt du eier og har. Uansett hva du har gjort deg skyldig i, om det er fartsoverskridelser eller barnetrygd eller studielån du ikke klarer å betale så går det til Statens Innkrevningssentral hvor de gjør hva som helst for å kreve inn beløpet du skylder...

Er du arbeidsledig tar de av ledighetstrygda, er du sykemeldt tar de av sykepengene, jobber du tar de av lønna, eier du hus/bil så selger de det og skulle du være så heldig at du får igjen noen kroner på skatten til ei slunken feriekasse så tar de jammen de kronene også.


Du kan aldri eie noe mer i ditt eget navn for da kommer de også. Du er henvist til leiemarkedet selv om det betyr at du egentlig bare kaster pengene dine ut av vinduet hver måned. Du kan ikke la besteforeldrene spare penger på konto til barna dine i barnets navn for de tar det også og om du skulle arve noe så tar de jammen det og. Og vinner du på spill, ja så kan du bare se langt etter de penga.


Derfor håper jeg av hele mitt hjerte at Statens Innkrevningssentral brenner ned til grunne og at alt de har av data blir borte for godt, men så heldig er jeg nok ikke for det var visst bare i et kopirom at det brenner denne gangen... Men neste gang kanskje??? Det er lov å håpe