BlogDay - nesten for sent

Vel, det er visst BlogDay i dag og jeg hadde tenkt å la denne dagen passere i stillhet, men dengang ei. Man må jo gjøre sin bloggborgerplikt selv om denne kommer lovlig sent, nesten for sent...

Her kommer ihvertfall mine 5 anbefalinger

* Victoria er selvskreven blant disse fem

* Det samme er Tyvlyttet

* Heller ikke Habben på heia må glemmes

* Skrivende Stunder er også med

* Til sist Sammensuriet til IC


Da var min bloggborgerplikt gjort - nesten for sent, men bedre sent enn aldri ;O)

Til Taxi-kusken

Å bli kasta ut av linkelista til Hjorten? ikke ta det som et savn du sjaffis..

Vet du, de årene jeg bodde i Oslo og trengte skyss så var der dere i sjaffisnæringa de siste jeg ringte til.

Dyre er dere og surt lukter dere

Neida, jeg fikset meg en avtale med en av oslos pirater. Høfflige er dem, kommer når dem skal gjør dem, og ikke er dem dyre heller, i motsetning til dere stakkars sjaffisa.

Til og med under 2000-års feiringa til Oslo by kom min piratsjaffis på 5 minutter etter samtale, mens dere andre sjaffissvindlere brukte minst en time - og da måtte man betale for ventetiden også...

Jaddagitt - dere sjaffisa har kanskje løsningen på verdensprobleme deres i deres egen sjaffisbu, men å løse noe så elementært som å komme tidsnok til kunden? Nei se det, det sliter dere med...

Blææhh


Min Mening utfordrer Christopher Rødsten

Christopher Rødstens innlegg på politisk.no i dag er et latterlig stykke lesning. Innlegget handler i sin helhet om eder og galle mot alle som er israel-kritiske, og i sær Odd Karsten Tveit.

Vel, ham om det.

Jeg har bare en ting å si jeg, om Christopher Rødsten: Du er er IDIOT...

Og jeg skal begrunne det.

Christopher Rødsten er en idiot når han skriver om Tveit: "...og sin dertil sterke sympati med palestinere, Arafat, Saddam og andre diktatorer i Midtøsten" uten å komme med et eneste snev av dokumentasjon på at han har "rett".

Kan du dokumentere Tveits sympati med Saddam (som forøvrig heter Hussein til etternavn Rødsten) og andre diktatorer i midtøsten, Rødsten?

Kan du dokumentere noe av det du påstår eller driver du kun med "israel-bush-rasshølslikking-synsing" uten rot i virkeligheten?

Kom igjen Rødsten, dokumenter dine påstander.

Og forklar også hva som er galt med "Fritt Ord, PRIO, senter for menneskerettigheter osv.

Er det greit at menneskerettigheter brytes så lenge det blir gjort av amerikanerne eller israelerne, mens det er galt hvis andre gjør det samme?

Kon igjen Rødsten, forklar deg...Oppdatering:
Ettersom politisk.no er så feige at de ikke åpner for kommentarer så må man svare på deres innlegg i et eget blogginnlegg

Hvil i fred Fritz Yngvar Moen

Min Mening gråter over den urett som ble begått mot Fritz Yngvar Moen. Min Mening klarer ikke med sin beste vilje å forstå hvilke utilgivelige synder som ligger til grunn for Fritz Yngvar Moens uriktige domfellelse for to drap han ikke har begått.

Det er umulig for meg å sette meg inn i hvordan Fritz Moen selv opplevde denne uretten som ble gjort mot han og jeg klarer heller ikke å se at ingen burde stilles til ansvar for denne forbrytelsen som dette justismordet er.

Aftenposten skrev i en leder den 18.06 i år dette: "Fritz Moen-saken er en skamplett på det norske rettsvesenet. Både aktor og dommere ble kraftig advart under selve saken. Forsvareren, høyesterettsadvokat Olav Hestenes, sa allerede den gang at saken var et justismord. Tragisk nok hadde han rett.

Men en aktor blind for motforestillinger, og en lagmann uten forståelse for tvil, sperret samfunnsstebarnet Fritz Moen inne i 18 år. Moen var den sårbare funksjonshemmede "tyskerungen" som ble syndebukken for et samfunn som var opprørt over to studentdrap. Men han ble også offer for en politietterforskning som ikke holdt mål, og et system som sviktet i all sin selvsikkerhet.

Det er skremmende at det måtte en ildsjel som journalisten og privatetterforskeren Tore Sandberg til for at Fritz Moen skulle få den oppreisning han hadde krav på. Det første drapet ble Moen heldigvis renvasket for før han døde. Det andre denne uken.

"Der du nå er, kan ingen skade deg", sto det i Fritz Moens dødsannonser. Og knapt noen gang har vi sett en skjebne der samfunnet har utøvd verre vold mot en sakesløs person."

Og Aftenposten har helt rett. Denne uretten, dette justismordet, denne forbrytelsen mot en uskyldig person er en stor skam for politi, påtalemyndighet og dommerstanden i Norge. Den er en stor skam for Norge og for vår rettssikkerhet som vi vanligvis setter så høyt.

Hvil i fred Fritz Yngvar Moen - din kamp ble kronet med seier til slutt

bilde

Ekte lykke

Ekte lykke!

Oi - det var slett ingen liten eller enkel oppgave klypa har valg for meg i bloggstafetten til Nordstafett, nemlig ”hva er ekte lykke”. Å finne definisjonen på ekte lykke vil kanskje vise seg å være umulig, vi får se.

///

I manges øyne er kjærlighet selve symbolet på ekte lykke, men man kan jo være lykkelig alene også ikke sant. Penger og materielle goder er også et symbol på lykke for mange, men selv uten penger og mange materielle ting kan man jo være lykkelig. Eller ta f.eks barn, for mange er det en stor lykke å få barn, men selv barnløse kan jo fint være lykkelige og ha et godt og lykkelig liv.

Så i stedet for å finne den universelle ekte lykken må jeg nok heller finne ut av hva jeg mener er ekte lykke for meg. Når jeg nå har tenkt litt på dette så koker det ned til to ting som skal til for at jeg skal være lykkelig (jeg er jo lykkelig i dag). De to tingene som gjør meg lykkelig i mitt liv er min kone og min sønn. Ikke overraskende antar jeg, men jeg har funnet ut at det er faktisk alt jeg trenger for å være lykkelige.

Jeg trenger ikke mye penger (ikke har jeg det heller), jeg trenger ikke fint vær eller mange materielle ting, jeg trenger ikke god helse heller, selv om det er greit å ha det. Jeg klarer ikke å komme på flere ting jeg trenger for å være lykkelig per i dag enn min kone og min sønn.

Dette gjelder altså meg i dag, det kan sikkert forandre seg med tiden.

I forbindelse med litt undersøkelser på nett om nettopp dette med lykke fant jeg en ganske interessant artikkel i Ukeavisen Ledelse skrevet 14.januar 2005. Der skriver Jan Spurkeland blant mye annet dette: ”Lykken finnes alltid på innsiden av hodet, ikke i de ytre rammene du omgir deg med. Derfor er tilstanden for en stor del et resultat av egen mental styring og aktivitet. Å la seg okkupere av interesser og gode følelser er delvis en treningssak. Vi kan lære å styre oss inn i mentale velværesituasjoner. Alle vet hva som gir personlige opplevelser av glede.”

Jeg tror Spurkeland har rett. Lykken finnes i oss alle bare vi tar oss tid til å finne den og kjenne på den. Ekte lykke er ikke noe en person kan si til en annen hva er, ekte lykke må du finne selv i deg selv.

Da var kanskje ikke definisjonen på ekte lykke umulig å finne allikevel!

///

Neste oppgave går til Victoria. Egentlig ville jeg at hun kunne skrive litt om homoadopsjon, men det har hun skrevet så mye og så bra om tidligere. Derfor vil jeg at hun skal komme med motargumenter mot nettopp homoadopsjon. Kort og godt: Hvorfor homofile ikke bør få adoptere barn.

Håper du setter pris på utfordringen Victoria.


Hallelujah

Min Mening synes man burde (i folkeopplysningens nanv) fortelle dagens ungdom hvem som egentlig spilte inn musikk først. F.eks er de såkalte "nye gitarkameratenes" versjon av Hallelujah viktig å fortelle ungdommen at er en gammel låt.

Faktisk så er den så gammel at den opprinnelig ble skrevet og spilt inn av Leonard Cohen i 1984 og ikke av Jeff Buckley som kanskje har gjort den mest kjente versjonen av samme sang.

Men selvsagt er Leonard Cohens førsteinnspilling best.

Hallelujah er altså en Leonard Cohen-låt. Og med det så håper jeg at Min Mening har lagt den debatten død. Leonard Cohen er altså "singer/songwriter" for denne eminente låten Hallelujah.

Basta.... 

---

Now I've heard there was a secret chord
That David played, and it pleased the Lord
But you don't really care for music, do you?

It goes like this
The fourth, the fiftht
The minor fall, the major lift
The baffled king composing Hallelujah

Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah

Your faith was strong but you needed proof
You saw her bathing on the roof
Her beauty and the moonlight overthrew her

She tied you
To a kitchen chair
She broke your throne, and she cut your hair
And from your lips she drew the Hallelujah

Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah

You say I took the name in vain
I don't even know the name
But if I did, well really, what's it to you?

There's a blaze of light
In every word
It doesn't matter which you heard
The holy or the broken Hallelujah

Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah

I did my best, it wasn't much
I couldn't feel, so I tried to touch
I've told the truth, I didn't come to fool you

And even though
It all went wrong
I'll stand before the Lord of Song
With nothing on my tongue but Hallelujah

Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah...........

Om å lure søstern

Det å lure mennesker synes Min Mening er ustyrtelig morsomt. Spesiellt gjelder dete å lure familiemedlemmer. I så måte er min søster et yndet "lureobjekt". Disse luregreiene er selvsagt av en svært så harmløs karakter, men min søsters reaksjon på disse lureriene som hun biter på hver gang er like underholdende gang på gang.

Full på tur

F.eks som nå i dag. Jeg ringte henne og sa at guttungen (som er to år) og kona stp på Elverum stasjon og ventet på henne. Det var selvsagt ikke avtalt at hun skulle hente dem der, men det var nevnt i forbifarten en eller annen gang.

Når jeg så ringer søs og sier at de står å venter på henne på Elverum er reaksjonen slik at en hjertespesialist ville vært stolt over å holde henne i live.

Jaja, jeg sitter da her på Røros og ler så jeg nesten gråter.

Søs lurt igjen, for fakta er jo at guttungen og kona allerede er fremme ved bestemmelsesstedet, Kongsvinger. På Kongsvinger bor også søs, så en Elverumstur ville tatt godt over en time, men det slapp hun da hehe...

Ikke for det, jeg er forferdelig glad i søstra mi, men det likevel utrolig morsomt å gjøre slike pek mot henne ;O)

Liste

Lister er jo blitt ganske så populært på nettet i det siste. Min Mening er ikke bedre enn at han slenger seg på denne populæritetsbølgen og presenterer her listen over de 10 mest hørte låtene som ble utarbeidet av Windows Mediaplayer 10

* Leonard Cohen - Hallelujah
* Johnny Cash - Man in black
* Alphaville - Forever young
* Willie Nelson (feat Bob Dylan) - Heartland
* Waylon Jennings - Still gonna die
* Johnny Cash (feat U2) - The wanderer
* Highwaymen - Highwayman
* Garth Brooks - Unanswered Prayers
* Willie Nelson - Always On My Mind
* Johnny Cash - Love's Been Good To Me

Listen er ikke i numerisk rekkefølge, men tilfeldig valgt av meg

Forever Young

Ved inngangen til den siste helgen i august 2006 vil Min Mening presentere en teksten til en sang som Min Mening finner aktuell selv i dag, 22 år etter at den ble gitt ut. Og nei, det er ikke Johnny Cash jeg presenterer denne gangen, men den tyske gruppen Alphaville.

Nok snakk, her er teksten:

---

Lets dance in style, lets dance for a while
Heaven can wait were only watching the skies
Hoping for the best but expecting the worst
Are you going to drop the bomb or not?

Let us die young or let us live forever
We dont have the power but we never say never
Sitting in a sandpit, life is a short trip
The musics for the sad men

Can you imagine when this race is won
Turn our golden faces into the sun
Praising our leaders were getting in tune
The musics played by the madmen

Forever young, I want to be forever young
Do you really want to live forever, forever and ever

Some are like water, some are like the heat
Some are a melody and some are the beat
Sooner or later they all will be gone
Why dont they stay young

Its so hard to get old without a cause
I dont want to perish like a fading horse
Youth is like diamonds in the sun
And dimonds are forever

So many adventures couldnt happen today
So many songs we forgot to play
So many dreams are swinging out of the blue
We let them come true

---

Min Menings redaktør (jeg digger den tittelen) vokste opp på 80-tallet, og min musikksmak er nok preget av det. Men uavhengig av det mener Min Mening at denne teksten til Alphaville er minst like aktuell i dag som den var da den kom ut med albumet "Forever Young" i 1984.


(Takk til Lyricsfreak for tekst og info)

Enoksenpumpen

Min Mening avslører nå olje- og energiminister Odd Roger Enoksens planer for varme i de tusen hjem i tilfelle strømkrise i vinter. Enoksen lanserer nemlig i forbindelse med statsbudsjettet senere i høst Enoksenpumpen.

Det er kilder svært langt inn i regjeringen som avslører for Min Mening prinsippet bak og bilder av denne nyvinningen fra regjeringen Stoltenberg:Hvis ikke dette er et godt og miljøvennlig energitiltak da vet ikke jeg. Enoksenpumpen er nemlig hånddrevet og krever derfor ingen forurensende strømkilder for å driftes...

Hitler's Cross-markeringen avsluttes

Min Mening avslutter i dag "Hitler's Cross-aksjonen noe tidligere enn planlagt. Grunnen til det er at restauranteier Puneet Sablok har bestemt seg for å endre navn på denne restauranten. Sablok begrunner avgjørelsen slik: "Når de fortalte meg hvor opprørte navnet gjorde dem (jødene, red), bestemte jeg meg for å forandre det. Jeg vil ikke såre folks følelser"Min Mening respekterer denne avgjørelsen og avslutter dermed markeringen. Men selv om jeg nå avslutter markeringen betyr ikke det at jeg har endret mening om saken. Jeg mener fortsatt at man i ytringsfrihetens navn burde kunne kalle sin restaurant hva man selv ønsker.

Rapport fra Andeby etter Plutos nederlag

Det lød et hjerteskjærende ul over ellers så fredelige Andeby i dag da det ble kjent at Pluto faktisk er en dverg. I dag har nemlig astronomer bestemt at Pluto er en dverghund og ikke en normal hund. ”Hvorfor det egentlig er astronomer som har bestemt dette er helt uforståelig for oss, det er regelrett en skandale” sier Andebys borgermester i en kommentar til Andebypostens reporter nå i dag. ”Dette burde det da være eksperter på hunder som skulle tatt stilling til og ikke astronomer som ikke har greie på hunder” uttaler han med harme i stemmen.

Hovedhunden selv, Pluto, og Mikke Mus har i dag gått i dekning på ukjent sted og har overlatt kontakten med pressen til sin kollega i politiet, politimester Fiks. Politimester Fiks sier i en første pressemelding at Mikke Mus er helt knust etter denne deklassifiseringen av hunden hans til en dverghund. ”Hele Andeby føler med herr Mus og Pluto i denne tunge stunden” sier han.

Også onkel Skrue har engasjert seg i denne vanskelige saken. Skrue donerte nemlig hele 10 øre (nei ikke lykketiøringen) til Andebys fremste astronomer for at de skulle stemme for at Pluto skulle få beholde sin status som normal hund og ikke en dverg.Men til ingen nytte for den tapre dverghunden.

Ikke alle i Andeby er like lei seg for denne dvergifiseringen av Pluto. ”Endelig har denne snushunden fått passet sitt påskrevet” mener B-gjengen, for tiden hospiterende i Andeby fengsel etter en skyteepisode på Andeby Brygge nå på søndag. ”Den hunden betyr bare trøbbel” sier de og får umiddelbart støtte fra Svarte Per og Spøkelseskladden som også hospiterer på det samme stedet. Også den notoriske kriminelle Ørnulf Ørn er svæt glad for denne degraderingen. ”Denne snushunden burde vært tatt av hundefangeren for lenge siden og aldri sluppet ut igjen” mener han.

Andebyposten har i hele dag forsøkt å få en kommentar fra Donald Duck, men det viser seg at han er umulig å få liv i. ”Onkel Donald sover så å si hele tiden, særlig på dagtid” sier hans tre kjekke nevøer, Ole, Dole og Doffen. ”Men vi synes alle at dette er en trist dag, særlig for Pluto og Mikke” sier de i kor.


Hitler's Cross

Min Mening er midlertidig omdøpt til Hitler's Cross, som en protestmarkering til støtte for restauranteier Puneet Sabhlok i Mumbai, India som har åpnet en restaurant med samme navn.

Jøder er naturlignok svært kritiske til dette navnet, men Min Mening (eller Hitler's Cross nå da) mener dette er i ytringsfrihetens interesse å tillate. Jødene vurderer å anmelde restauranteieren, men hva de egentlig vil anmelde han for går ikke frem av artikkelen i Aftenposten

Derfor denne midlertidige navneendringen...

Overgrep mot lik?

"Overgrepene mot den døde kvinnen..." skriver VG i en artikkel i dag. Men er det egentlig mulig å begå overgrep mot en død person? Man kan skjende et lik, men vil den døde føle det som et overgrep?

Martins kjempebrølere

Martin Drange har et innlegg kalt: "Om Israel er skurken, hva er da dens motstandere?" Her kommer et svar på noen av de påstandene han kommer med.

”Om verden skal fordømme Israels angrep, bør vi ikke da også fordømme angrepene ifra Hizbollah, Hamas og andre terrorister i den arabiske verden?Jeg kan vedde på at deres "forbrytelser mot menneskeheten og internasjon lov" er langt verre og blodigere enn det Israels handliger er.”

For det første så blir angrepene fra disse terroristene fordømt nesten unisont fra hele verden. Unntakene er ikke overraskende Iran og Syria. Hvem som utfører de mest blodige angrepene er vel et annet spørsmål. Jeg skal la det ligge. Martin tar også til orde for at vi kanskje burde boikotte palestinske varer, men ligger det egentlig noen palestinske varer i norske butikkhyller? Jeg vet ikke, jeg har ikke sett noen.

Martins kjempebrøler 1

”Når man idag snakker om Israels okkupasjon over Vestbredden og Gaza, da blir det gjerne fremlagt som at dette er palestinske områder. Men disse områdene har tilhørt Jordan, Egypt og Syria og ble faktisk tatt av Israel i en forsvarskrig.”

Dette er direkte feil. Palestina var en egen stat under britisk kolonistyre frem til delingen i 1948. Men det er en kjent teknikk fra motstanderne av palestinerne å påstå at Palestinerne egentlig er Jordanere, Egyptere etc etc.

“After looking at various alternatives, the UN proposed the partitioning of Palestine into two independent States, one Palestinian Arab and the other Jewish, with Jerusalem internationalized (Resolution 181 (II) of 1947).  One of the two States envisaged in the partition plan proclaimed its independence as Israel and in the 1948 war expanded to occupy 77 per cent of the territory of Palestine. Israel also occupied the larger part of Jerusalem. Over half the indigenous Palestinian population fled or were expelled. Jordan and Egypt occupied the other parts of the territory assigned by the partition resolution to the Palestinian Arab State which did not come into being. In the 1967 war, Israel occupied the remaining territory of Palestine, until then under Jordanian and Egyptian control (the West Bank and Gaza Strip). This included the remaining part of Jerusalem, which was subsequently   annexed by Israel. The war brought about a second exodus of Palestinians, estimated at half a million. Security Council resolution 242 (1967) of 22 November 1967 called on Israel to withdraw from territories it had occupied in the 1967 conflict.” (FN)

”Såvidt jeg har forstått (og korrigèr meg om jeg tar feil) så vil Gaza og mesteparten av Vestbredden innlemmes i den fremtidige palestinske staten. Når den kommer er avhengig av om Israels fiender kan modere seg.”

Er det okkupanten eller den okkuperte som er aggressoren Martin? Legg merke til at vi snakker om Palestina her og ikke Hizbollah, selv om Hizbollah ble opprettet som motstandsorganisasjon mot Israels okkupasjon av Libanon i 1982. Men vi snakker altså om Palestina, som Israel okkuperer og bosetter folkerettsstridig.

”Det er mange(!) flere ekstremister prosentvis på palestinsk område enn det er på Israelsk.”

Hvordan vet du det Martin? Er motstand mot okkupanter en ekstremistisk handling? I så fall er ”Kjakan” Sønsteby og alle andre norske motstandsmenn og kvinner under WW2 ekstremister og terrorister. Hamas-charteret som du refererer til flere ganger i innlegget ditt er gammelt og Hamas er i ferd med å moderere seg. Men det vil du antakelig ikke vite noe om. Det passer dårlig til det bildet du har av Palestinere og Hamas.

Martins kjempebrøler 2

”…på tross av at Israel faktisk prøver å hjelpe palestinere ved å bygge hus, og gi jobber

Av mye synsing og direkte feil i Martins innlegg er vel denne setningen noe av det mest blåøyde eller naive. Israels husbygging i Gaza og på Vestbredden har til nå blitt utført med buldosere og bomber. De eneste Israel har støttet i husbygging er jødiske bosettere på palestinsk land. Hvis man da ikke kaller apharteid-muren for hus da.

Det er mye mer i Martins innlegg jeg gjerne skulle tatt for meg, men det blir nok et så langt innlegg at de fleste ikke gidder å lese det. Kanskje kommer jeg tilbake til det i et senere innlegg.

Hva skjer med Audun Automat

Det er ett eller annet som ikke stemmer helt med kulturminister Trond Giskes argumentasjon for å innføre automatforbud fra 1.juli 2007. Hvorfor forby automater er for meg et stort mysterium. Det er nemlig slik at i befolkningen er det større helseproblemer knyttet til alkohol og tobakk uten at staten innfører forbud mot disse varene. Men automatene altså, de vil man forby.

Giske uttalte 02.06 i år: "Spilleavhengighet er blitt et alvorlig samfunnsproblem som må møtes med målrettede tiltak fra myndighetenes side". Ja det har han rett i, men hvorfor i all verden skal det gå utover meg og andre som liker å spille uten å bli idioter i huet? Det er lite målrettet å dra alle over en kam og forby spilleautomater. Det er en kollektiv "avstraffelse" fordi noen spiller bort alt de eier og har.

Og det er faen ikke mitt problem...

Fra Foreningen mot spilleautomater sine sider: "Kulturministeren har lagt seg flat for automatentreprenørene, og gitt de tillatelse til fortsatt å ruinere enkeltpersoner og familier i Norge i ytterligere 6 måneder i første omgang. Dette fordi de frykter millionsøksmål mot staten i påvente av en avgjørelse i EFTA-domstolen. Hva med oss spilleavhengige og våre pårørende? Tar de oss ikke på alvor? Det virker ikke slik!"

Hvorfor faen kan ikke dere i denne idiotiske foreningen ta ansvar for deres egne handlinger og legge dere inn til "avrusning" slik som andre avhengige her i landet må? Som alkohollikere etc. Hvorfor faen skal alle vi andre straffes med forbud for deres feil? Er dere så mye bedre eller værre enn alkohollikerne på Vangseter? Trenger dere et forbud for å slutte å spille?

Det er ikke noe forbud mot alkohol selv om mange blir alkohollikere, så hvorfor forbud mot spilleautomater? Det er ikke noe forbud mot tobakk selv om mange dør av sykdommer relatert til tobakk, så hvorfor forbud mot spilleautomater? Det er ikke noe forbud mot sukker og fett selv om mange dør av fedme og fedmerelaterte sykdommer, så hvorfor forbud mot spilleautomater? Det er ikke noe forbud mot biler selv om mange dør og skades i trafikken hvert år, så hvorfor forbud mot spilleautomater?

Er de spilleavhengiges liv verdt mer enn alkohollikerens, røykerens, den feites eller bilistens liv ettersom de må ha særforbud for å takle sin lidelse?

I think not...

På Dagsrevyen i dag opplyste de om at nordmenn i fjor spilte bort 5.2 milliarder kroner. Spilte bort? Forsvinner disse pengene opp i røyk når de blir sluppet på en automat? Er det derfor de ble "spilt bort"? Nei, det aller meste av disse 5.2 milliardene gikk faktisk til et godt formål. Som f.eks Redningsselskapet, Norsk blindeforbund, Norges Røde Kors og mange andre lokallag og foreninger.

Og sist; hva skjer med Audun Automat nå?


Sayyed Tantawi's real mother

This is a picture of the Imam Sayyed Tantawi of Egypts family member. Actually Sayyed Tantawi's real motherSayyed Tantawi; please fuck a pig...

Sayyed Tantawi; your birth was an insult to the human race...

...etc etc

Min Mening støtter opprop mot Israel

Fra opprop.no

---

Israel bombarderer og myrdar folk som badar på stranda, spelar fotball,
søv i heimane sine, folk får voldsomme brannsår etter israelsk bombing;
Israel kuttar straumen til palestinske samfunn, dei kuttar vatnet;
Israel stel dei palestinske skattepengane, kidnappar palestinske
regjerings- og parlamentsmedlemmer, sender bombefly over nabolanda
Syria og Libanon, bombar Libanons sivile infrastruktur og andre sivile
mål og gjennomfører ein blokade av Libanon– kort sagt – begår omfattande forbrytelser mot menneskeheten og
internasjonal lov.

Me krev at den norske regjeringa:
- FORDØMMAR ISRAELS ANGREP SOM DET DEI ER
– FORBRYTELSER MOT MENNESKEHETEN OG BROT PÅ INTERNASJONAL LOV
- ANERKJENNER DEN DEMOKRATISK VALDE PALESTINSKE REGJERINGA
- INNFØRER VÅPENEMBARGO MOT ISRAEL
- OPPFORDRAR TIL FORBRUKARBOIKOTT AV ISRAEL

Israels angrep og myrderiar må stansast!

---

Min Mening oppfordrer alle til å skrive under på dette oppropet på opprop.nos nettsider.

Min Mening intervjuet av bladet Henne

I dag har Min Mening vært med på noe han aldri trodde han skulle være med på. Min Mening har nemlig blitt intervjuet og fotografert av en journalist og fotograf fra bladet Henne. Hva intervjuet handlet om skal jeg ikke gå inn på, det kan dere lese selv i bladet når det kommer en gang i oktober. Min Mening lover å komme tilbake med dato for utgivelsen av det aktuelle bladet.

Selve intervjuet og fotograferingen var en helt ny og morsom opplevelse for Min Mening og jeg er veldig spent på resultatet når det foreligger.

Feitinger i flertall

(Dagbladet.no): "For første gang i verdenshistorien finnes det flere overvektige enn utmagrede mennesker. Det fortalte professor i næringslære, Barry Popkin, under en konferanse for jordbruksøkonomer mandag"

Endelig, endelig. Dette har jeg ventet på svært lenge. Endelig er vi feitinger i flertall over disse utmagrede supertynne småspiserne. Dette skal behørig feires med skikkelig usunn mat og øl litt senere i dag.

Dette var bare det første delmålet våres i FFN (Feite Forenede Nasjoner). Det neste nå er å bli i flertall blant alle her på jorda. Vi er 1 milliard feitinger nå, det er mange av oss, men om få år håper vi å bli hele 3 milliarder feitinger.

Gå hjem og vogg Grethe Roede, stå på alle feitinger, målet er i sikte...

Å fy faen...(2)

Shimon Samuels, leder for Simon Wiesenthalsenteret som jeg skrev om i innlegget "Å fy faen..." er nok en gang ute med kjeften i sin kritikk av Jostein Gaarders kronikker. Aftenposten skriver: I sin artikkel den 5. august har han avslørt sin overfladiske bibelkunnskap, og sin jødefobi og paranoia, som jager ham i hans mareritt, skriver Samuels. Han mener at Gaarder viser antisemittisme på en nye måte. Gaarders forsøk på å presisere sin opprinnelige kronikk med en ny kronikk i Aftenposten, har langt fra mildnet Samuels. Snarere tvert imot. – Med sitt hjelpeløse forsøk på å beklage krenkelsene i kronikken "Guds utvalgte folk", synker han bare dypere ned i myren av jødefobi - tross dets kamuflasje i bibelens språk, skriver Samuels om Gaarders siste kronikk i Aftenposten lørdag den 12. august."

Shimon Samuels er nok den av de to som utviser de største paranoide trekkene med de mørkeste marerittene. Shimon Samuels er patetisk i sin kritikk av Jostein Gaarders kronikker og av Gaarder selv og hvis det er noen som står med beina godt plantet i ei myr av jødefobi må det være Shimon Samuels selv.

Ikke det at Shimon Samuels lider av jødefobi, men hans paranoide tanke om at alle andre (og især Gaarder) lider at denne fobien er Shimon Samuels sitt evige mareritt. Han burde vært underlagt psykiatrisk observasjon for sin paranoia.

Shimon Samuels klarer nemlig det kunststykket å lansere en ny form for antisemittisme. Når den gamle antisemittismen ikke lenger er en trussel, ja da må Shimon Samuels finne opp en ny antisemittisme slik at han kan få utløp for sin jødeforfølgelsesparanoia.

Det kan ikke være lett å være Shimon Samuels for tiden i en verden full av den nye formen for antisemittisme, bedre kjent som Israelkritikk...

Min mening anbefaler...

Jahn Otto Johansen har en drivende god kronikk i Dagsavisen. "Jødisk tvil om Libanon" er tittelen og Min Mening anbefaler den på det sterkeste...

Estisk inhumanisme

Estland har fremdeles en laaaang vei å gå før de kan kalle seg et "humanistisk land". Det er desverre mye homofobi i Estland.

Min Mening liker det ikke, ikke i det hele tatt...!

Min Mening er av den oppfatning at homofili er like naturlig som heterofili, og å angripe homofile (som skjedde i Tallin i helga) er forkastelig.

Ikke bare er det forkastelig, det er inhumant og hører ikke hjemme i en europeisk, demokratisk kontekst.

Estland, vil dere tilhøre Europa - bli europeere

Hello, I'm Johnny Cash

Min Mening har en ubestridt favoritt når det gjelder musikk. Min Mening er en country-fantast. Ikke den "nye" countryen, men den gode gamle countryen. Ikke for det, mye av den nye er bra den også, som Alan Jackson eller Garth Brooks, men det er altså ikke disse "oppkomlingene" som gjelder. Den største av dem alle er selvsagt Johnny Cash. Han har, eller hadde da for å være korrekt, en fantastisk formidlerstemme og var samfunnskritisk i mange av sine tekster,

Et eksempel er "Man in Black"

Well, you wonder why I always dress in black,
Why you never see bright colors on my back,
And why does my appearance seem to have a somber tone.
Well, there's a reason for the things that I have on

I wear the black for the poor and the beaten down,
Livin' in the hopeless, hungry side of town,
I wear it for the prisoner who has long paid for his crime,
But is there because he's a victim of the times.

I wear the black for those who never read,
Or listened to the words that Jesus said,
About the road to happiness through love and charity,
Why, you'd think He's talking straight to you and me

Well, we're doin' mighty fine, I do suppose,
In our streak of lightnin' cars and fancy clothes,
But just so we're reminded of the ones who are held back,
Up front there ought 'a be a Man In Black

I wear it for the sick and lonely old,
For the reckless ones whose bad trip left them cold,
I wear the black in mournin' for the lives that could have been,
Each week we lose a hundred fine young men.And,

I wear it for the thousands who have died,
Believen' that the Lord was on their side,
I wear it for another hundred thousand who have died,
Believen' that we all were on their sideJohnny Cash spilte inn denne låta allerede i 1971 og for meg er den teksten fremdeles gjeldende, selv om den er fire år eldre enn meg. For eksempel synger han “I wear the black for the poor and the beaten down” setningen taler for seg selv ikke sant? Og han synger også om noe som i hvertfall opptar meg veldig: ” For the reckless ones whose bad trip left them cold” Hver gang jeg hører Cash synger den setningen så er det nesten så jeg får tårer i øya og frysninger på ryggen. Jeg har kjent så mange personer som har fått sin egen ”bad tripp”. De er døde.

Jeg har opplevd livets skyggesider, og jeg ville ikke vært den opplevelsen foruten heller. Jeg har lært så utrolig mye, selv om min lærdom kom ”the hard way” 

Når det gjelder Johnny Cash og hans låter så kunne jeg holdt på i en evighet og fremdeles funnet noe nytt. Selv om Cash selv ikke var den helt store låtskriveren så er det hans måte å tolke låter på som har rørt mitt hjerte. Hans måte å synge på, hans spesielle stemme… etc etc...

Det er nesten ubegrenset hva man kan skrive om Johnny Cash, men en myte kan jeg avlive her og nå. Johnny Cash er en person som man kan få inntrykk av at har brukt mange år av sitt liv bak murene (jfr sangen ”San Quentin og albumet med samme navn”), fakta er at Johnny Cash har sittet inne en gang, og da satt han 24 timer. Under en VH!-Live konsert sammen med Willie Nelson sa Cash at han kun hadde sittet inne et døgn (jeg har den konserten hvis noen vil ha en kopi).

Johnny Cash var jo også en av Highwayman-gutta. De fire gutta var Kris Kristoffersen, Willie Nelson, Waylon Jennings og Johnny Cash. I en dokumentar om Waylon Jennings sa Johnny Cash om Waylon: ”Me and Waylon had two things in common; our love for music and chemicals”  Behøver jeg å si noe mer? Jeg er redd jeg gjentar meg selv med superlativer etc hvis dette Johnny Cash-skryteinnlegget fortsetter. Jeg vil bare oppfordre allle til selv å oppdage Johnny Cash.

Jeg vil avslutte med de to siste versene av ”Man in Black”

Well, there's things that never will be right I know,
And things need changin' everywhere you go,
But 'til we start to make a move to make a few things right,
You'll never see me wear a suit of white

Ah, I'd love to wear a rainbow every day,
And tell the world that everything's OK,
But I'll try to carry off a little darkness on my back,
'Till things are brighter, I'm the Man In Black


(Åja, hvis noen vil ha "American Recorings I - V så sender jeg dem. Mail meg på Min Mening med navn og adresse)


Oppdatering: Heartland med Willie Nelson & Bob Dylan.... *sukk*   

Rødvin

Dette drikker Min Menings øverste sjef (og eneste ansatt) nå i kveld og da må man benytte anledningen til å reklamere ulovlig for slike drikkevarer.

Rødvin

Paul Masson er en frisk, lettdrikkelig amerikansk rødvin. Den er helt utmerket å drikke uten mat til ;O)

Pris: 82 kroner på dette stedet:

Polet

Jostein Gaarder - antisemittisme

I dagens Aftenposten skriver Jostein Gaarder en ny kronikk "Forsøk på klargjøring". Det er synd at Gaarder ser seg nødt til å gå til dettte skrittet, men det hviler et skjær av nødvendighet over denne klargjøringen. Egentlig burde det være helt unødvendig med en slik klargjøring, for alle som leste den forrige kronikken til Jostein Gaarder skjønte hva han mente. Hvis man da ikke hadde på seg store skylapper og sveisebriller når man leste kronikken. I hvertfall så klarer ikke jeg å se noe nytt i klargjøringen fra Gaarder som jeg ikke skjønte at han mente i sin forrige kronikk.

Men jeg er redd en slik klargjøring ikke holder for alle som kalte Gaarder en antisemitt etter den første kronikken. Det kan virke som om at alle som kritiserer Israel og israels politikk og krigføring er antisemittiske og hvis man ikke ligger langflate for Israel, ja da er man antisemittisk

Jostein Gaarder skriver i sin nye kronikk: "Det kan være direkte ansvarsløst å være for raskt ute med å anklage en debattant for antisemittisme - simpelthen fordi det kan være med på å legitimere og utløse antisemittisme. (Når han eller hun er antisemitt, da er det kanskje ikke så gærent, da. . .) Da et av fylkestingene i Norge gikk inn for boikott av israelske varer, ble det fra enkelte jødiske hold sagt å være "i samme ånd som nazistene", og de konkluderte med at "dette er uten tvil uttrykk for antisemittisme".

Vel, slike karakteristikker er etter min mening ikke bare sterkt usaklige. På lang sikt kan de være skjebnesvangre. For hva skal vi da kalle nazisme og antisemittisme?"

Jeg er helt enig med Gaarder. Å kalle Israels kritikere for antisemittister hører ingen steds hjemme. Jeg tror de som forsvarer Israels krigføring og okkupasjon går til det skrittet å kalle sine meningsmotstandere for antisemitter av mangel på bedre argumentasjon for sitt israelforsvar. Det er vanskelig å argumentere for at flere barn enn krigere er drept i Libanon denne måneden. Da er det lettere å kalle noen for antisemitt i stedet.

Jeg kritiserer Israel og er i manges øyne derfor en antisemitt. Vel kall meg gjerne det, I don't care. Det er et lite offer for meg å bli kalt antisemitt, Libanon og Palestinas barn ofrer mye mer i Israels blodige krigføring...

Min Mening anbefaler...

Liberaleren har i dag et innlegg om svart arbeid og nordmenns forhold til dette. Bl.a skriver Liberaleren dette: "Svart arbeid bør defineres som en frivillig avtale inngått mellom to parter, uten politisk innblanding eller styring. Inntil politikerne tar til fornuft og gir oss friheten og råderetten over eget liv tilbake, bør omfanget av og støtten til svart arbeid øke."

Min Mening støtter Liberaleren i denne saken og anbefaler alle å lese hans innlegg "Svart arbeid er kriminelt. Men ulovlig?"

Å fy faen...

"...så har jøden, som vitne, vært et "lys for nasjonene" gjennom århundrene. Ikke ved å gjøre krav på den absolutte sannhet, men som et viktig varslingssystem fordi det som begynner med jødene ofte er et barometer for den menneskelige tilstand"

"...fordi de innser at jødenes skjebne er en alarmklokke for menneskeheten"
skriver Shimon Samuels i Simon Wiesenthalsenteret.

Å fy faen altså, tror jeg ler meg ihjel her nå. Snakk om å opphøye jødene til noe mer enn oss vanlig dødlige. Stakkars jødene som har påtatt seg rollen som "lys for nasjonene". Hvilke nasjoner spør jeg, ikke Palestinas eller Libanons lys i hvertfall.

Man kan nesten bli antisemittisk av mindre.

Tror ikke Shimon Samuels at slike navlebeskuende, selvforherligende ovenfra og ned holdninger kan skape grobunn for enda mer antisemittisme? Jeg tror at jødenes reaksjon på Gaarders harde kritikk er mer rekruterende til antijødiske strømninger enn Gaarders kronikk er.

Desverre


Skikk og bruk - Reidar Helliesen

Nordmenn er frekke, brautete og gir blaffen i kultur og tradisjoner, mener skikk og bruk-ekspert Reidar Helliesen [...] "Vi tenker mest på oss selv og bruker helst ikke tid på andre. Hvorfor kan vi ikke være litt høfligere? mener han" (VG-Nett)


(Foto: Erling Hægeland)

Reidar Helliesen altså. Den hyggelige, kameratslige, joviale og omgjengelige mannen fra TV2's Fagerstrand skal belære nordmenn om skikk og bruk på ferie i utlandet.

Reidar Helliesen som sammen med May-Brit Park ble beskyldt for romavlytting, kontraktsbrudd og stjeling av fellespenger under innspillingen av serien på TV2 skal altså belære oss andre om skikk og bruk?

SutreReidar, psykoReidar, manipulereReidar, jegeruskyldigReidar, ingenforstårmegReidar, alleandreharfeilReidar, han skal altså belære andre om å oppføre seg høfflig?

Trur jeg ler meg ihjel jeg...

Glem det Reidar Helliesen. Overlat til Min Mening å lære nordmenn om skikk og bruk i utlandet.

F.eks kan det gjøres på denne måten:

Full på tur 4Full på tur 3Full på tur 2Full på tur
(Foto - PRIVAT)

Aktiv dødshjelp? Ja takk

I en meningsmåling i Danmark viser tallene at 86 prosent er for at legen skal kunne yte aktiv dødshjelp ved uhelbredelig syke mennesker. Dette reagerer Marie Aakre, leder for Faglig etisk råd i Norsk sykepleierforbund, på.

Aakre sier til VG: "Vi ser at det er en tendens til at flere sier ja til aktiv dødshjelp i Norge også. Men jeg er skeptisk til hvem de er som har svart på undersøkelsen. Det er kjekt å svare ja når man er ung og frisk. Spør man de syke viser undersøkelser at de ville svart nei, og de har jo en større grunn til å svare"

Dette er flertallstyrrani Aakre. Det kan ikke være slik at flertallet av de uhelbredelige syke skal ha bestemmelsesrett over et mindretall syke som ønsker å avslutte sine liv når det likevel ikke finnes noe håp lenger. Uansett vil det ikke være slik at pasienter som ikke ønsker aktiv dødshjelp likevel skal få det, det handler om å gi den hjelpen til de som ønsker aktiv dødshjelp. I så måte er hva de som ikke ønsker aktiv dødshjelp mener uten betydning. Det gjelder nemlig ikke dem.

Min Mening er for aktiv dødshjelp til uhelbredelig syke - særlig i de situasjoner der pasienten vil ha store smerter den siste tiden. Det er pasientens ønsker som skal stå i fokus og pasienten burde selv ha rett til å be om livsavsluttende hjelp i slike situasjoner der man uansett ikke vil overleve og bli frisk.

Aakre sier videre: "Jeg tviler på at vi vil få en lov om aktiv dødhjelp her til lands. Det er stor enighet blant sykepleier og leger om akkurat dette. Vi er forpliktet på respekten for liv". Vel er dere forpliktet av respekten for liv, men innebærer ikke det også respekten for ønskene til de pasientene dere behandler? Er dette kun en etisk respekt eller er det en menneskelig respekt for pasientenes ønsker innbakt også? Jeg tror det er den etiske respekten som ligger til grunn og ikke ønsket en pasient har om livsavsluttende hjelp.

Når pasientens behandlig (eller fravær av behandling) kun er med på å forlenge smertene frem mot det uungålige kan ikke jeg se at det er respekten for livet som ligger til grunn for å ikke hjelpe til med å avslutte livet, men en kvasimoralsk legeetikk som ikke tar hensyn til den døendes ønske om en verdig avslutning av sitt liv.

Vel skal leger ha respekt for liv, det skal vi alle, men den respekten innebærer også å respektere døden som en naturlig del av livet. Det å hjelpe noen uhelberedelig syke som ønsker å dø er ikke et brudd på respekten for liv, snarere tvert i mot.

"Hva vil vi vinne på å ha aktiv dødshjelp? Og hvem vil vinne? Undersøkelser fra Nederland viser at under fem prosent begrunner valget med smerte, men med meningsløshet og mangel på livsmot" sier Aakre avslutningsvis til VG.

Svaret gir seg selv, pasientene som ønsker aktiv dødshjelp har alt å vinne og det er  også de du jobber for Aakre, ikke bare de som ikke ønsker aktiv dødshjelp. Meningsløsheten og mangel på livsmot henger sannsynligvis sterkt sammen med smerte. Når man vet at resten av livet kun vil være et smertehelvete så blir livet meningsløst og man mister livsmotet.

Derfor sier Min Mening ja til aktiv dødshjelp.

Flere fjols til fjels

Nye pakkefjolstilbud lokker flere barn og unge til fjellheimen. Fjolsforeningen melder om rekordsommer.

Belegget på de betjente fjolsforeningshyttene har steget med rundt fem prosent i sommer sammenlignet med i fjor. Den Norske Fjolsforening (DNF) jubler over et stadig høyere medlemstall. "Veksten er størst blant barn og unge fjols, særlig i alderen 18 til 26 år", forteller Merete Habberstad, informasjonssjef i DNF.

Hun tror at muligheten for fysisk aktivitet gjør fjellfjolsing og fjolseliv stadig mer attraktivt som feriealternativ for denne aldersgruppen. I tillegg har foreningen lenge drevet aktivt rekrutteringsarbeid blant barn og småfjolsfamilier.

Fjolsturer

Et eksempel på dette er såkalte fjolseturer, der det er lagt opp til andre aktiviteter i tillegg til vanlig fjolsing. Habberstad er selv med på en slik fjols nå, en mor-datter-fjols i Rendalen, der fjolsene bor på en seter og drar på rideturer sammen om dagen. På seteren finnes også lam og kaniner. "Dette er en fin måte å lære om fjolseliv på", mener hun. "Det er også enkelt å bli med på fordi alt er tilrettelagt fra vår side".

Andre eksempler på fjolseopplegg som fenger er såkalte fjols camps, der ungfjols får prøve seg på elvefjolsing, fjellfjolsing og kajakkfjolsing i trygge former. For de mer voksne fjolsene er matlagingsfjolsing eller fotfjolsing med fjolsmassasjeopplæring et alternativ.

Tradisjonen tro

Når stadig flere velger å bruke ferien sin til fjells, er det likevel den tradisjonelle fotfjolsen som trekker flest. Glitterheim i Jotunheimen vinner over de andre fjolsehyttene med sine cirka 26 prosent flere fjolsere. "20 000 kilometer kvistmerket rutenett gjør at det er mulig å komme seg til 435 forskjellige fjolseplasser rundt om i landet. Da blir ekstratilbud som fjellfjolsing og elvefjolsing bare krydder på et allerede populært tilbud", skryter Habberstad stolt.

Selv om de fleste velger seg en tradisjonell fjolsvariant, er noe likevel forandret. Tidligere dro man til fjells og ble der i et par uker. Nå er det fjolser på fire - fem dager som gjelder. "I tråd med samfunnsutviklingen vil folk nå ha komprimerte opplevelser. Da fungerer fjellet som en fin kontrast til dagligfjolset for en stund", mener Habberstad.(Inspirasjonen til denne typen innlegg innrømmer Min Mening glatt at han har "stjålet" fra den eminente Hjorten)

Klokke

Min Mening var på ferie i Romania tidligere i år og der kom han over denne klokka som han bare måtte ta et bilde av

Klokke

På klokka er det bilder av kjente og kjære mennesker, dypt savnet men ikke glemt er de som ikke lever lenger. Flere av dem er enda i live.

Om Tony Blairs tale til World Affairs Council

Min Mening satt å fulgte med på talen som statsminister Tony Blair holdt ved World Affairs Council i Los Angeles. Talen gikk direkte på Sky News og selv om Blair startet det hele med å vitse om at han var den første statsministeren i Downing Street 10 som hadde fått barn der på 150 år så viste han at han har en betydelig ovenfra og ned-holdning til befolkningen i den muslimske delen av verden.

Mye av gjennomgangstonen i talen var at krigene i midtøsten er en krig for våre vestlige verdier. F.eks så sa Blair at krigene i Afghanistan og Irak ikke bare var en krig mot terror, men en krig for å forsvare våre vestlige verdier, hva nå det måtte være.

"We will not win the battle against this global extremism unless we win it at the level of values as much as force, unless we show we are even handed, fair and just in our application of those values to the world" sa Blair og det var ikke den eneste gangen han viste til de "overlegne" vestlige verdiene. Ikke for det, jeg er jo til dels enig med Blair at vi kanskje har litt mer menneskerettighetsverdier enn det vi finner i den muslimske verden, men det betyr ikke at vi kan utvise slike nedlatende holdninger som Tony Blair viste under den talen.

Det er faktisk utrolig vanskelig å overbevise et menneske om at "dine verdier er så mye dårligere enn mine", og når vi samtidig legger til tradisjon og kultur så blir det nærmest umulig å få det til på en smertefri måte. Og for å si det mildt så er ikke en engelsk overklassesnobb den rette til å formidle våre vestlige verdier over på andre.

Prøv å se på det slik: Ja våre verdier er kansje bedre enn muslimenes, men det syntes selvsagt ikke muslimene. For dem er det nemlig stikk motsatt, at det er våre verdier som er de dårlige. Slike verdier er derfor subjektive og å pådytte muslimene de samme verdiene med makt vil naturligvis møte sterk motstand hos befolkningen. Det er dette jeg mener med ovenfra og ned-holdningen til Tony Blair.

Selv om han fikk applaus ofte så var han ekstremt historieløs i tillegg. Blair mente nemlig at 9/11 var det som utløste krigen mellom muslimer og vesten og jeg fikk inntrykk av at Blair så på tiden før 9/11 som en fredlig tid uten terror fra fundamentalistiske muslimer.

Dette er selvsagt ikke riktig. Blant mye annet før 9/11 hendelser finner vi det første angrepet på WTC. Allerede 26 februar 1993 forsøkte en gruppe muslimske terrorister å ødelegge WTC. Ingen ringere en Al-Qaidas nåværende nestleder Khalid Shaikh Mohammed var en av de som sto bak også den gangen. Og for ikke å glemme Pan Am Flight 103 som ble sprengt i luften over byen Lockerbie i Scotland den 21 desember, 1988, av libyiske islamister.

Dette var bare to kjappe eksempler jeg fant ved hjelp av min eminente hukommelse og selvsagt Wikipedia. Hvis Tony Blair og hans taleskrivere hadde brukt de samme to hjelpemidlene ville de ha funnet ut akkurat det samme som Min Mening har gjort. Nemlig at islamsk ekstremisme og terrorisme ikke er noe nytt under solen.