...and justice for all

Det var en gang... Slik begynner mange av våre kjente og kjære eventyr og jeg skal fortelle ett bitte lite eventyr for dere om et land langt, langt mot vest, hvor frihet og menneskers rettigheter ble høyt verdsatt og respektert av alle sittende administrasjoner (nesten). Men alt er desverre ikke helt som det skal være her i dette landet nå. I det en gang så fantastiske landet med den populære betegnelsen "the land of the free" er man ikke lenger så fri som man kanskje vil ha det til eller så frie som man kanskje skulle ønske at man var. Man blir faktisk mer og mer bundet av sine egne myndigheter og disse myndighetenes "War on terror"...

Det er egentlig veldig, veldig synd og veldig, veldig trist at dette landet - som var et forbilde for mange andre land hva gjelder rettssikkerhet, menneskerettigheter og demokrati - begir seg ut på den veien de er i ferd med å gå nå. Men slik er det nok desverre i ferd med å bli i landet "over there" med en konstant trussel om overvåkning av egne borgeres e-post, avlytting av telefoner, registrering av bøker man låner på biblioteket, fengsling av mennesker uten lov og dom, tortur av "ulovlige stridende krigsfanger" etc etc...

Landet som liker å se på seg selv som "a beacon of freedom" er i ferd med å bli noe helt annet enn dette. Landet kommer skritt for skritt litt nærmere et totalitært styresett hvor myndighetene bruker borgernes frykt for terror til å innskrenke den enkelte borgers frihet. At ikke disse borgerne ser dette selv er intet mindre enn et mirakel, men kanskje er de så hjernevasket at de ikke ser hva som er i ferd med å utfolde seg rett foran øynene deres? Eller kanskje de er så lamslått av skrekk at de faktisk er villige til å gi slipp på sine friheter for litt ekstra trygghet...?

Med ett aldri så lite kritisk blikk på denne propagandaen fra myndighetenes side kan man selvsagt spørre seg hvor reell denne terrortrusselen egentlig er for den jevne innbygger i dette landet og hvor stor sannsynligheten er for at man blir rammet av slike terrorhandlinger, med de følgene det vil kunne ha fått. Det er nok slik at sannsynligheten for å bli rammet av terror er veldig forsvinnende liten, mer eller mindre lik null, men likefult er det dette, den noe abstrakte "War on terror" som myndighetene lever godt på og som de gjentar til det kjedsommelige for å legitimere sine kriger i andre land.

Myndighetene bruker denne "War on terror" for det den er verdt og de eneste som har noe særlig å tjene på dette er den gigantiske våpenindustrien i dette landet og selvsagt diverse underleverandører til dette landets enorme krigsmaskineri. Et gigantisk krigsmaskineri de bruker for å fremme fred og demokrati rundt om på denne jorden (hvor ironisk er ikke det)

Adolf Hitler ville ha frydet seg av glede over å ha kontroll over et slikt krigsmaskineri som dette landet har til rådighet, men samtidig som over 12 millioner husstander i dette landet ikke har nok til et skikkelig måltid mat og lever på grensen til sult og underernæring så bruker myndighetene her mange hundre milliarder $ i året på å videreutvikle sin militære slagkraft og på krigen sin mot noen få tusen terrorister.

"War on terror"-propagandaen er i mine øyne egentlig ikke noe annet enn en unnskyldning for myndighetene i dette landet til å innskrenke sine borgeres opparbeidede rettigheter og friheter - og alt dette skjer fordi borgerne i dette landet er blitt overbevist (hjernevasket av administrasjonen) om at terrorister vil gjøre alt de kan for å frata dem den friheten de setter så høyt. Men det er nettopp det disse terroristene er i ferd med å klare allerede, og det med svært så god hjelp fra det man må kalle uventet hold - nemlig fra myndighetene selv i dette landet. Myndighetene i dette landet har blitt terroristenes nærmeste allierte (om enn ufrivillig) og de hjelper terroristene som best de kan med å spre frykt blant sine egne borgere som dermed godtar innskrenkninger i sine opparbeidede friheter.

F.eks så endrer Presidenten i dette landet loven slik at man i dette landet legger til det som blir kalt "Patriot Act". Denne loven er det første og et stort og farlig steg mot det totalitære samfunn hvor politimyndighetene har fått større mulighet til å overvåke og anholde terrormistenkte uten siktelse eller rettergang. Selvsagt får han flertall for denne loven, for hvem vil vel stemme mot en patriotisk lov - uansett innhold?

Nevnte noen ...and justice for all her nå? Denne (u)rettferdigheten gjelder kun for de heltmodige soldatene fra dette landet som torturerer mennesker, voldtar kvinner og barn og dreper sivile i alle aldre og ikke for mennesker fra andre steder enn nettopp dette landet. Disse soldatene er beskyttet av sitt lands rettssikkerhetsprinsipper og vil få en skikkelig rettergang mens de som er internert på en øy i Karibien sitter i årevis under svært så kummerlige forhold uten noen rettferdig rettergang eller muligheter til å forsvare seg mot det de er anklaget for og angivelig har gjort.

En gang var dette landet et land jeg drømte om å flytte til og arbeide og bo i. Et land jeg drømte om å skape meg en fremtid i og et land jeg så opp til på grunn av den frihetstanken som landet er tuftet på. I dag er dette landet et land jeg til stadighet har mareritt om og som jeg overhodet ikke kunne tenke meg å flytte til eller arbeide i eller ha en fremtid i. Jeg vil ha en fremtid i frihet både for meg og mine etterkommere og den friheten kan ikke lenger det landet på den andre siden av dammen gi.

Desverre...


Litt statistikk

Den 17.11.2006 passerte denne bloggen 100.000 sidevisninger og vil passere 40.000 unike brukere om et par dager (hvis statistikken fortsetter som i dag) Ikke så galt synes nå jeg, selv om det er mange der ute som sikkert har mer enn dette - mye mer.

Flest unike besøkende på en dag hadde jeg da jeg avslørte at Karianne Solbrække var den TV2-reporteren med et forhold til terrormistenkte Bhatti. Den dagen endte på 8952 unike og det er også dette innlegget som har flest kommentarer, 79 i tallet.

Med det samme jeg er inne på tall. Denne bloggen har 737 innlegg (inkludert dette), den har også  3424 kommentarer og jeg har lastet opp 85 bilder. I tillegg kommer alle bildene jeg har lagt inn uten å laste dem opp.

100.000 sidevisninger skal behørig feires med en skikkelig karsk neste helg...

World66

Dagbladet skrev om den nyttige/unyttige siden World66 i dag og jeg bestemte meg for å teste dette for å få kart over hvor jeg har vært i Europa. Her er kartet:

Europa
create your personalized map of europe

15% av landene i Europa har jeg besøkt, men det ser litt vel tynt ut på dette kartet. Det betyr jo bare at jeg er nødt til å reise mer i Europa det for å komplettere dette kartet skikkelig før jeg tar for meg resten av verden :O)

Eve of Destruction

Jeg har fra tid til annen presentert en sangtekst her i dennne bloggen. Alle tekstene jeg har presentert er blant mine favoritter når det gjelder musikk.. I dag har jeg tenkt å vise til en sang fra så langt tilbake som i året 1965.

1965 var en høydetid for protestsanger, protestsanger mot Vietnam-krigen. Min favoritt fra den tiden er ikke Janis Joplin (som mange har som favoritt), men Barry McGuire med låta Eve of Destruction. Eve of Destruction ble ikke skrevet av Barry McGuire den ble skrevet av Schreib"r Sloan, men det var Barry McGuire som udødeliggjorde den.

Her er teksten:

The eastern world it tis explodin',
violence flarin', bullets loadin',
you're old enough to kill but not for votin',
you don't believe in war, what's that gun you're totin',
and even the Jordan river has bodies floatin',
but you tell me over and over and over again my friend,
ah, you don't believe we're on the eve of destruction.

Don't you understand, what I'm trying to say?
Can't you see the fear that I'm feeling today?
If the button is pushed, there's no running away,
There'll be no one to save with the world in a grave,
take a look around you, boy, it's bound to scare you, boy,
but you tell me over and over and over again my friend,
ah, you don't believe we're on the eve of destruction.

Yeah, my blood's so mad, feels like coagulatin',
I'm sittin' here, just contemplatin',
I can't twist the truth, it knows no regulation,
handful of Senators don't pass legislation,
and marches alone can't bring integration,
when human respect is disintegratin',
this whole crazy world is just too frustratin',
and you tell me over and over and over again my friend,
ah, you don't believe we're on the eve of destruction.

Think of all the hate there is in Red China!
Tehn take a look around to Selma, Alabama!
Ah, you may leave here, for four days in space,
but when you return, it's the same old place,
the poundin' of the drums, th pride and disgrace,
you can bury your dead, but don't leave a trace,
hate your next-door-neighbour, but don't forget to say grace,
and you tell me over and over and over and over again my friend,
ah, you don't believe we're on the eve of destruction.

Til å være en 41 år gammel låt så er teksten skremmende aktuell selv i dag. Hvis noen vil ha sangen så sender jeg den gjerne, bare mail meg på minmening@netscape.net

Det er lov å dele med venner :O)

Bak Fasaden

Jeg har i hele dag gått å ruget på ett innlegg om Bak Fasaden og hvorfor han IKKE bør legge ned bloggen sin, men først så blar jeg gjennom Bloggrevyen for å sjekke om andre har skrevet om det samme så jeg slipper å gjenta det andre skriver.

Da fant jeg et innlegg som Sissel har skrevet. "Hvem er de pedofile? Er du pedofil?" heter innlegget og der står det som for meg er den viktigste grunnen til at Bak Fasaden ikke bør legge ned sin blogg. Sissel skriver:

"Tanker har aldri noensinne skadet andre mennesker. Aldri. Det er handlingene som skader, sårer og ødelegger. Jeg tror dessverre at det er slik at når fantasier må holdes nede, så vil de likevel tvinge seg frem over tid, og de vil vokse i styrke nettopp fordi de er så skambelagt at de må fortrenges - det er lett å se for seg at dette kan bli sykelig hos noen. Jeg mener at vi skal anerkjenne menneskets rett til frie tanker, også skal vi heller konsentrere oss om å motarbeide og slå ned på kriminelle handlinger. Tanker verken skal eller bør gjøre oss kriminelle."

Så til Bak Fasaden: Ikke legg ned bloggen din selv om det finnes tullinger som ønsker å kneble deg. Desto større grunn er det for å opprettholde bloggen. Jeg vet ikke om hvilke motiver du som skriver Bak Fasaden har for å skrive bloggen. Kanskje er det faktisk slik det er du føler det, kanskje er det et stunt a-la Esquils Livet Bak Murene - uansett motiver for å skrive som du gjør bør du fortsette selv om enkelte mener du bør ties ihjel...

Blodsbrdre

Brødre med masse blod på hendene sine

Blodsbrødre

President George W. Bush og statsminister Ehud Olmert

På tide å minne om et vers i Guns'n Roses låt Civil War som egentlig passer ganske bra på disse to blodsbrødrene

My hands are tied
The billions shift from side to side
And the wars go on with brainwashed pride
For the love of God and our human rights
And all these things are swept aside
By bloody hands time can't deny
And are washed away by your genocide
And history hides the lies of our civil wars

Krf-reklame med naken Valgerd

Kristelig Folkeparti er på stemmejakt nå før valget neste høst og siden jeg står på deres e-postliste fikk jeg denne plakaten tilsendt fra Krf's valgkampsekreteriat:

Krf-reklame

Et friskt innslag selv om det er lovlig tidlig å starte valgkampen allerede nå synes jeg. Men at Valgerd var ei så flott dame hadde jeg ikke i mine våteste eller skitneste fantasier trodd...

Min Mening svarer Om verdiskapning

Jeg fikk en litt artig kommentar fra en som kaller seg "Om verdiskapning". Kommentaren var et svar til et innlegg jeg hadde om Landbruksminister Terje Riis-Johansen. Intelligent som denne personen er så postet han kommentaren under innlegget om barnevernet og svartelistingen. Smart. For vet du hva Om verdiskapning? Jeg leser alle kommentarer så hold deg til det innlegget du kommenterer du...

Vel, her er dette svaret fra Om verdiskapning med mine kommentarer:

Om verdiskapning: "Har det faktisk ikke foresvevet din tåkete Frp-hjerne at landbruksministeren har andre målsettinger enn deg. Og at han i forhold til sitt ståsted er ganske fornøyd med hva som er oppnådd."

Min Mening: Din lille forsmådde hjerne har ikke fått med seg et jeg er langt fra noen frp'er ser jeg. Jeg er medlem av partiet Venstre.

Om verdiskapning: "Lurer også på om det noen ganger kan snike seg inn en tvil --- har vi alltid hatt rett når vi hevder markedsøkonomiens fortreffelighet. Jfr. ønske om salg av den norske olje-sokkel til private fra Frp og langt inn i høyre i 70-åra - eller hvilke fantastiske økninger vi har fått i strømprisene etter at markedskreftene fikk overta - med sin uovertrufne magiske formel som skal gjøre ALT så meget mer effektivt og dermed billigere. Eller høyrekreftenes blånekting av at vi kan stå overfor katastrofale endringer i klimaet i verden - for en stor del utløst av menneskapt forurensing. Dessverre blir hele verden dratt med i denne katastrofen - ikke bare de verste miljøsvina."

Min Mening: Igjen, jeg er ikke frp'er jeg er Venstre

Om verdiskapning: "Å være så blind for annet enn egen griskhet, lyst på den nyeste BMW-en, hytte i milliardærstrøket, og et generellt grenseløst forbruk, gjør deg og dine kumpaner til noen av den menneskelige histories verste menneskefiender."

Min Mening: Det er store ord du tar i munnen her altså. Min inntekt var i fjor på 125000, den samlede inntekten her i huset var på litt under 200000 kroner. Det er ingen her i huset som kjører BMW, ikke har vi hus heller, vi leier. Og vi har ihvertfall ikke råd til hytte uansett størrelse. Forbruket sier vel seg selv med den inntekten vi har her i huset.

Om verdiskapning: "Om du vil legge ned jordbruket i Norge (som forøvrig ikke består av en gjeng latsabber med litt restarbeidsevne - men tvert imot folk som vet hva realt arbeide går ut på - i motsetning til deg. Da synes jeg faktisk du burde emigrere til et land med nesten gratis kjøtt og andre landbruksprodukter i forhold til hva herrefolket tjener. At dyra er spekkfulle av antibiotika, vektshormoner og annen dritt burde ikke bekymre deg. Det er effektivt, billig og landarbeiderne er blant de fattigste i landet."

Min Mening: Jeg er ikke for å legge ned landbruket i Norge, jeg er for effektivisering av landbruket. Slik landbruket er i dag er det ekstremt ineffektivt og fordyrende både for staten og oss forbrukere

Om verdiskapning: "Må jo passe en Herremann som deg utmerket. Som øyensynlig lever etter motto som: Leve oss på børsen, gi faen i resten av verden - og etter oss kommer syndefloden- men det er jo bare de jævla "kommunistene"som bryr seg om det."

Min Mening: Apropo børsen. Jeg er en jævla kapitalist jeg med den ufattelige store formue av hele en aksje i Telenor. Til og med stemmeberettiget til generalforsamlingen og utøver min makt med stor glede. Ja ja, den makten er nok svært så begrenset med en hel stemme. Så om det passer en Herremann som meg helt utmerket? Tja, jeg har ihverfall lavere inntekt enn det de oversubsidierte bøndene har.

Ironisk nok så er Om verdiskapning fra Skien eller like i nærheten ihvertfall. Det er Landbruksministeren også. Pussig sammentreff. Er du sur Terje...?

Svartelisting av barnevernsansatte

Nettavisen har en sak om svartelisting av barnevernsarbeidere som barnevernsofre har laget. Listen som Nettavisen ikke linker til inneholder hele 415 navn på folk med tilknytning til barnevernet som ofrene mener har begått overgrep.

Selv om Nettavisen skriver: "På sider på nettet ligger omtaler av barnevernsansatte, noen av dem svært grove, med bilder , stillingstitler og for noen også telefonnummer. Beskrivelser som : - Advarsel, skremmende, maktsyk, ikke til å stole på, til eksempel, er en beskrivelse av en kvinnelig barnevernsarbeider som jobber innenfor Barnevernet i Norge" - så klarer ikke jeg å finne denne listen på sidene til BarnasRett hvor det er grove beskyldninger mot de barnevernsansatte. Riktignok finnes det en del blogginnlegg på Folkets blogg mot såkalt barnevern med slikt innhold, men altså ikke en slik liste som Nettavisen skriver. Ikke som jeg finner ihvertfall, om andre gjør det så gi meg tilbakemelding om det.

"Nå må vi se om vi kan bruke loven til å se om vi kan beskytte norske arbeidstakere bedre" sier Karita Bekkemellem til Nettavisen. Det er ikke der problemet ligger Karita, problemet ligger vel i at svært mange barnevernsansatte begår overgrep og unødig bruk av tvang, makt og overvåkning av familier samt at systemet legger opp til at slikt maktmisbruk kan forekomme. Jeg har selv sett det skje med mennesker at barnevernet begår overgrep og det er ikke noe pent syn.

Jeg er derfor på ingen måte motstander av denne listen over hvilke personer innen barnevernet som ofrene selv mener har begått overgrep mot dem. Listen inneholder ingen sjikanering overhodet og derfor mener jeg at den er beskyttet av retten til fri ytring. Det bør den være.

BarnasRett skriver selv om denne saken: "Det er også trist at vår nåværende minister, i likhet med den forrige, velger å beskytte og arbeide for maktkåte fagforeningsledere fremfor det folk som valgte henne. Når det folk som valgte Bekkemellem i tillegg til stadighet - daglig - blir utsatt for rene maktovergrep og terroriseres av barnevernansatte er det vanskelig å ta ministeren alvorlig. Integritet og troverdighet blir fremmedord"


Oppdatering:

For de som er interesserte i å lese denne listen så finner dere den her: Hovedlisten

Denne listen er litt mer kritisk enn nevnt over, men av det jeg har sett er det ikke mer enn de som blir omtalt må regne med å tåle...

Kim Friele

Karen-Christine (Kim) Friele er nok et kjent navn for mange homofile og for de som er for homofiles rettigheter. Hun er sikkert minst like kjent blant sine motstanderne. Kim Friele er nemlig en mangeårig forkjemper for homofile og homofiles rettigheter.


"I Oslo ble Friele en del av det den gang svært lukkede homoorganisasjonen
Det norske forbundet av 1948, der hun var leder i perioden 1966-1971, og ansatt som generalsekretær fram til 1989. Frieles arbeid var sterkt medvirkende til at straffeloven § 213 som kriminaliserte homoseksuelle handlinger mellom menn ble opphevet i 1972, at «homofili» ble strøket som psykiatrisk diagnose i 1978, og at Norge i 1981 utvidet straffelovens paragrafer mot rasisme (§§ 135a og 349a) til også å gjelde diskriminering i forbindelse med seksuell legning. Da Norge i 1993 innførte lovgivning som regulerte registrert partnerskap for personer av samme kjønn, var Friele og hennes partner gjennom mange år, Wenche Lowzow, et av de første parene som inngikk partnerskap" (Wikipedia)

Hva Kim Friele har betydd for homofile i Norge kan vanskelig sies med ord, men selv om hun har kjempet for sine og andres rettigheter i mange tiår er det enda et stykke igjen før vi kan si at vi har et samfunn der man er likestilt og med like rettigheter for de homofile som for de heterofile.

Kim Friele er et menneske jeg har meget stor respekt for og da syntes jeg det er trist at vi har elementer som Jan Aage Torp og hans meningsfeller her i landet, elementer som er for diskriminering og hetsing av homofile medmennesker. Deres moralske forvaklede syn på andre mennesker og deres legning gjør meg kvalm.

Så til Torp og hans meningsfeller vil jeg si: Jeg håper dere lider like mye som all den lidelse deres fordømmende holdninger påfører andre mennesker. Det menneskesyn dere forfekter er bare trist og det er forkastelig.

Kim Friele - måtte din kamp bli kronet med full seier for likestilling av rettigheter for homofile medmennesker.


(tidl. publisert i Anti-konservativt forum)

Sppel er ressurs - men hvem tjener p ressursene?

Søppelsortering er noe vi alle må gjøre og bli bedre på, hvis ikke vil det svi på pungen i form av høyere avgifter for søppelfjerningen mener miljøvernminister Helen Bjørnøy. Ordet søppel er visst politisk ukorrekt, det heter ressurs nå. Søppel er altså en ressurs.

Vel, jeg vet hva jeg skal gjøre med min søppel - unnskyld ressurs. Jeg skal slett ikke betale for at andre skal komme å hente mine ressurser, jeg brenner det selv. Det vil si, jeg brenner det selv hvis ingen vil betale meg for å få lov til å utnytte min ressurs.

Jeg gir ikke bort ressursene mine gratis altså, aldri i verden om noen skal få tjene penger på ressurser jeg må betale for å bli kvitt. Hvorfor skulle de det? For det første har jeg allerede brukt penger på å få de ressursene i min varetekt, derretter skal jeg betale for å bli kvitt dem?

De ressursene jeg altså i dag må betale for å bli kvitt skal noen andre tjene enda mere penger på å få bruke til sine formål som f.eks biogass eller fjernvarme? Tror ikke det nei. De som vil ha mine ressurser får pent finne seg i å betale for å få dem, hvis ikke brenner jeg dem selv...


Kilde for dette innlegget er Aftenposten

Ulovlig reklame 3

I en aldri så liten protestaksjon mot statlige reklamereguleringer her på Min Mening presenterer jeg herved del tre av ulovlig reklame for noe som vel kan sies å passe fint nå en fredagskveld

Smirnoff


Denne anbefales gjerne sammen med Kaluha og is i 50/50 blanding med Smirnoff og Kaluha...

Mmmm...

Prisen på denne flasken er rundt 250 kr på Vinmonopolet.

Andre ulovlig reklamesider på Min Mening HERHER

Ja til atomkraft

Det viktigste problemet med tradisjonelle kjernekraftverk er at brenselet som brukes er i stand til å opprettholde en kjernereaksjon av seg selv. Da er det alltid en fare for at reaksjonen skal komme ut av kontroll og løpe løpsk.

I en akseleratordrevet kjernereaktor basert på thorium, er ikke brennstoffet i seg selv fissilt, eller i stand til å opprettholde en kjernereaksjon av seg selv. For å drive kjernereaksjonen, må thoriumet bombarderes av en protonstråle. Thoriumkjernene som treffes, omdannes til uran-233. Energien som oppstår når dette uranet spaltes videre, er nok til å drive partikkelakseleratoren, og samtidig gi et solid energioverskudd som kan omdannes til strøm. Stanser du protonstrålen, stanser kjernereaksjonen umiddelbart. Derfor kan ikke reaksjonen løpe løpsk, som i et vanlig kjernekraftverk.


Uegnet til å lage atomvåpen

Thoriumreaktoren er også uegnet til å lage materiale til atomvåpen, i motsetning til tradisjonelle atomkraftverk. Først og fremst fordi små mengder uran-232 produseres i reaktoren. Uran-232 er svært radioaktivt og meget vanskelig å håndtere. I de små mengdene som dannes i reaktoren vil det ikke være problematisk, men å bruke teknologien til å fremstille uran til våpenproduksjon vil det i praksis ikke være noe poeng i. Thoriumreaktoren kan heller ikke brukes til å produsere plutonium. Plutonium-239 er en av bestanddelene i restavfallet i tradisjonelle atomkraftverk, og kan brukes til å lage atomvåpen.


Atomavfall som brensel

Thoriumreaktoren kan være en løsning også her, fordi protonstrålen som driver reaksjonen kan brukes til å transmutere plutoniumkjerner: Protonene fra aksleratoren produserer nøytroner i blyet rundt thoriumet i raktoren. Det er disse nøytronene som forvandler thorium til uran, og som også spalter uranet og plutoniumet (om man også har lagt Plutoinum inn i reaktoren), og gir energi. Derfor har det også blitt foreslått å bygge nye thoriumreaktorer ved siden av de gamle, mer farlige uranreaktorene – så får man kvittet seg med plutoniumavfallet med det samme.


Kilde: Forskning.no

---

Bør vi da her i Norge bygge reaktorer basert på denne teknologien og dette thoriumet? Svaret på det er etter min mening et definitivt JA. Ja vi bør bygge reaktorer basert på thorium, vi bør ikke la denne muligheten gå fra oss.

En ting er å være best i verden på renseanlegg til gasskraftverk, enda viktigere vil det være å være verdensledende på miljøvennlig atomkraft. Denne enestående muligheten er for stor til at vi kan la den gå fra oss. Desverre er det bare Frp's Ketil Solvik-Olsen som foreløpig har sagt seg positive til et slikt atomanlegg og har sendt en interpellasjon til olje og energiminister Odd Roger Enoksen.

Men skuffende nok har Enoksen så langt vært avvisende. Passivt og tafatt synes jeg det er av energiministeren. Her har vi en enestående mulighet til å kunne løse verdens energibehov i ca 50000 år - femtitusen år - frem i tid og det på en miljøvennlig og sikker måte og så er energiministeren avvisende?

Skjerpings Enoksen...

Gratulerer USA

Det er så definitivt en gledens dag i dag etter Demokratenes seier i valget i USA i går. Demokratene seiret over erkemoralistene, krigshisserne, torturistforsvarerne og miljøverstingene hos Republikanerne. I tillegg fikk jeg nå litt ekstra sukker på maten ved at sjefshauken, forsvarsminister Donald Rumsfeldt går av.

Herlig

Jeg fryder meg stort i dag og selv om det "bare" er Representantenes hus (United States House of Representatives) i Kongressen (United States Congress) som er vunnet foreløpig er det en gledens dag i dag. Fremdeles gjenstår en omtelling i Virginia og den vil sannsynligvis ikke bli klar før 27.november. Virginia sitter med nøkkelen til hvem som får flertall i Senatet (United States Senate).

Selvsagt håper jeg at det er demokratene som får flertall også i Senatet etter omtellingen, men det er uansett en gledens dag med flertallet i Representantenes hus og ikke minst Donald Rumsfelds avgang.

Gratulerer med et vel gjennomført og klokt valg USA...

Og på fredag begynner vintersesongen med ski og alpint :O)

Lykke til med valget

Lykke til USA - lykke til med guvernør, senats og kongressvalget i dag. Min Mening tar kvelden nå og håper jeg våkner opp til nyheten om Demokratisk valgseier i morgen tidlig.

Tar kvelden er vel å overdrive en smule. Riktignok inntar jeg horisontalen, men det blir med TV'n stående på CNN...

Psykiatri - vr s snill...

Hvor langt må det gå før psykiatrien her i landet tar det ansvaret som er pålagt dem? Hvor lenge må en syk mann/dame gå på gata før psykiatrien sier til seg selv at: ”han/hun skal vi hjelpe, han/hun trenger hjelp”?

Dessverre tar det for lang tid.

Jeg kjenner en mann som absolutt trenger psykiatrisk hjelp NÅ. Etter å ha vært i kontakt med psykiatritjenesten er svaret: HAN ER IKKE GAL NOK.

Hva?

Ikke gal nok???

Hva er gal nok???

Jeg får mest lyst til å gråte når jeg hører slike svar. Mannen trenger hjelp NÅ, ikke etterpå. Mannen jeg kjenner trenger hjelp nå. Hvorfor kan ikke psykiatrien hjelpe ham?

Hvor lenge skal psykiatrien i Norge vente før min venn får den hjelpen han trenger? Må han drepe noen? Må han prøve å ta sitt liv? Hva skal til før han får den hjelpen han trenger?


Min venn trenger hjelp NÅ, men hva jeg sier til psykiatrien hjelper ingenting, jeg er ikke nært nok beslektet. Det holder ikke å være venn, er du ikke i slekt så kan du holde kjeften din…

Hurra for norsk psykiatri, la venner dø eller bli drapsmenn før de får hjelp.

Jeg vil ikke at min venn skal bli drapsmann eller selvmordskandidat før han får hjelp, jeg vil at han skal få hjelp NÅ. Han trenger hjelp NÅ, ikke om en stund, men NÅ…!

Er vi i Norge tjent med nok en drapsmann eller nok et tall i selvmordsstatistikken? Nei jeg tror ikke det, men det kommer det til å bli hvis ikke min venn får hjelp NÅ…

Dessverre…

Indonesiske karikaturer

"En radiostasjon i Indonesia arrangerte søndag en tegnekonkurranse for barn, hvor målet var å gjøre narr av det danske kongehuset. På den måten vil stasjonen ta hevn for de omstridte Muhammed-tegningene." skriver VG i dag.

Min Mening synes dette er helt fantastisk. Fantastisk fordi indonesiske barn får bruke sine kunstneriske evner og sin fantasi til å illustrere hva de synes om dansker og dansk kongehus (selv om de sannsynligvis ikke vet hva Danmark er eller hvor det ligger).

Men - og det er selvsagt et stot men - får disse barna lov til å illistrere hva de vil? Får de lov til å illustrere profeten? Får de lov til å illustrere noe annet enn det denne skolen (eller myndighetene) sier at de skal illustrere?

Vel, det får de desverre ikke lov til. Men Min Mening har tegnet dette. Om ikke profet4en selv (for det er jo forbudt) så har Min Mening tegnet profetens fødselsøyeblikk.

Muhammeds fødested

Min Mening leser...

...Ars Ethica...!

Ars Ethica har raskt blitt en av mine aller største favoritter i bloggebyen. Ars Ethica skriver drivende godt og det er vel dokumenterte artikler som publiseres der.

Derfor har Ars Ethica blitt en av mange blogger jeg gleder meg til det kommer et nytt innlegg i. Måtte Ars Ethica bestå lenge...

Bjrnys sjekkliste for bedre milj

Miljøvernminister Helen Bjørnøy har en liste over ting vi selv kan gjøre for å bedre miljøet og jeg skal ta for med denne listen punkt for punkt og si hva jeg gjør...

La bilen stå hvis du skal reise kortere enn fem kilometer.

* Har ikke bil - enda

Legg ferien til Norge.

* Å feriere i Norge er et IKKE-alternativ. Det er alt for dyrt å feriere her i landet derfor går nok neste ferie igjen til Romania hvor jeg var i sommer.

Kjøp CO2-avgift på Mittklima.no når du skal fly.

* En mulighet jeg skal vurdere når den tid kommer

Kjøp miljøvennlig bil.

* Har ikke råd til ny bil som er mer miljøvennelig enn eldre biler, så når jeg kjøper meg bil blir jeg en av de som drar statistikken over alder på bilpark ned

Handle i nærområdet.

* Det gjør jeg alltid

Senk innetemperaturen om natten.

* Fyrer kun med ved så det reduserer seg selv når jeg har lagt meg. Kaldt om morran da men :O)

Isoler vinduene i huset ditt.

* Leier bolig, så det er ikke noe alternativ

Kast oljefyren og bruk pelletsovn eller varmepumpe.

* Fyrer som sagt kun med ved

Kjøp kvalitetsprodukter som varer lenge, fremfor dårlige billigprodukter.

* Har ikke råd desverre

Lever ting du ikke lenger trenger til bruktbutikker og loppemarkeder.

* Fretex får det meste av brukte klær her i huset, andre ting kan jeg selvsagt bli flinkere til. Men først må jeg få meg bil så jeg får muligheter til å levere til slike steder

Hvis du kjper deg noen hjerneceller...

Jeg oppnådde det jeg forsøkte å oppnå ved å publisere bildene av Conradi og Damli Åberge, nemlig å skape en debatt om disse bildene. Å publisere bildene var ikke noe annet enn en provokasjon for å provosere frem en debatt. Bildene vil nå bli fjernet fra det forrige innlegget, det har aldri vært meningen at de skulle ligge ute lenge, bare lenge nok til å skape en debatt.

Og det fungerte helt fint.

Men likevel var det noe som manglet i den påfølgende debatten og kommentarene som skuffer meg litt og det var at ingen - ingen hadde en god forklaring på hvorfor bildene av Tone Damli Åberge var mer stuerene å publisere enn Kåre Conradi-bildene. For meg så er det ingen prinsipiell foirskjell på snikfotografering og stjålne bilder. Begge deler er bilder man ikke vil at andre av en eller annen grunn skal se.

Konklusjonen jeg velger å trekke ut fra dette er at Tone Damli Åberge ikke er like godt likt av bloggere som det Kåre Conradi er og derfor var det heller ingen som ble så veldig indignerte på hennes vegne når bildene av henne ble publisert - i motsetning til det de ble av Kåre Conradi-bildene.

Ikke engang Betty Johnsen kunne forklare forskjellen på disse bildene annet enn på denne måten: "Hvis du kjøper deg noen hjerneceller, så skjønner du forskjellen"