Dagen før dagen

I morgen, altså dagen før dagen, kommer søstern på besøk og skal feire nyttår her på Røros. Men før denne feiringen tar til har vi en Ringenes Herre maraton foran oss hvos vi skal se alle de tre Ringenes Herre filmene i Extended versjon.

Da passer det godt med en aldri så liten oppvarming med denne morsomme snutten fra denne triologien. Enjoy:


Nytt dikt i diktbloggen

Nytt dikt er publisert i diktbloggen. Dette er kanskje et av mine favoritter om jeg får si det selv :o)

Diktet heter "En stille natt"

Møkkaprogram 2006

NRK's såkalte kavalkade over sportsåret 2006 er antakelig det mest bedritne og elendige programmet jeg har sett på TV på veldig lenge.

Jeg gadd ikke å se hele programmet, men de 20 minuttene jeg så var bare et eneste rot og surr. Hvis de andre kavalkadene over 2006 som NRK  har tenkt å sende er like dårlig laget så bør de finne seg noen nye redigerere.

Til og med Pablo Picazzo ville ha laget et program med mer sammenheng enn det NRK's redigerere klarte med dette programmet...


Lykkeliten

Av og til finner man ut at livet betyr noe annet en det gjorde tidligere. Et av de øyeblikkene var den dagen jeg ble far 24.juli 2004. Og etterpå har jeg kommet over en sang jeg likte veldig godt som liten selv, sangen heter "Lykkeliten" og er skrevet av Frimann Clasen.

Egentlig en ganske ordinær sang hadde det ikke vært for at jeg kom over en versjon av Lykkeliten som ble spilt inn av Åge Aleksandersen og Ole Paus. Jeg tror ikke jeg ville ha likt denne sangen like godt hvis jeg ikke hadde blitt far, det å bli far gjør noe med en person.

Jeg presenterer teksten her:


LYKKELITEN

Da lykkeliten kom til verden,
var alle himlens stjerner tent.
De blinket "lykke til på ferden",
som til en gammel, god bekjent!

Og sommernatten var så stille,
men både trær og blomster små,
de stod og hvisket om den lille,
som i sin lyse vugge lå.

Slik kom da lille Lykkeliten
til et av verdens minste land.
Og skjønte han va'kke store biten,
så var han dog en liten mann!

Han hadde mørke, brune øyne
og håret var så svart som kull.
Han lå og skrek det første døgnet,
men han har store smilehull.

Han har så sterke, faste never,
og slike silkebløte kinn,
og i en silkeseng han lever,
der har han også ranglen sin!

Det er hans verden nå så lenge,
det aller første år han har,
og han vil ingen større trenge
før han det første skrittet tar!

Til livets ære skjer et under
i alle land hver dag som går,
ja, i et hvert av de sekund,
som men'skehetens klokker slår!

Men ingen vet og ingen kjenner
den vei ditt lille barn skal gå,
og ingen vet hva skjebnen sender
av lyse dager og av grå.

Men Lykkeliten kom til verden,
og da var alle stjerner tent.
Det lovet godt for fremtidsferden,
det var et tegn av skjebnen sendt!

Og sommernatten var så stille,
men både trær og blomster små
de stod og hvisket om den lille,
som i sin lyse vugge lå.


---

Husk at å dele med venner er lov så hvis noen vil ha denne sangen med Åge Aleksandersen og Ole Paus så mail meg på minmening@netscape.net

 


Vakreste mediefjes 2006

Min Mening lovet å ta ferie til over nyttår, men det ser ut til å gå i vasken. Så for å forkorte romjula litt publiserer jeg herved bildet av Norges vakreste mediefjes 2006: Elvira Nikolaisen

Elvira Nikolaisen

God Jul

God Jul

Min Mening tar nå juleferie til litt over nyttår og i den forbindelse ønsker jeg mine lesere En riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR

Tankevekkende video

Denne videosnutten bør alle se


Årskavalkade 2006

Nå er det snart jul og like etter det kommer 2007. Nå i disse juletider er det litt over 1.5 år siden jeg startet denne bloggen og det er på tide med min aller første årskavalkade. Ettersom jeg reiser bort like etter julaften så må denne kavalkaden komme nå før jul. I denne kavalkaden vil jeg plukke ut noen sitater fra et utvalg av innlegg.

Here we go…

Stoltenbergs drøm for samfunnet går gjennom mangfold i fellesskapet (les offentlig styrte fellesskap), min drøm for samfunnet er mange mangfoldige fellesskap. Det er en stor forskjell. I Stoltenbergs drøm må du tilpasse deg det store statlige/offentlige fellesskapet for å oppnå lykke og samhørighet, i min drøm kan du skape deg et eget fellesskap og lykke og samhørighet på egen hånd” Dette skrev jeg i det aller første innlegget dette året, den 1.januar, som en kommentar til Jens Stoltenbergs nyttårstale, innlegget heter ”Drømmen om mangfold

Den 7.januar skrev jeg et innlegg om sosialhjelp. Her følger et lit utdrag: Makan til pissprat fra politikerne. Å gi innbyggere i en vanskelig situasjon et verdig liv er kun innholdsløst politisk svadapjatt fra glatte politikere som ikke evner å sette ord ut i handling. Alle partier på stortinget sier de vil gjøre noe med fattigdom i Norge, men ingen gjør faktisk noe som hjelper de fattige” Innlegget kalte jeg ”Politisk svadapjatt om fattige i Norge

Jeg kritiserer også PEN-klubbens ryggradsløshet i innlegget ”PEN-klubben svikter de som lyver” som ble skrevet den 17.januar. ”Å forsvare ytringsfriheten handler ikke bare om å forsvare sannheten eller de politisk korrekte sakene som man liker. Det handler i enda større grad om å forsvare selve retten til fri ytring, også de ytringene man finner avskyelige og løgnaktige. Og når PEN-klubbens leder sier at det er en selvfølge å forsvare den som forteller sannheten fremfor løgnen så har han ikke forstått hva ytringsfriheten innebærer og handler om”

Les også hele innlegget ”Vi har ikke råd til å la være” fra den 22.januar. ”Å sitte med abstinenser er det desidert verste jeg har vært med på, aldri har jeg vært så desperat noen gang som de gangene jeg ikke fikk tak i narkotika og abstinensene kom krypende. Det er en ekstrem fysisk og ikke minst psykisk påkjenning som jeg ikke unner noen å oppleve”

Karikaturdebatten kommer vi ikke utenom i en slik kavalkade. Jeg skal ikke skrive mye om den her, bare linke til noen få av de innleggene jeg skrev om denne striden. Første publisering av disse karikaturene skjedde den 10.januar under innlegget ”Bushiansk blasfemi” Det var lenge før selve striden startet for fult.

Her følger noen av de andre innlegg i denne striden:

Breaking news monday...
Naser Kader og Muhammedkarikaturene
Muhammedtegninger
Sur Mohammed
De ofrer vår frihet...
Ytringsfrihet dreier seg om...
Mitt store forbilde (om Ayaan Hirsi Ali)
Hvorfor lyver du Jonas Gahr Støre

Som avslutning på denne årskarikaturkavalkaden så lanserte jeg en ny verdensreligion på min bursdag den 10.februar under innlegget ”Min mening lanserer en ny verdensreligion

Pastor Jan Åge Torp er en mann jeg har fint lite til overs for. Det kom f.eks til uttrykk i innlegget ”Torp er en skam for menneskeheten” hvor jeg bl.a skriver ”Jan Åge Torp er en gal, gal mann som burde vært sperret inne sammen med de homofile dyrene han vil helberede, på ubestemt tid. Da kunne Torp ha forsøkt å lære disse dyrene at homofili er pervertering og synd, slik at disse dyrene ville blitt hetero før de kunne slippes ut i naturen igjen som normale, naturlige skapninger”

Under overskriften ”Psykotiske retts- og behandlingsprinsipper” angriper jeg Frp og Frp’s Ellingsen syn på sinnsyk i gjerningsøyeblikket: ”Når en person blir dømt til psykiatrisk behandling i stedet for fengselsopphold så bunner det ut i at personen egentlig ikke selv kan lastes for de ugjerninger han eller hun har begått. Slik er det og slik bør det også være i en rettsstat. Man fengsler ikke mennesker på grunn av sykdom i Norge”

Også Kongsvinger kommune får passet sitt påskrevet i innlegget ”Skinnhellige Kongsvinger” fra 31.mars hvor jeg bl.a skriver: ”Jeg har selv merket den skinnhelligheten godt på kroppen da jeg tidligere var narkoman i den byen. Alkoholikere, narkomane og andre såkalte "utskudd" i Kongsvinger blir sett på og behandlet som dritt av såvel kommunen (sosialkontor) som de andre skinnhellige innbyggerne der. Det er mest et ikketema i den byen. Er du et av disse utskuddene får du pent holde deg vekk fra gater og torg slik at ikke besteborgerne plages av ditt nærvær”

Den 3.april skrev jeg et lite innlegg om den svenske gutten Tille. Innlegget kalte jeg ”Rørende historie”. Jeg skrev bl.a dette: Det er nesten så jeg angrer på at jeg publiserte dette. Hver eneste gang jeg ser dette bildet av denne gutten gjør det vondt langt inn i sjelen. Dette er en gutt som aldri vil få vokse opp, som aldri vil få oppleve livet, som aldri vil få se det vi andre tar for gitt. Alt han venter på er å dø og mens han venter får han 6 doser med morfin hver eneste dag for ikke å ha smerter”  Tille er i dag død 

Jeg har også foretatt litt grunnforskning på bergensere dette året. Den første vitenskapelige artikkelen fra denne forskningen som jeg publiserte 16.mai kalte jeg ”Norvegicus Bergensis” og jeg skrev ”Apeslekten har fått navnet Norvegicus Bergensis. Det er den store kjeften som gjør at forskerne er sikre på at dette er en tidlig stamfar til bergenserne, derav navnet Norvegicus Bergensis. Dette er også bekreftet ved hjelp av genetiske tester av de storkjeftede bergenserne."

Andre forskningsinnlegg om bergenserne finner dere her:

Mer om bergensernes opprinnelse
Bergensere drikker rødvin i dyrepark

HIV stammer fra bergensere

Norvegicus Bergensis er ikke så smarte som antatt

Lenge før andre norske medier skrev om saken publiserte jeg en artikkel om konsentrasjonsleire i Kina der de henretter Falun Gong-tilhengere for bl.a å bruke organene deres til medisinsk bruk. Det var Peder Giertsen, Nettverk for menneskerettigheter i Kina som tipset meg om denne saken og dere kan lese hele dette innlegget kalt: "Kinesisk konsentrasjonsleir i Sujiatun"

Jeg er motstander av tvangsbehandling av narkomane, noe som kom til uttrykk i dette innlegget ”Tvang hjelper ikke narkomane” hvor jeg skriver: "Det er farlig å tro at alle rusmisbrukere egentlig ønsker å bli rusfrie, og at de kan tvinges til nettopp det. Slik er det ikke i det virkelige livet. Mange ønsker å ruse seg, dog kanskje med litt mer kontroll over bruken. De er ikke motivert for å slutte helt med narkotika. Slik var det også med meg, ingen tvangsbehandling ville ha hjulpet meg til å slutte hvis jeg selv ikke var motivert for det. Slik er det med svært mange som bruker narkotika, ihvertfall som jeg kjenner og jeg kjenner mange narkomane”

Denne bloggen fylte ett år i år, nærmere bestemt den 21.juni. Det markerte jeg med dette innlegget: ”Min Mening jubilerer

Min Mening forsvarte også at Krekar må få bli i landet dette året. Til hans forsvar skrev jeg et innlegg kalt ”Ikke send ut Mullah Krekar” hvor jeg skriver: For meg er det nemlig slik at jeg også vil kjempe for verdier og uttalelser som jeg overhodet ikke liker eller kan stå inne for nettopp fordi jeg forsvarer retten til å ha slike meninger og slike holdninger uten at det skal få konsekvenser. Jeg er motstander av at man på grunn av upopulære meninger skal kunne straffes for det”

Til og med direkte fra krigssonen har Min Mening rapportert dette året: ”En norsk soldat ble drept og to norske soldater som satt grensevakt ved Svinesund ble for litt siden kidnappet av en kjent svensk terrorgruppe som ønsker å stoppe den store tilstrømmingen av fulle nordmenn til Strømstad og andre grensebyer. "Nordbaggarna dricker, plyndrer och voldtar våra tjeier, dem måste stoppas med alla medel", skriver gruppen som kaller seg "FRITT STRÖMSTAD" på sin hjemmeside”

Jeg skrev også innlegget ”Aktiv dødshjelp? Ja takk”. Selvsagt fordi jeg er for aktiv dødshjelp. Bl.a skrev jeg ”Det kan ikke være slik at flertallet av de uhelbredelige syke skal ha bestemmelsesrett over et mindretall syke som ønsker å avslutte sine liv når det likevel ikke finnes noe håp lenger. Uansett vil det ikke være slik at pasienter som ikke ønsker aktiv dødshjelp likevel skal få det, det handler om å gi den hjelpen til de som ønsker aktiv dødshjelp. I så måte er hva de som ikke ønsker aktiv dødshjelp mener uten betydning. Det gjelder nemlig ikke dem”

I bloggstafeten som ble avholdt tidligere i år ble jeg bedt om å skrive et innlegg om ”Ekte lykke” og jeg konkluderte slik: ”Lykken finnes i oss alle bare vi tar oss tid til å finne den og kjenne på den. Ekte lykke er ikke noe en person kan si til en annen hva er, ekte lykke må du finne selv i deg selv”

Også sure gamle tatere har jeg skrevet om i innlegget: ”Elias Akselsen - en sur gammel tater” som handlet om Otto Jespersens tater i badstu-stunt.

Et høydepunkt i besøkstallene på denne bloggen kom den dagen jeg skrev at det var Karianne Solbrække fra TV2-Nyhetene som hadde et forhold til terrormistenkte Arfan Qadeer Bhatti. Innlegget kalte jeg ”Min Mening avslører TV2-journalisten

Av alle ting dette året så ble jeg også ”Intervjuet av bladet Henne” og når det bladet kom ut skrev jeg: Om noen leser denne artikkelen i Henne vil jeg sette stor pris på tilbakemeldinger fra dere. Enten her i kommentarfeltet eller på epost til minmening@netscape.net Antakelig er det ikke så mange av dere som leser Henne, for det var litt få tilbakemeldinger på dette intervjuet synes jeg.

Også Vigrid-lederen Tore Tvedt ble forsvart her i denne bloggen dette året. Det skjedde i innlegget ”Min Mening forsvarer Tore Tvedt” og jeg skrev bl.a Min Mening mener at begrensningene i loven om ytringsfrihet spenner for vidt. Jeg er av den overbevisning at slike uttalelser ikke burde vært ulovlige eller straffbare. Ytingsfriheten er hellig for meg og selv om jeg slett ikke er på Tvedt sin side når det gjelder hans syn på jøder og andre ikke-nordiske innvandrere, holocash-teori, raseoverlegenhet osv, så er jeg på hans side når det gjelder retten til å ytre seg slik han gjør”

Kim Friele er en person jeg har stor sans for og det resulterte i et eget innlegg kalt ”Kim Friele”. Blant mye annet skriver jeg ”Hva Kim Friele har betydd for homofile i Norge kan vanskelig sies med ord, men selv om hun har kjempet for sine og andres rettigheter i mange tiår er det enda et stykke igjen før vi kan si at vi har et samfunn der man er likestilt og med like rettigheter for de homofile som for de heterofile”

Det er vanskelig å komme med en årskavalkade uten å nevne mine innlegg om USA. Det har blitt ganske mange derfor valge jeg bevisst å hoppe over alle disse og kun nevne ett som jeg skrev for kort tid tilbake. ”...and justice for all” heter innlegget og er en ganske god oppsummering over hva jeg mener om dette landet nå.

Dette var 2006 i bloggen Min mening svært kort oppsummert og jeg vil fortsette også i 2007 med å plage dere med mine meninger minst like aktivt som det inneværende året. Tusen takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger


Min mening anbefaler...

Det er en stund siden jeg har anbefalt et innlegg fra andre bloggere her nå, men Maren med bloggen "Gi et lite vink" har et fantastisk bra innlegg om ordet neger og negerkonge i hhv Egeners Hoa og Lindgrens Pippi. Hun har kalt innlegget "Jævla drittsekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Det bør dere lese...

Jula er avlyst

Dette er den ekte Julenissen: Sjeik Omar Abdel Rahman som sitter fengslet i USA for terror. Ettersom han sitter inne vil julen i år bli avlyst.

bilde

Pokker også...! Til og med jula skal amerikanerne ødelegge...

Habiliteten til Trond Volden etterforskeren

Jeg har tidligere skrevet i innlegget "I allmennhetens interesse" at det var politimannen Trond Volden som kvalte Eugene Obiora til døde i Trondheim i september i år da han motsatte seg arrestasjon.

Nå viser det seg ifølge Nettavisen (som selvsagt ikke navngir denne politimannen) at det var en kollega av Trond Volden som etterforsket drapet for Spesialenheten for politisaker. Nettavisen skriver: "Nå går det fram at spesialetterforskeren som har ansvar for avhør av vitnene jobbet på samme arbeidsplass ved Trondheim politistasjon inntil for ett år siden"

Denne spesialetterforskeren burde bli tatt av saken, bare på den måten kan vi være sikre på at etterforskningen går riktig for seg og blir riktig utført. Uansett hvilke konklusjoner man til slutt havner på så er det til beste for alle parter at det ikke stilles spørsmål ved habiliteten til etterforskeren.

Lettere påseilet

"Den som kan dokumentere eller påstå at jeg var synlig beruset på talerstolen, skal sannelig være god" sier Frp's Per Sandberg etter tirsdagens fadese fra Stortingets talerstol.

Er dette en edru mann? Alle som har sett innslagene i nyhetssendinger eller på forskjellige nett-TV sider ser at Sandberg er alt annet enn edru. Lettere påseilet vil jeg kalle det.


Negergutt og hottentott

Nergergutt og hottentott er visst ikke lenger politisk korrekte ord.

Hva blir det neste?

Blekansikt i westernfortellinger?

Når en pepperkakebaker...

...baker pepperkakerkaker

BakermesterPepperkaker
.

 

100 gr. sukker

1/2 kg. sirup (jeg foretrekker den mørke typen)

2 teskj. kanel
1 1/2 teskj. ingefær
1 1/2 teskj. nellik
2 sammenpiskede egg
200 gr. smør
1 spiseskj. natron
ca. 1 kg. hvetemel 
 

 Ha smør, sukker og sirup i en kjele og smelt det på svak varme. Rør underveis så alt løser seg opp. Ha i resten av ingrediensene. Ha i melet litt av gangen. Du får prøve deg frem med melet.

Deigen skal være slik at den er lett å kjevle ut og ikke klistrer seg fast i bordet og kjevla.

Har du ikke pepperkakeformer kan du bruke et glass og lage rundinger.

Stekes ved 175 grader i ca 10-12 minutter midt i ovnen.


Tørst nå

Når jeg er tørst og har lyst på en halvliter (som nå) er heldigvis ikke veien lang til stampuben her på Røros.

Hiortpubskilt 

Ca 5 minutter å gå tar det å komme seg dit hvis man bruker apostlenes hester (og det skal man jo når man har planer om å drikke halvlitere). Som regel tar det atskillig lengre tid på veien hjem igjen.

Grunnen til det tror jeg er at de da de legger om veien i løpet av kvelden slik at den blir mye mer svingete enn den var på turen dit. Det er helt sikkert den rødgrønne regjeringa sin feil...


Må stikke... skåål...!


Tsjetsjenias ofre

Her er noen få bilder av hvem ofrene for Vladimir Putins blodige krig i Tsjetsjenia egentlig er:

injured civlians in chechen war 1994-1995

Jeg håper maten du spiser og vinen du drikker smaker av døde uskyldige barn Vladimir Putin...

Childkiller Putin

(epost er avsendt til den russiske ambassanden i Oslo ved consul@online.no og rembassy@online.no )


Nytt dikt i diktbloggen

Nytt dikt er lagt ut i diktbloggen - diktet har jeg kalt "Stukland" og handler litt om følelsen man kan få av narkotikabruk

Narkoman forever...????

Noen ganger så er livet etter narkotikaen værre enn livet før og under narkotika. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg kunne byttet bort min fortid med et "normalt liv". Jeg har innfunnet meg med at jeg aldri kommer til å oppnå eller oppleve det som kalles et normalt liv - det er bare en ønsketenkning...

Av og til får musikk meg til å gråte og en av de låtene som får meg til det er Farvel Marita med Rune Rudberg

Første gang jeg så deg, det var en sommerdag 
der du kom springende var du så glad.
Ditt lange mørke hår, det blåste vilt i vind'n
og jeg husker at jeg ønsket du var min.
Og slik ble det også, for en liten stund.
Jeg husker at jeg svevde, jeg hadde gjort et funn.
Men du ville leve livet du ville være fri, og da sommer'n dro
ja da var alt forbi.
 
Refr:
Farvel Marita, farvel og takk for det du gav.
Våre planer de ble det ikke noe av, men takk, takk Marita.
 
Åra gikk fort, men jeg glemte aldri deg
og en dag sto du der foran meg.
Du rakte fram din arm, full av sprøytestikk å sa;
gi meg til mat du kjente meg ikke da.
Jeg sa navnet ditt i det du tok den pengen som du fikk.
Du klarte ikke si no', men du gråt i det du gikk.
Å idag rett før konserten leste jeg i en avis, 
du vakke med stod det i en notis.
 
Refr:
Farvel Marita, farvel og takk for det du gav.
Våre planer de ble det ikke noe av, men takk, takk Marita.
 
Jeg klarte ikke sitte, jeg måtte ut å gå.
For jeg kjente tårer presse på.
Men de ble skjult i høstregn, og glad er jeg for det.
For mine tårer de får ingen se.
Det begynte med et blås bare for å ha det gøy.
Prisen du betalte, den ble nok altfor høy.
Det bildet jeg vil huske, det er fra den sommerdag, da du kom springende å var så glad.
 
Refr:
Farvel Marita, farvel og takk for det du gav.
Våre planer de ble det ikke noe av, men takk, takk Marita.
Farvel Marita...Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare denne teksten, eller forklare hvorfor denne teksten gjør at jeg gråter. Antakelig er det fordi sannheten i denne teksten er svært så nær virkeligheten, min virkelighet. Mine armer er fulle av sprøytestikk og sår og mitt liv, min sjel, er fult av sår etter disse stikkene, mange av mine venner er døde av overdoser pga slike stikk.

Jeg vil alltid måtte leve med min fortid som narkoman uansett om jeg vil eller ikke

Et demokratisk problem

"En liste fra SP og en felles liste fra AP og SV kan bli hva tolgingene har å velge mellom ved kommunevalget i 2007" Det er avisa Arbeidets Rett som skriver dette i dag.

For det første sier dette meg at i utkantnorge har vi et betydelig demokratisk problem og for det andre så viser det meg at Tolga som selvstendig kommune ikke har livets rett.

Kanskje er det på tide med tvangssammenslåing av små kommuner slik at alle borgere kan få sin stemme hørt også ved kommunevalg...!

Bush as he really is


Bush as he really is
Copyright


Svar fra Miljøverndepartementet

Den 11.november 2006 hadde jeg et innlegg kalt "Søppel er ressurs - men hvem tjener på ressursene?" Innlegget sendte jeg videre til Miljøverndepartementet og allerede i dag kom svaret fra departementet og jeg publiserer det i sin helhet:

---

Vi viser til din e-post til Miljøverndepartementet 11. november 2006 der du ber om en kommentar fra ministeren til ditt innlegg om søppelsortering i din blogg.

Etter forurensningslovens §30 er kommunen forpliktet til å sørge for innsamling av alt husholdningsavfall. Kommunens innbyggere er på sin side forpliktet til å betale gebyr for denne tjenesten, jf. forurensningsloven §34. For husholdningsavfall skal avfallsgebyrene følge selvkostprinsippet. Det innebærer at gebyrene skal inneholde alle kostnadene forbundet med håndteringen av husholdningsavfall, og at kommunene ikke kan kreve inn mer fra husholdningene enn dens samlede kostnader forbundet med innsamling og behandling av husholdningsavfall. For nærmere omtale av regeleverket på dette området vises det til nettsidene til Statens forurensningstilsyn, www.sft.no.

Miljøvernmyndighetene arbeider generelt for å redusere avfallsmengden som oppstår, øke gjenvinningen og redusere miljøproblemene som avfallet forårsaker. Derfor stilles det strenge miljøkrav til avfallsanleggene, og det stilles krav om at alle må betale det det faktisk koster å få avfall behandlet på en miljø- og ressursmessig forsvarlig måte. Behandling av avfall utenfor de etablerte ordningene, for eksempel ved åpen brenning, vil bidra til å undergrave arbeidet med å redusere helse- og miljøulempene ved håndtering av avfall, og bør reduseres til et minimum. Åpen brenning eller brenning av avfall i småovner er ikke miljømessig akseptable behandlingsmetoder for avfall.

Det er slik i dag at de fleste kommuner har betydelige netto kostnader knyttet til avfallsbehandlingen, og som dekkes ved hjelp av renovasjonsgebyret. Miljøverndepartementet er opptatt av å stimulere til økt gjenvinning og framveksten av nye markeder for ulike avfallstyper som kan ha en verdi som ressurs. På sikt vil dette kunne bidra til reduserte renovasjonsgebyrer.


Med hilsen
Philip Mortensen
Rådgiver
Forurensningsavdelingen
Miljøverndepartementet